Tekil Mesaj gösterimi
Eski 23.07.16, 16:29   #1
nurideniz34
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 708
Mesajlar: 3,209
Ettiği Teşekkür: 49974
Aldığı Teşekkür: 7836
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Deniz Kestanesi Yemeği

Deniz Kestanesi Yemeği



Özel bıçağı ( makası ) ile ortadan ikiye ayrılır. İçinden çıkan yumurtaları turuncu renktedir. Eti de sarımtrak bir renktedir. Yenen sarı eti önce tatlı su altında iyice temizlenir, tıpkı midye tavada olduğu gibi önce un ile iyice una batırılır ve ardından da kızgın sıvı yağda pişirilir. Arzuya göre soslanarak İster taze ekmek arasında isterse menü olarak da tüketilir.

Ancak etli yenen kısım çabuk bozulduğundan mutlaka 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Afrodizyak özelliği ve Protein bakımından çok tercih edilmektedir. Bilhassa Japonya, Fransa, Yunanistan, İtalya ve Uzak doğu ülkelerinde sofralarda yerini almıştır.

Kaynak: Nuri Deniz
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.