Tekil Mesaj gösterimi
Eski 29.06.14, 14:58   #1
Ekin
Moderator

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1175
Mesajlar: 8,990
Ettiği Teşekkür: 30790
Aldığı Teşekkür: 40437
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Meyan Kökü | Ramazanda Sofralarınızdan Eksik Etmeyiniz

Meyan Kökü | Ramazanda Sofralarınızdan Eksik Etmeyiniz





Dr. Ömer Coşkun, vücudun su tutma kapasitesini dengeleyen meyan kökünün ramazan ayı boyunca sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Meyan kökünün kullanılmasının oruç tutan vatandaşlar için iyi olacağını ifade eden Dr. Coşkun, “Meyan kökü özellikle ramazan ayında tüketildikçe günlük vücudun su tutma kapasitesini dengeler. Bu yüzden meyan kökünü özellikle ramazan ayında tavsiye ediyoruz” dedi.



Dr. Coşkun, meyan kökünün susuzluğun yanı sıra hazımsızlığa da iyi geldiği aktararak, “Ramazan ayı boyunca donatılan sofralarda ister istemez yemeği fazla kaçırıyoruz. Tamda bu noktada meyan kökü girmeli araya. Sofralarımızdan özelikle ramazan ayı boyunca eksik etmemeliyiz. Asitli içeceklerden ziyade meyan kökü şerbeti tüketilmesi tercih edilmelidir. Aynı zamanda meyan kökü şerbeti yaz aylarında harareti alır” diye konuştu.

Meyan kökünün 6 saat demlenerek kullanılabileceğini kaydeden Dr. Ömer Coşkun, yazın buz dolabında tutularak soğuk da tüketilebileceğinin altını çizdi. Coşkun, çayına farklı bir tat vermek için tarçın veya nane, acı gelirse de içine bir çay kaşığı bal ekleneceğini söyledi.

(İHA)

Kaynak
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla