Tekil Mesaj gösterimi
Eski 07.12.15, 02:43   #41
C.Doğan
Uzman Üye

C.Doğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,311
Ettiği Teşekkür: 29662
Aldığı Teşekkür: 5946
Rep Derecesi : C.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura about
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Balık Yemenin Püf Noktaları

Yaz -kış, 7/24, sıcak-soğuk her türlü balığı yerim. Paylaşımda ki yazıların bir bölümüne de katılmıyorum, Real gibi.

Roka yenmezmiş, limon sıkılırmış. Roka yerim. Soğanda. Genelde limon sıkmam. Yazan diyetisyenin yazının kendisinin yazdığına da inanmıyorum. Balıkları önüne koysak tanıyabileceğine de.

Balığın faydasını biliyorum. Çok tüketmemiz gerektiğine de inanıyorum. Balık yerken önce damak tadıma bakıyorum.

Çipura, levrek,somon vb. kültür balıklarını yiyemiyorum. Çünkü tatları hoşuma gitmiyor.

Ama ithal uskumru denilen balıkları deneyin. Yağ oranları yüksek, lezzetli balıklar. Donmuş olduklarına bakmayın. Mangalda, teflon tavada gayet güzel oluyor. Ucuz da.

Lüfer, çinakop. istavrit, hamsi, uskumru, izmarit, kupes, tekir, barbunya, tekir, minakop, sardalya, hepsini tüketin.

Izgarası, tavası, buğulaması, fırını hepsi farklı hizmet ister.

Ama önce balığı tanıyın. Sonra güvenilir bir balıkçı tanıyın. Bazen balığı tanısanız da, balıkçınız bir gün önceki balığı günlük diye verir de.

Tabii araya bir de mantar girdi. Kete, trüf vb. balığın içinde olmaz. Onu ayırın.

Paylaşımı için Çengelli İğne'ye teşekkürler. Katkıları için diğer arkadaşlara da.
__________________
C.Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.