Tekil Mesaj gösterimi
Eski 05.05.16, 02:32   #1
nurideniz34
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Yaş: 68
Konular: 622
Mesajlar: 3,492
Ettiği Teşekkür: 57546
Aldığı Teşekkür: 8111
Rep Derecesi : nurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyornurideniz34 artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Cap Canli
Thumbs up Balığın Taze Olduğunu Nasıl Anlarız?




Balığın Taze olduğunu nasıl anlarız:
- Gözleri parlak ve dolgun olmalıdır.
- Solungaçlarının rengi kırmızı ve nemli olmalıdır.
- Balık kötü koku yaymamalıdır. Balık kokmaya baş kısmından başlar.
- Balığın eti sıkı olmalıdır. Elimizle bastırdığımızda eski şeklini kolayca almalıdır. (ancak buzhane balığı serttir).
- Pulları yatık, kaygan olmalıdır.
- Balık suyun içerisine bırakıldığında suyun dibine çöker.
- Balıkta yosun ve deniz kokusu olmalı, amonyak ( NH3) kokmamalıdır.
- Taze balık hareketli gibi kıvrık bir şekilde durur, balık bayatladıkça görüntü donuklaşır, sabit bir şekil alır.
Kaynak:NuriDeniz
__________________
En büyük zenginlik,
Sıhhat ve afiyette olmaktır...


İstanbul - 0RH pozitif -1949

Balıkçı Reisi: Nuri Deniz
(Kimya ve İşletme müh.)
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.