Tekil Mesaj gösterimi
Eski 10.07.12, 13:59   #1
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8969
Mesajlar: 31,212
Ettiği Teşekkür: 105619
Aldığı Teşekkür: 163272
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Red face İzmir Usulü Lokma Tatlısı

İzmir Lokma Tatlısı



Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su
  • Ayçiçeği yağı
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı

Derin bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın.
Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yaş mayayı ilave edip iyice karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalandırın.

Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın.
Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayçiçeği yağını ısıtın.
Elinizi yağladıktan sonra hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Ortalarına delik açın.
Kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın.
Bir iki dakika beklettikten sonra servis tabağına alın.
Sıcak servis yapın.


Sofra

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.