Tekil Mesaj gösterimi
Eski 16.09.14, 18:18   #11
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5413
Mesajlar: 24,434
Ettiği Teşekkür: 97360
Aldığı Teşekkür: 135754
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çikolata Düşkünlerine Müjde!

Bir de şöyle bir açıklama var:



''Beslenme uzmanı Kim Hoffman, çikolatanın damakta bıraktığı tadın verdiği ruh halinin aynı zamanda anti-depresan etkisi yarattığını söylüyor: “İçinde fenetilaminler var. Bu da beyinde bulunan bir sinir taşıyıcı ve iyi hislere neden oluyor. Aynı zamanda kanda endorfini artırıyor. Bu mutluluk veren bir hormon.”

Ancak her çikolata bu iyi kimyasallara aynı oranda sahip değil. Araştırmacılar, pazarda yüksek hacimde tüketilen çikolataların 130 dereceye yakın ısıda üretilmesinin bu etkileri azalttığını belirtiyor.

Güney Afrika’nın Cape Town kentindeki Honest Chocolate’ın ustası Anthony Grid saf çikolatayı eksi 42 derecede tutuyor: “Besinlerin minimal derecede pişirilmesi ve ısıtılması yönünde bir eğilim var. Bunun da doğal antioksidanları, mineralleri koruduğu düşünülüyor. Bu kakao için de geçerli. Yüksek kalite çekirdekleri çiğ olarak kullanabilirsiniz.”

Kakaonun doğal acılığını azaltmak için üreticiler acı tat veren ama antioksidan özelliği olan polifenolleri çıkartıyor ve şeker ekliyor.

Gıda bilimi yazarı Leonie Joubert şekerin şişmanlığa yol açtığını ve her gün yenmemesi gerektiğini hatırlatıyor: “Sorun uzun süre şeker kullanmaktan kaynaklanıyor. Bu, bedenin sürekli iltihaplaşmaya karşı verdiği tepkiyi tekrarlamasına neden oluyor. Bu da kalp hastalığıyla ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda şişmanlığa ve bundan kaynaklanan hastalıklara da yol açıyor.”

Bazı üreticiler ürünlerini tatlandırmak için şeker kamışı yerine kaktüs nektarı kullanıyor ve kakao oranını çok yüksek tutuyor.
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.