Tekil Mesaj gösterimi
Eski 19.03.11, 11:27   #1
cavidann
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Bulbul tatlisi


On Kişilik Bülbül Yuvası Tarifi Resimli Tatlı Tarifleri

Malzemeleri:
Hamuru için malzemeler:
½ yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta
500 gram un
½ yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 - 125 gr ılık su

Ölçüleri elli Atmış cm çapı olan yuvarlak bir tepsine yapınız.

Şurubu için malzemeleri:
800 gram şeker
400 gram su
2 yemek kaşığı limon suyu

İç harcı için malzemeleri:
250 gram çekilmiş antep fıstığı, ceviz vebenzeri.
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağından az su

Hamuru açmak için malzemeler:
250 gram nişasta
Eritip üzerine dökmek için malzemeler:
400 gram tere yağ

Bülbül Yuvası Tatlısının Hazırlanması:
Hamurun Hazırlanması
Unu eleyip ortasını açınız. Açılan yere tuz, limon suyu, sıvı yağ, yumurtalar, suyun ¾’ü konarak ortada hepsi tamamen karıştırılır. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek en az 20-25 dakika dinlendirilir. Hamur tekrar yoğrulup bir kez daha dinlendirilir. Sonra düzgün ve her tarafı aynı kalınlıkta olmak üzere 50-60 cm uzunlukta silindir şekline sokulur. 50-60 gram’lık 10-12 eşit parçaya bölünür. Üzerlerine nişasta serpilerek üstten bastırılır. Üzeri örtülerek nemli bez altında 15-20 dakika daha dinlendirilir. Böylece hamurlar açılmaya hazır hale gelir. Hamur iki türlü açılır.

1.; hamurlar teker teker kurutulmadan daha çok kenarlarına bastırılarak 85-90 cm çapında oklava yardımıyla açılır.
2; hamurlar teker teker 20-25 cm çapında açılır.İstenilen sayıda (5-8-10) arlarına nişasta serpilerek üst üste dizilir. Üzerleri örtülerek 15-20 dakika daha dinlendirilir. Önce merdane sonra oklava yardımı ile dolanarak kenarlarına bastırılarak açılır.

İç gerecin Yapımı:
Çekilmiş ceviz, badem veya Antep fıstığı, pudra şekeri ve su ile karıştırılarak hazır hale getirilir.
Şurubun yapımı:
800 gr. şeker 400 gr. su ile kaynatılıp içine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkılarak 4-5 dakika daha kaynatılıp hazır hale getirilir ve soğumaya bırakılır.
Tatlının Yapımı:
Açılan yufkalar 20x30 cm ebadında oklava kullanılarak bıçakla kesilir. Oklavanın kenarına kapanmış hamur üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık, badem veya ceviz içi konur sıkılmadan yufka oklavayla beraber sarılır. Yufka her iki ucundan sıkılarak büzülür ve mermerin üzerine oklavadan çıkarılarak dizilir. Yufkanın 2 ucu birleştirilir. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Hazırlanan bütün yufkalar sıkıca tepsiye dizilir. Üzerine sıcak tereyağı dökülerek 10 dakika bekletilir. Sonra sıcak fırına sürülür. Pişme işleminden sonra tepsideki yağ süzdürülerek alınır, önceden hazırlanmış soğuk şurup üzerine gezdirilir. Soğuyunca üzerine yeşil fıstık ceviz içi veya badem konularak servis edilir.

__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.