Tekil Mesaj gösterimi
Eski 06.08.10, 13:18   #2
Derin
Gerçek Üye

Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2010
Konular: 149
Mesajlar: 859
Ettiği Teşekkür: 9216
Aldığı Teşekkür: 4794
Rep Derecesi : Derin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mutlu
Red face Cevap: ‘Türk mutfağı dünyanın en iyisi’



Malzemeler:
250 gram yaprak
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Nane
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın. Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırın..Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın. Tencerenin dibini yaprak ile kaptın.Bu işlem için damarlı veya yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarın.Sarmaları düzgünce tencereye dizin. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın. Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz.

yok bizim mutfağımız gibisi yok.. En sevdiğim yemektir şu gördüğünüz
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
Derin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla