Tekil Mesaj gösterimi
Eski 20.11.13, 01:12   #21
Damon
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Damon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 78
Mesajlar: 2,112
Ettiği Teşekkür: 16630
Aldığı Teşekkür: 12032
Rep Derecesi : Damon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevherDamon işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Un Helvası Yapmama Yardım Edecek Birileri Aranıyor. :)

Ben mevlüt ve benzeri yerlerde gördüm kalabalık gruba yapmak ölümdür

Birkaç kişi sırayla kavurma işlemini yapardı.

Bence sen normal ölçülerle, standart yap. Ve bunu gelecek olan kalabalığa yeterli olacağını düşünene kadar ayrı yap. Belki aynı işlemleri 6-7 kere yapmak zorunda kalacaksın ama en azından işi batırmayacaksın

Normalde 8 kişilik için un miktarı 2 su bardağıdır.40-50 kişi için bu sayı 12 su bardağıdır.

Ama bu kadar unu nereden baksan 20dk ila 30 dk arasında hiç ara vermeden kavurmak zorundasın. Bu da senin iflahını .....

Bu yüzden 6 kere, 8kişilik olarak ayrı ayrı yapmak senin beden ve ruh sağlığın için daha hayırlı olur

8kişilik için 2 su bardağı süt vardır genel tariflerde. Bu süte 1 yada 2 su bardağı su da katılıyor.

Ve genelde de 250 gr margarin ya da tereyağından bahsediliyor ( sırf senin için nette araştırdım, ben irmik helvası severim )

6 kere yapacaksan, 6 paket margarin demek. Sen ilk etapta bir paketin 3 te 2 sini atarsın, kavurma esnasında az geldiğini anlarsan ilave edersin.

8 kişilik için 2 su bardağı şeker kullanılır. 6*2 = 12 Bu da demektir ki, 12 tane su bardağı şekeri hazır bekletecen.

Her bir tencere için 2 bardak şeker, un, süt ve su kullanacaksın.

Her bir tencere için 250 gr margarin yada tereyağı kullanacaksın.

Sabah kalkınca başlarsın, akşam misafirlerin gelene kadar biter 6 tencere

Kolay gelsin şimdiden


8 kişilik için: ( alıntı )

  • 2 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı süt
şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı
- Tereyağını eriterek unu kavurun. Unun rengi koyulaşınca daha önceden kaynatmış olduğumuz şerbeti ve sıcak sütü ilave edelim.
-Ocağın altını kapatalım ve tencerenin de kapağını kapatalım. Bu aşamada ellerimizi yakmamak için dikkatli olmamız gerekir, çünkü sıcak süt ve şerbetin etkisi ile helva fokurdamaya başlayacaktır.
-Birkaç dakika sonra tencereyi açıp bir kaşık yardımı ile helvayı iyice karıştıralım.
- Dilediğiniz şekilde tarçın veya cevizle servis edebilirsiniz, afiyet olsun…






Un Helvası Tarifi
Damon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti.