Tekil Mesaj gösterimi
Eski 18.04.16, 12:33   #1
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 11487
Mesajlar: 35,154
Ettiği Teşekkür: 108650
Aldığı Teşekkür: 169725
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Hamburgerin 1 Saatte Vücudumuzda Meydana Getirdiği Değişiklikler!


Hamburgerin 1 Saatte Vücudumuzda Meydana Getirdiği Değişiklikler!

Lezzeti ve hızlı tüketimi sebebiyle bir çoğumuzun beslenme tercihleri arasında yer alan hamburgerler bakın tüketimden 1 saat sonra nelere yol açıyor?

Fast Food ürünleri, beslenme ihtiyaçlarımızı gidermek için akıl almaz derecede kolaylık sağlayan ve lezzetiyle defalarca tüketmemizi sağlayan ürünlerdir. Ancak bu ürünler lezzetli olmalarının yanı sıra her zaman vücudumuz için ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılama konusunda iyi olmayan seçenekler arasında yer alır.

İLK 10 DAKİKALIK SÜREÇTE HER ŞEY NORMAL GİBİ GÖZÜKEBİLİR

Bir hamburger yedikten yaklaşık 10 dakika sonrasında insan vücudunda bütün metabolik faaliyetler normal ve düzgün bir biçimde işler. Ancak tüketmiş olduğunu hamburgerin yüksek kalori içermesi sebebiyle kısa bir süre sonra vücutta kan şekeri hızla yükselmeye başlar. Tükettiğimiz hamburger sonrası iyi hissetmemizi sağlayan nörotransmitter dopamin gibi kimyasalların beyinde salgılanması/artması ile birlikte kendimizi yediğimiz hamburgerin ne kadar da lezzetli olduğunu düşünürken bulabiliriz.

20 DAKİKA SONRASI YAVAŞ YAVAŞ DOPAMİN AŞAĞI DOĞRU İNER

Hamburger tüketiminin 20-30 dakikalık bir süreç sonrasında ise dopamin düzeyi aşağı doğru inmeye ve azalmaya başlar. Hamburgerin içinde bulunan yüksek fruktozlu mısır şurubu ve sodyum minerallerinin etkinliğinde vücudumuz, yediğimiz hamburgere karşı daha şiddetli bir arzu duyar. Bu durum ilerleyen süreçte obezite, şeker ve kalp rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir. Daha sonra, sodyum mineralleri (yaklaşık 970 miligram kadar) vücudumuzda dehidrasyona sebep olur ve böylece böbreklerimiz ve kalbimiz daha hızlı çalışır. Kan basıncının yükselmesi ile birlikte tatlı yeme isteği hasıl olur.

40 DAKİKA SONRASINDA TATLI KRİZLERİ BAŞLAR

Aradan geçen 40 dakika sonrasında ise vücudumuz muhtemelen, belirttiğimiz şekerli yiyeceklere karşı hala şiddetli bir arzu duyacaktır. Ve netice itibariyle kan şekeri düzeyinde meydana gelen kayıplar bizi abur cubur olarak ifade edebileceğimiz yoğun şeker ihtiva eden ve olduğundan daha çekiciymiş gibi görünen yiyecekleri yemeye sevk edecektir.

SİNDİRİMİ SANILAN AKSİNE 3 GÜNÜ BULABİLİR

50-60 dakika geçtiğinde ise yavaş bir sindirim periyodu başlar. Ancak yediğiniz hamburgerin içerisinde hayvansal ve trans yağlar kullandığı için bu yağların sindirimi 3 günü bulabilir.

Kaynak
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti