Tekil Mesaj gösterimi
Eski 02.10.12, 17:59   #1
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5418
Mesajlar: 24,445
Ettiği Teşekkür: 97377
Aldığı Teşekkür: 135792
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Bal Neden Bozulmaz

Bal Neden Bozulmaz





Buzdolabında unuttuğunuz bir parça makarna veya sebzenin çok değil sadece 1 hafta sonra tanımsız bir şekil aldığına şahit olabilirsiniz. Ancak aynı şey bal için geçerli değildir.

Bakteriler içerisinde bulundukları yiyeceklerdeki şeker ve diğer maddelerle beslenir. Bir müddet sonra atık olarak asit ve diğer kimyasalları salgılarlar. Bu kimyasallar besinlerin renk, koku ve tadında değişikliklere sebep olur.

Diğer pek çok yaşam formu gibi bakteriler de yaşamak için suya ihtiyaç duyar. Yiyeceklerin hemen hepsi içeriğinde su barındırırken balda neredeyse hiç su yoktur. Bu da, bakterilerin üremesi ve yaşaması için uygun koşulların var olmamasını sağlar. Balın içerisindeki çok az su bakterilerin yaşaması için yeterli değildir. Kapağı açık halde saklanan bal, havayla etkileşime girerek bozulacaktır. Ancak kapağı açılmayan bir kavanozdaki bal, yüzyıllar boyunca bozulmadan kalabilir.

Kapalı kavanozlardaki bal kristalize olur ve sertleşir. Ancak bu, bozulduğu anlamına gelmez.

Alıntıdır.
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
20 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.