Tekil Mesaj gösterimi
Eski 26.05.13, 00:26   #7
Dilaver
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 413
Mesajlar: 3,681
Ettiği Teşekkür: 18755
Aldığı Teşekkür: 20033
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: 'Mangalda tuvaletten daha çok bakteri var'

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada mangal üzerinde oluşan bakteri oranının tuvalet klozeti üzerinde üreyen bakterilere göre 2 kat daha fazla olduğu bildirildi.

Hijyen uzmanı Doktor Lisa Ackerley, açık havada yapılan bir mangalın her 100 santimetresinde 1.7 milyon bakteri olduğunu açıkladı. Bu sayı tuvalet klozetiyle karşılaştırıldığında mangalda yüzde 124 daha fazla bakteri oluştuğu ortaya çıktı.


Daily Mail'in haberine göre, temiz mangalların da üzerinde üreyen bakteriler, koli basili (e coli), salmonella ve listeriyaya dönüşerek ciddi sağlık sorunları yaratıyor. Bu bakterilerin üzerinde pişirilen yemeklere geçmesi halinde şiddetli kusma ve ishale neden oluyor

Sevgili Dr Lisa Ackerley, siz ingilizleri bilmem ama biz Türklerin yaptığı mangal da, bugüne kadar değindiğiniz bakterilerden etkilenipte, koli basili (e coli), salmonella ve listeriya gibi hastalıklara yakalanmış en azından hastane kayıtlarına geçen bir örnek yoktur.

Mangal yakıpta yedikten sonra kusma olayı genel de, mangalın muazzam tadı neticesinde alkolü fazla kaçıran kişiler de az da olsa görülmüştür. Bunun dışında bir vakaya rastlanmamıştır.

İngiltere'de 100 cm de 1.7 milyon bakteri mangal üzerinde birikirken, gazete kağıdı ile temizlenen Türkiye'de ki mangallar üzerinde nedense bu tür bakteriler bulunmaz.

Sizlere tavsiyem; mangal yaktıktan sonra, yemek sırasında ''rakı'' içmenizdir. Böylece her tür mikrop-bakteriden arınırsınız

Sevgili Dr Ackerly, mangal sorunları hakkında görüşlerimi sizinle paylaşmak ve ''başbaşa'' bir mangal ziyafeti için en yakın zamanda sizi Türkiye'ye bekler, mahsus selam ederim..

Eh be Canan, hiç güleceğim yoktu he... Konu hakkında yorum yapmıyorum
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.