Tekil Mesaj gösterimi
Eski 25.01.09, 06:44   #1
Kartal
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1439
Mesajlar: 5,976
Ettiği Teşekkür: 19938
Aldığı Teşekkür: 26256
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Ev Usulü Çemen


Ev Usulü Çemen







Malzemeler
  • 4 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 25 - 30 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı çemen otu
  • yarım çorba kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Sarımsaklarımızı havanda dövmek üzere aktarıyoruz,

çok az tuz ilave ediyoruz, çünkü biber salçasının tuzu fazla olabilir.
Hamur kıvamını alana kadar dövüyoruz
evet sarımsağımız adeta bir macun kıvamına geldi
kısa süreliğine kenara bırakıyoruz.

  • 4 çorba kaşığı biber salçasını
  • 3 çorba kaşığı domates salçasını
  • 1 çorba kaşığı çemen otunu

Çemen otu bulamam diyorsanız tamamen kimyon da kullanabilrisiniz.

  • yarım çorba kaşığı kimyonu
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • ve çok iyi dövdüğümüz sarımsağı ilave ediyoruz.
Şimdi bunu çok güzel karıştıracağız, o kadar güzel olacak ki...Dediğim gibi bir macun gibi...
Zaten yağı eklememizin sebebi de bu
yaklaşık 2 - 3 dakikadır karıştırıyoruz.
Bakın gerçekten bütün malzeme bütünleşti.
Genelde çemen ekmeğe sürülür
biz de öğle yapalım.

Çemen ekmeğe sürülür ama pastırmayı da unutmamak lazım. Ama bu pastırma yapmaya uygun bir çemen değil, çünkü içine yağ ilave ettik. Bunun özelliği durdukça güzelleşiyor...

Şimdi bunu bir kavanoza dolduralım, buzdolabına koyalım
ertesi günü yediğiniz zaman bana göre daha lezzetli oluyor
Bunu o şekilde deneyin.

Önce ekmeklerimize sürelim kalanını da kavanoza doldururuz. Arzu ederseniz karabiber de ilave edebilirsiniz,
kuru nane sevenler kuru nane de ilave edebilir.

Biz burada en yalın haliyle göstermeye çalıştık.
Ama inanın böyle de çok nefis.

Bugün beraber çok kolay ve lezzetli, güzel bir tarifi paylaştık.

"Ev Usulü Çemen"
yaparsanız sanıyorum memnun kalırsınız.


Afiyet Olsun! iyi günler.
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.