Tekil Mesaj gösterimi
Eski 04.09.12, 17:59   #1
kalamar
Yeni Üye
kalamar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Yaş: 40
Konular: 3
Mesajlar: 6
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 14
Rep Derecesi : kalamar Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Fıstıklı burma kadayıf



Malzemeler
  • 750 gram burma tel kadayıf
  • 1,5 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • Yarım limonun suyu
Süslemek için

Antepfıstığı

Yapılışı

Kadayıfın bir kısmını ayırıp, uzunlamasına yayın. Kadayıfın tam ortasına yeterli miktarda antepfıstığı koyun. Kadayıfın bir kenarını antepfıstığının üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarın. Ruloyu gül böreği gibi kıvırarak, yuvarlak şekle getirin. Kalan kadayıfları da aynı şekilde hazırlayın. Kadayıfları birbirine iyice yaklaştırarak tepsiye dizin. Tereyağını iyice kızdırıp, kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında altı kızarana dek pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Ilınmaya bırakın. Kadayıfları ters çevirip, diğer yüzlerini de 5 dakika kızartın. Fırından alıp, 5 dakika dinlendirin. Üzerine ılık şerbeti gezdirin. Antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
kalamar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz kalamar'in Mesajına Teşekkür Etti.