Tekil Mesaj gösterimi
Eski 23.02.13, 14:05   #22
Gulbade
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 46
Konular: 168
Mesajlar: 572
Ettiği Teşekkür: 1980
Aldığı Teşekkür: 2831
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: 'At etini fakirlere yedirelim' | Türkiye’yi de Bulaştırdılar

ORTA ASYA TÜRKLERİNİN AT ETİ YEMELERİNİN SEBEBİ

İslam inancına göre sadece Hanefi mezhebinde mekruh sayılan at eti yeme aslında Orta Asya?dan gelen bir geleneğin parçası olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Şamanizm etiğinde at etinin ayrı bir yeri ve önemi bulunuyor. Türkiye?de ise at etini tercih edenlerin daha çok Tatarlar, Kırgızlar ve Altay kökenli insanlar olduğunu görmek mümkün. Ancak sadece bunlar değil, Türkiye coğrafyasında yaşadıkları halde Orta Asya kültüründen etkilenip at eti yiyen Türkiyeli Türkler de var. Orta Asya?da normal zamanların dışında özellikle baharın gelişiyle birlikte at kesme geleneği, bu işin en doruk noktasını oluşturuyor. İlkbahar mevsiminde atlar kesilip eğlenceler ve etkinlikler düzenleniyor. Türkiye?de at etini yiyen insanlar arasında da aynen Orta Asya geleneğindeki gibi bahar aylarında at kesimlerinde büyük bir artış yaşanıyor. Baharın gelişine atlar kurban ediliyor. At etini yiyen insanlar için bunu yemek her zaman mümkün oluyor. Alıyorlar, kesiyorlar ve istedikleri gibi bu atları yiyorlar. Bu atlar yarış atları olduğu gibi kendileri için özel olarak yetiştirdikleri atlar da olabiliyor.
Güç ve enerji
At eti deyip de geçmemek lazım. At etinin diğer etlerden daha çok enerji ve kalori sağladığı gerçeği at etini yiyenler tarafından ortaya konuluyor. At eti vücuda enerji yüklediği gibi, bu eti yiyen bünyeyi de narkoz etkilemiyor. Orta Asya?da içilen kımızın insanları şarhoş etmemesi at etinden kaynaklanıyor. Özellikle sert kışlara maruz kalan insanlar için at etinin bünyeyi sıcak tuttuğu belirtiliyor


Arkadaşlar Vanlı bir arkadaşım Van'a yerleşen Kırgız Türklerinin at eti yediklerini Hatta Van' da at bırakmadıklarını sölemişti. Ve bunu arastırdığımda doğru olduğunu gördüm...
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.