Tekil Mesaj gösterimi
Eski 13.04.13, 21:49   #1
CeMKaN
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,719
Ettiği Teşekkür: 80053
Aldığı Teşekkür: 37301
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Ölünce Facebook hesabım ne olacak diye merak edenler?




Google, kullanıcılarının öldükten sonra hesaplarına ve bu türden verilerine ne yapılmasını istediklerine karar vermelerini sağlayacak bir uygulama başlatacağını açıkladı.

Bir tür elektronik vasiyet sayılabilecek bu sistemde kullanıcılar verileri tamamen sildirme seçeneğine de sahip olacak ve bunun için bir süre ya da 'miras bırakacağı' kişileri belirleyebilecek.

İlgili uygulama elektronik postaları, sosyal medyadaki girdileri ve diğer hesapları kapsayabilecek.

Google, Avrupa Birliği'nin, Avrupa yasalarını ihlal edebileceği uyarısına rağmen, tıklayın yeni gizlilik politikasını geçen sene uygulamaya başladı.

Internet kullanıcıları elektronik ortamdaki verilerin geleceği ile ilgili genel olarak kaygı ifade ediyor.
Google'den yapılan açıklamada "Bu yeni uygulamanın sizlere siz öldükten sonra da dijital dünyanızın korumanıza imkan sağlayacağını umuyoruz" ifadeleri yer alıyor.

California merkezli Google, YouTube'un yanısıra fotoğraf paylaşım ortamı Picasa ve Blogger'ın da sahibi konumunda.

Google, kullanıcılara elektronik verilerin geleceği ile ilgili ölümden sonra olmak üzere 3, 6, 9 ay veya bir senelik seçenekler sunulacağını belirtiyor.

Öte yandan belli verilerin ya da telefon numaraları gibi bilgilerin diğer hizmet ortamlarından yönlendirilmesi de söz konusu olabilecek.

Google, verilerin yok edilmesi ya da benzeri bir işlemin yapılması öncesinde ilgili kişinin telefonuna ya da alternatif bir elektronik posta adresine hatırlatma ve uyarı mesajı gönderileceğini belirtiyor.

Dijital verilerin tıklayın silinip silinmediği ile ilgili tartışmalar da gündeme gelmişti.




Kaynak
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.