Tekil Mesaj gösterimi
Eski 15.01.14, 22:01   #1
Gülfem
Tam Üye

Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 154
Mesajlar: 336
Ettiği Teşekkür: 429
Aldığı Teşekkür: 1200
Rep Derecesi : Gülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Naneli Şeker Niçin Nefesinizi Soğutur?



Düşük sıcaklıkta şekil değiştiren, kesin olarak uzmanlaşmış sinir hücrelerinin zarında TRP-M8 isimli proteinin kullanılmasıyla kendinizi üşümüş hissedersiniz. Elektriksel impulsları tetikleyen zarın, iyon geçirgenliğini değiştiriyor.



Nanedeki mentol kimyasalı, TRP-M8 proteini tutmak için doğru moleküler şekli alıyor ve hatta normal vücut sıcaklığında bile aynı şekilde proteinin biçimini bozuyor. Kısaca, nane şekerinde mentol adı verilen bir molekül bulunuyor. Bu dilimize temas ettiğinde soğuğu hisseden sinir hücrelerindeki sodyum kapaklarını açar ve ağızımızın içinde soğuk hissi oluşturuyor.



Nane şekeri insana gerçekten ağızda iken soğuk hissettiriyor, insanın genzi yanıyor ve sonuna kadar açılıyor
Gülfem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gülfem'in Mesajına Teşekkür Etti.