Tekil Mesaj gösterimi
Eski 26.05.12, 20:05   #1
Bliss
Üye

Bliss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Konular: 32
Mesajlar: 73
Ettiği Teşekkür: 4
Aldığı Teşekkür: 337
Rep Derecesi : Bliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Sucuklu Kaşarlı Kolay Börek

Sucuklu Kaşarlı Kolay Börek Tarifi

Çok sevdiğiniz biri size aniden misafirliğe geleceğini mi söyledi, yoksa hazırda aparatif bir şeyleriniz yok mu? Sakın telaşa kapılmayın ve tarifi okuyun!




Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 1/4 kangal sucuk
  • Sıvıyağ (kızartmak için)

H
azırlanışı


Yufkalarımızı ortadan ikiye kesip üst üste koyalım. Daha sonra 4 adet olan bu yarım yufkalarımızı eşit 3 parçaya bölelim. Elimizde toplam 12 adet üçgen yufkamız olacak. Bir kaseye biraz su alalım. Sucuğumuzu önce halka doğrayıp daha sonra her halkayı küçük parçalara bölelim. Kaşar peynirimizi de ince uzun parçalar halinde keselim. Yufkamızın sivri ucu yukarı bakacak şekilde tezgahımıza alalım. Bize bakan kısmına sucuklarımızdan ve kaşar peynirimizden koyalım. Sağ ve sol kenarından içe doğru katladıktan sonra kalınca saralım. Bu sarma şekli biraz paçanga böreğini andıracaktır. Uç kısmını kasede hazırladığımız suya batıralım. Ardından sarma işlemini tamamlayabiliriz. Ucunu ıslattığımız için pişerken yufkalar açılmayacaktır. Derin bir kızartma tenceresinde ya da fritözde nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.



__________________
Bliss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bliss'in Mesajına Teşekkür Etti