Tekil Mesaj gösterimi
Eski 05.05.16, 01:32   #1
nurideniz34
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Yaş: 68
Konular: 664
Mesajlar: 3,599
Ettiği Teşekkür: 58111
Aldığı Teşekkür: 8453
Rep Derecesi : nurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisinurideniz34 muhteşem birisi
Ruh Halim: Cap Canli
Thumbs up Balığın Taze Olduğunu Nasıl Anlarız?




Balığın Taze olduğunu nasıl anlarız:
- Gözleri parlak ve dolgun olmalıdır.
- Solungaçlarının rengi kırmızı ve nemli olmalıdır.
- Balık kötü koku yaymamalıdır. Balık kokmaya baş kısmından başlar.
- Balığın eti sıkı olmalıdır. Elimizle bastırdığımızda eski şeklini kolayca almalıdır. (ancak buzhane balığı serttir).
- Pulları yatık, kaygan olmalıdır.
- Balık suyun içerisine bırakıldığında suyun dibine çöker.
- Balıkta yosun ve deniz kokusu olmalı, amonyak ( NH3) kokmamalıdır.
- Taze balık hareketli gibi kıvrık bir şekilde durur, balık bayatladıkça görüntü donuklaşır, sabit bir şekil alır.
Kaynak:NuriDeniz
__________________
En büyük zenginlik,
Sıhhat ve afiyette olmaktır...


İstanbul - 0RH pozitif -1949

Balıkçı Reisi: Nuri Deniz
(Kimya ve İşletme müh.)
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.