Tekil Mesaj gösterimi
Eski 19.05.12, 02:45   #4
Basakca
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2163
Mesajlar: 12,847
Ettiği Teşekkür: 83180
Aldığı Teşekkür: 79768
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Damak Tadımızın Jeopolitiği

Alıntı:
İlginçtir 19. asra gelinceye kadar Osmanlı mutfağında domates ancak yeşil iken kullanılır, turşusu ve dolması yapılır, doğranarak yemeklere veya salatalara çeşni diye katılırdı. Kızarınca ise bozuldu, tadı uçtu veya faydası zail oldu denilerek atılırdı. Bu teamül ancak 19. asırda değişebildi.
Yeşil domatesin bu şekilde kullanıldığını ve Osmanlı Mutfağındaki yeşil domates kültürünün unutulmadığını bir komşumuz tarafından öğrenmiştim.

Oda babaannesinden öğrenmiş. Bildiğimiz yumurtanın içine doğruyorlardı. Önce yeşil domatesi biraz kavurup sonra içine yumurta kırıyorlar ve baharatlarla da zenginleştirebiliyorlar.

Değişik bir lezzeti vardı. Ama hiç denemedim.



Teşekkürler Canan.






__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.