Tekil Mesaj gösterimi
Eski 26.05.11, 13:23   #1
cavidann
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 74
Konular: 107
Mesajlar: 295
Ettiği Teşekkür: 55
Aldığı Teşekkür: 1268
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
cavidann - MSN üzeri Mesaj gönder cavidann isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Red face Akçaağaç şurubu (Maple Serope)




Kanada'da üretilmiş bir şurup Şurubun yaygın toplama yöntemi

Akçaağaç şurubu, (İngilizce: Maple syrup) akçaağaçtan elde edilen tatlı bir şurup. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da yoğun olarak waffle ve pankek ile beraber tüketilir. Şurubun içinde yoğun olarak sükroz bulunur.

Şurup hakkında

Avrupalıların Amerika'ya ayak basmasından önce, Algonquin halkı tarafından sinzibuckwud (Türkçe: Ağaçtan çizilmiş) adıyla üretilen şurup, ağacın gövdesine bir kesik atılarak ya da musluk bağlanarak özsuyunun biriktirilmesiyle elde edilir. Sonra da kaynatılarak kıvamına gelir ve hazırlanır.

Dünyada en çok Kanada'da üretilmektedir. Amerika'da ise en çok üretim yapılan eyalet Vermont'tır. Bu eyalette yılda 1,700 m3 şurup üretilir. Bunu Maine ve New York eyaletleri izlemektedir

__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.