Tekil Mesaj gösterimi
Eski 16.06.09, 13:16   #4
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87867
Aldığı Teşekkür: 126271
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Diyet Tatlı Çeşitleri - Pastalar




Çilekli Kuplar


Malzemeler
2 su
bardağı light yoğurt
2 çorba kaşığı bal
yarım paket vanilya
1 su bardağı
çilek
8 adet Eti Form Limon Lifli
Kepekli bisküvi

Yapılışı

Çilekleri vanilya, yoğurt ve balla blendırdan geçirin.
Bisküvileri havanda dövün.
Kup bardaklarına bir kat yoğurt, bir kat bisküvi koymak suretiyle malzemeyi bitirin.
En üste birer çilek koyup soğutun ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun







Çilekli Yoğurt Tatlısı


Malzemeler,

Hazırlanışı,
  1. Tüm malzemeleri robottan geçirin.
  2. Kaselere bölüp afiyet yiyin.







Diyet Etimek Tatlısı


Malzemeler

1 litre light süt
2 su bardağı esmer şekeri
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak su
3-4 damla limon suyu


Hazırlanışı

1. Derin bir tencerede; süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve 1 su bardağı esmer şekeri karıştırıyoruz.
2. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
3. Tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı suyu tenceye alıyoruz.
4. Şekerli karışımı 10-15 dakika koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
5. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekliyoruz.
6. Tuzsuz etimekleri borcama yerleştirip, üzerine şerbetini döküyoruz.
7. Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığımız muhallebiyi ekliyoruz.
8. Tatlı, oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süslüyoruz.

Biz kiviyi tercih ettik ama siz istediğiniz kalorisi düşük meyveyi kullanabilirsiniz.
1 adet kivi günlük C vitamini ihtiyacımızın büyük bölümünü karşılıyor.






Sütlü İrmik Tatlısı


Malzemeler

1 litre süt
16 yemek kaşığı şeker
16 yemek kaşığı irmik


Hazırlanışı

1. Bütün malzemeleri derin bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
2. Suyla ıslatılmış kek kalıbı ya da borcama muhallebiyi dökün.
3. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun






Bardakta Vişneli Tatlı


Malzemeler,
3-4 dilim kakaolu kek
3-4 dilim sade kek
1 kase vişne


Peltesi için,

600 ml vişne suyu
200 ml su
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker


Hazırlanışı,

1. Kakaolu ve sade kekleri ufalayın.
2. Vişneli kupları servis edeceğiniz bardakların en altına kakaolu kek koyup iyice sıkıştırın.
3. Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirin.
4. Sade keki ekleyin ve yine iyice bardağa sıkıştırın.
5. Üzerine bir iki tane daha vişne koyun.
6. Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirin.
7. Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edin. Bıçak yardımıyla kekleri delip pelteyi emmesini sağlayın.
8. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Afiyet Olsun!

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.