Tekil Mesaj gösterimi
Eski 15.04.12, 23:34   #5
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 33
Konular: 1381
Mesajlar: 4,046
Ettiği Teşekkür: 19986
Aldığı Teşekkür: 19619
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma

Alıntı:
Yöreye göre adı değişerek karma, karlamaç, karsamba, kar helvası, karlı buzlu, bulmaç veya bilmeç gibi isimler alır kışın sıcak odada buz gibi yenilirdi. Benzer olarak Adana ve Mersin yöresinde, yaz aylarında Toroslar’dan getirilen buz, nişasta ve şerbet karışımından ”bici bici” yapılırdı.
Karın üzerine pekmezi döküp az mı yerdik ben küçükken.Karsambaç denir bizim oralarda.

Canım mis gibi tatlı şerbetiyle bici bici çekti.


Çıkmıştır şimdi Mersin'de haftaya yerim inşallah gidebilirsek tabi

Teşekkürler Başakçacım
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.