Tekil Mesaj gösterimi
Eski 03.06.16, 22:36   #5
CeMKaN
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,719
Ettiği Teşekkür: 80053
Aldığı Teşekkür: 37301
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Akçaağaç şurubu (Maple Serope)nelere iyi gelir.


Yılın yalnızca 3 ayı ağaçtan çıkarılan akçaağaç şurubu hangi hastalıklara iyi geliyor, hangi gıdalarla birlikte tüketilince daha da faydalı oluyor?


Akçaağaç şurubu, doğal tatlandırıcı olarak kullanılmasının yanı sıra, antioksidan özelliği ve sağlığa faydalarıyla da ön plana çıkmaktadır. Sağlığa faydaları bakımından çok yönlü özelliklere sahip bir bitkisel sıvıdır. Özellikle cilde, kanser hastalıklarına, kemik erimesine bitkisel çözüm olan akçaağaç şurubunun faydaları saymakla bitmiyor.

Akçaağaç şurubu özü hem doğal tatlandırıcıdır, hem de sağlık faydaları vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, cildin yaşlanmasını geciktirir, mide sorunlarını sakinleştirir, mısır şurubu yerine şeker olarak da kullanılabilir. Bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre, yulaf ezmesi ile tüketildiğinde Alzheimer’a iyi gelmektedir. Akçaağaç şurubu, hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi sorunlara iyi gelir. Katı hamur işlerinde tatlandırıcı olarak kullanılır.



Yulaf ezmesinin yanı sıra yaban mersini ile birlikte kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır. Doğal bir anti-aging gücü vardır. Cilt üzerindeki serbest radikallerin hasarını en aza indirir ve onlarla savaşır. Cilde iyi gelir yaşlanmasını geciktirir. Akçaağaç şurubu, kanı temizler ve toksinlerin atılmasını sağlar. Kasların gelişimini ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Akçaağaç şurubu, ülkemizde çınar pekmezi olarak da bilinir. Şubat, mart ve nisan aylarında akçaağaç ya da isfendan çınarı gövdesinden alınır. Sadece 3 ay üretilen şurup, güçlü bir antioksidandır. Doğal tatlandırıcı olan bu şurup, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, çinko, kalsiyum içerir.
Akçaağaç şurubu ağaçtan nasıl alınıyor?

Ağacın gövdesine takılan musluk benzeri çeşmelerin hemen altına kovalar bağlanıyor. Kovaya akan bu sıvı zamanla birikiyor. İncelemelere göre %95’i su olan akçaağaç şurubu, toplanıp kazanlarda kaynatılıyor. Böylece şurup oluşmuş oluyor. Aslında kuzey Amerika yerlileri tarafından bulunan akçaağaç şurubunun imalatı %80 Kanada, daha sonra Amerika, Japonya ve Güney Kore tarafından yapılır. Akçaağaç yaprağı aynı zamanda Kanada’nın sembolüdür ve Kanada Bayrağı’nda da yer almaktadır.

Akçaağaç şurubu cilde nasıl uygulanır?

1 çorba kaşığı ılık süte 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ekleyip ciltteki ince çizgilerin üzerine fırça yardımıyla sürün. İnce öğütülmüş yulafı 3 yemek kaşığı ekleyip karışımı tekrar sürün. Nazikçe yüzünüze masaj yaparak yedirin. 20 dakika bekletin, durulayın ve nemlendirici krem uygulayın.


Kaynak
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla