Tekil Mesaj gösterimi
Eski 08.04.12, 00:30   #15
trenci
Üye

trenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Konular: 30
Mesajlar: 103
Ettiği Teşekkür: 87
Aldığı Teşekkür: 487
Rep Derecesi : trenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevhertrenci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Salam ve Sosisten Neler Çıktı Neler!


Peynirde domuz mayası, yoğurtta domuz jelatini kullanılıyor

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı, bal sahtekârlığı ve işlenmiş et (salam sucuk sosis vb) ürünlerindeki hilelerin ardından başka bir gıda skandalını daha gün yüzüne çıkardı…

Gıda Güvenliği sorununun canlı yayında masaya yatırıldığı programda, Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, Türkiye'de üretimi yapılmadığı için yurtdışından (Özellikle Çin'den) ithal edilen, peynir mayası ve yoğurtlarda kıvam artırıcı olarak kullanılan Jelatinin, domuz ürünü olduğunu belgeleriyle ortaya koydu…

Piyasadan aldıkları numuneleri Tarım Bakanlığı Laboratuarı'nda analiz ettiren Özer, numunelerin %50'sinin domuzdan üretilmiş Peynir Mayası ve Jelatin olduğunu gösteren analiz sonuçlarını canlı yayında masaya koydu…

Jelatin kıvam arttırıcı özelliğinden dolayı, başta yoğurt olmak üzere, çikolata, dondurma, şekerleme ve daha bir çok gıdanın üretiminde katkı maddesi olarak kullanılıyor… Türk Gıda Kodeksine göre de kullanılmasına izin veriliyor…

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Yavuz Dizdar, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr Bülent Nazlı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Özpınar'ın da katıldığı Deşifre Programı'nda ayrıca tavuk ürünleri de masaya yatırıldı…

Dr. Yavuz Dizdar, son yıllarda artan kanser vakalarının nedenini hileli gıdalara bağlarken, antibiyotik ve hormonlarla 45 günde büyütülen tavukların yenilmemesi gerektiğinin altını çizdi…

EKONOMİ 07 Nisan 2012, Cumartesi
trenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz trenci'in Mesajına Teşekkür Etti.