Tekil Mesaj gösterimi
Eski 06.12.15, 20:34   #36
ReaL
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2602
Mesajlar: 30,044
Ettiği Teşekkür: 161480
Aldığı Teşekkür: 177591
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Bayat balığın kokusunu almak için limon sıkıldığını biliyorum. Gelibolu'da bir balıkçı, limon sıktığım için, bir sürü kızmış, sen balık yemesini bilmiyorsun diye çıkışmıştı.
Bayat balık zaten eve sokulmamalı.

Balık konusunda fena sayılmam.. Balıkçı yanlış söylemiş, balık yemesini bilmiyorsun değil, ağzının tadını bilmiyorsun demeliydi.

* * *

Şunu da ilave edeyim: Bir laf vardır, karpuz seçilmez, karpuzcu seçilir diye. Doğrudur, katılırım.

Balık taze olunca lezzetli olur. Her yerden balık almamaya çalışırım. Burnumun dibide balıkçı olmasına rağmen bana bayağı uzak olan çok eskiden beri bildiğim balıkçıya üşenmeden giderim. Bahsettiğim balıkçıda bayat balık mümkünü yok olmaz. Saat 21 gibi tezgahındaki tüm balıklar bitmiş olur, ertesi güne kalmaz.

Birçok balıkçı, satamadığı, elinde kalan balıkları tekrar kasalara yerleştip, yanlarına buz ekleyip, dolabın soğuk hava yerinde muhafaza ediyor. Ertesi gün aynı balıkları yine tezgaha çıkartıyor, yeni alınan balıklarla karıştırıyor. Müşteriye bir taze, bir dünkü balıktan karıştırarak veriyor.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.