Tekil Mesaj gösterimi
Eski 16.06.16, 00:14   #1
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21643
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Ramazan Kebabı

Ramazan Kebabı









  • Ramazan Kebabı Malzemeleri
3 adet kemer patlıcan
4 – 5 adet sivri biber
1 adet domates
Zeytinyağı – kızartmak için
  • Etli Harç için Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. dana kuşbaşı
10 – 15 adet arpacık soğan
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
½ su bardağı kuru fasulye – haşlanmış
  • Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
  • Tarifi
Patlıcanları alacalı soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün.

Havlu kağıdın üzerine alıp tuzlayın ve acısının çıkmasını sağlayın.

Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın.

Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin.

Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin.

Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün.

Üzerini yağlı kağıt ve folyoyla kapatın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin.






Arda ,nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti