Tekil Mesaj gösterimi
Eski 14.03.13, 14:06   #1
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5416
Mesajlar: 24,440
Ettiği Teşekkür: 97374
Aldığı Teşekkür: 135770
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Mantarı Günlük Tüketin


'Mantarı günlük tüketin'



Mantar uzmanı Mikolog Jilber Barutçiyan, mantarın, balıkta olduğu gibi alındığı gün tüketilmesi gerektiğini söyledi ve "Derin dondurucuda dondurmayın" uyarısında bulundu.


Türkiye'de mantar yoğunluğunun Karadeniz Bölgesi'nde diğer bölgelere göre fazla olduğunu söyleyen Mikolog Jilber Barutçiyan, vatandaşları bilmedikleri hiçbir mantarı asla tüketmemeleri konusunda uyardı.

Mantar konusunda kimseye güvenilmemesi gerktiğini vurgulayan Barutçiyan şunları söyledi: "Halk arasında çeşitli söylemler dolaşıyor, örneğin hayvanlar yerse yenir, beyaz mantarlar zehirsiz gibi kulaktan dolma bilgilerin çoğu yanlış. Bozulmuş hermantar zehirli hale gelir. Dünyanın en lezzetli ve pahalı mantarı bile bozulduğu andan itibaren insan için tehlike oluşturur, o nedenle balıklarda olduğu gibi mantarımızı da aldığımız gün pişirmeyi adet haline getirmeliyiz. Mantarlar çok çabuk bozulan organizmalar, bozulan mantarlar tehlike yaratıyor. 'Ben bir hafta sonra pişireceğim' diye mantar alıp buzdolabına koymayın. Mantar dondurmak da risklidir, çünkü mantarı çözerken de bozabilirsiniz. Ölümcül zehirlenmeler olmasa bile ciddi sindirim sorunu türünden zehirlenmeler dondurma olayı ile de yaşanıyor.''
Kaynak
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.