Tekil Mesaj gösterimi
Eski 25.11.15, 23:47   #1
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21643
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Demirhindi Şerbeti (Temr-i Hindi) Tarifi

Demirhindi Şerbeti (Temr-i Hindi) Tarifi












MALZEMELER
  • 150 gr. demirhindi (baharatçılarda macun şeklinde satılıyor)
  • 2 lt. su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk vanilya (gerçek vanilya çubuğu)
  • 3 adet karanfil tanesi
  • 1 adet kök zerdeçal
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 adet zencefil
  • 8-10 adet kakule
  • 4-5 adet kişniş
TARİF

Demirhindiyi bir tencereye alıp üzerine 2 lt. suyu koyun. Vaktiniz varsa bir gece önceden bekletebilirsiniz. Daha sonra ocağı yakıp 10 dakika kadar kaynatın.
Daha sonra içine baharatları koyun. Bu baharatların bir tülbent içinde şerbete salınacağı yazıyor ama ben direk içine attım. Birkaç dakika da bu şekilde kaynatıp şekeri ilave edin. Şeker eriyince ocağı kapatın.
Soğuyunca bir tülbent veya süzgeç yardımıyla süzüp servis yapın. Ben tülbentle süzdüm, süzerken tülbenti elimle sıkarak süzdüm.
Bu şekilde hazırladığınız namı diğer temr-i hindi şerbetini küçük şerbet bardaklarında servis ediniz.



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti