Tekil Mesaj gösterimi
Eski 14.07.21, 17:20   #1
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 11525
Mesajlar: 35,282
Ettiği Teşekkür: 108850
Aldığı Teşekkür: 170012
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Tok Tutan ve Yağ Düşmanı Çay Tarifi

Tok Tutan ve Yağ Düşmanı Çay Tarifi


Çok mu acıkıyorsunuz? Bağırsak problemi, kabızlık mı başladı? Biraz kilo verip, göbek yağlarından mı kurtulmak istiyorsunuz? Ballı sütlü zencefil çayı tüm bu sorunlarınıza çözüm oluyor. Dr. Fevzi Özgönül konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Stresli olduğumuz zaman böbrek üstü bezlerimiz kortizol adı verilen bir hormon salgılayarak vücudumuzun enerji dengesinin olumsuz yönde etkiliyor.

Hatta aşırı kortizol üretimi neticesine vücutta hem lüzumsuz su tutulmasına (ödem) hem de vücudumuzun bu suyu kullanması nedeniyle sonrasında aşırı su isteğine neden oluyor.


Ballı ve sütlü zencefil çayını her sabah kahvaltımızda içtiğimizde, Zencefil içerisinde bulunan gingerol adlı madde sayesinde bağırsak hareketleri güçlenerek yaşadığımız kabızlık sorunundan kurtuluyoruz.



Sütlü zencefil çayı kortizol üretimini azaltarak ayrıca dopamin ve seratonin hormonlarının salınımını düzenleyici etkisi ile vücudumuzu depresyona ve strese karşı koruyucudur .Sütlü zencefil çayı sindirim enzim üretimini de tetiklediği için daha az acıkmamızı sağlar ve göbek ağlarından da daha kolay kurtuluruz.


Ballı sütlü zencefil çayı için malzemeler:


  • Taze zencefil 1-2 ince dilim veya yarım çay kaşığı toz zencefil,
  • 1 çay kaşığı bal,
  • 1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su.

Nasıl hazırlanır ?


Taze zencefil kullanacaksanız patates soyar gibi sert kabuğunu soyun ve 2 ince dilim kesin. Toz zencefil ise yarım çay kaşığı toz zencefili demlenmek üzere cezveye koyun ve üzerini çay tabağı ile kapatın kaynarken aroması kaybolmasın.10 dakika kısık ateşte kaynatın sonra altını söndürün ve 5 dakika bekleyin.


Çay fincanının 1/3 ünü bu demlediğiniz çayı süzerek doldurun.1 çay kaşığı balı içerisine karıştırın ve en son üzerini süt ile doldurun. Süt ile tadından hoşlanmayanlar içerisine süt yerine biraz limon suyu koyabilirler fakat süt olması hem acıkmanızı engeller hem de sindirim sisteminizin daha rahat çalışmasını sağlar.

KAYNAK
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.