Tekil Mesaj gösterimi
Eski 05.07.13, 16:32   #1
İmge
Gerçek Üye

İmge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Yaş: 27
Konular: 438
Mesajlar: 966
Ettiği Teşekkür: 1737
Aldığı Teşekkür: 3764
Rep Derecesi : İmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Tarhanadan Cips Ürettiler

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri, herhangi bir koruyucu, aroma ve katkı maddesi kullanmadan ürettikleri tarhanayı cips haline getirdi.

Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencileri Fatma Nur Demirbaş ve Tuba Hamur, yeni ürün geliştirme dersinde, tarhanadan ürettikleri cips ile katıldıkları Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği’nde birinci oldu.

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı ve proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayla Arslaner, cipsin tamamen doğal ürünlerden elde edildiğini vurguladı. Arslaner, "Cipsimizin, piyasadaki ürünlere göre yağ ve tuz oranı daha az. Ürünümüz herhangi bir koruyucu, aroma ve katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal ürünlerle elde edilmiş bir atıştırmalık. Bu proje ile 'Çay iç bağı dolaş, tarhana ye dağı dolaş' atasözünde yüksek besin değeri vurgulanan tarhananın, çocuklar başta olmak üzere her yaştan bireyin beğenerek tüketebileceği atıştırmalık ürün haline getirilmesi hedeflenmiştir. Ürünümüzle ilgili patent çalışmalarımız, araştırmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Öğrencilerden Fatma Nur Demirbaş ise tarhananın geleneksel bir ürün olduğunu ifade ederek, "Daha kolay şekil verilebildiği için Uşak tipi tarhanayı tercih ettik. Ürünümüzde tam buğday unu, kepekli un kullanılmaktadır. Ürünümüzün besleyici özelliği yüksek" dedi.

Tuba Hamur ise besin değeri yüksek tarhanadan yeni bir ürün elde ettiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Tarhanayı, günün her saatinde başta çocuklar olmak üzere herkes tarafından tüketilebilir, atıştırmalık bir ürün haline getirdik. Bayburt yöresine ait tarhun otunu da kullanarak ürünümüze yöresel bir özellik kazandırdık. Ürünümüzün yağ ve tuz oranını düşürerek obeziteye karşı önlem almayı amaçladık. Diyet amaçlı ürün üretimi gerçekleştirdik."

Kaynak
__________________
İmge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.