Tekil Mesaj gösterimi
Eski 22.08.16, 17:45   #1
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1081
Mesajlar: 6,443
Ettiği Teşekkür: 20638
Aldığı Teşekkür: 18585
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Yaz Aylarında Doğanlar Glüten İntoleransına Daha Yatkın



Yaz aylarında doğanlar glüten intoleransına daha yatkın

Yapılan araştırmalar, yazın doğanlarda glüten intoleransının daha yüksek olduğunu gösterdi.





Kış aylarında doğanlar daha şanslı… İsveç’teki Umea Üniversitesi’ndeki araştırmalar, ilkbahar ve yaz aylarında doğanların glüten intoleransının daha yüksek olduğunu gösterdi.

Yaz aylarında doğanların ekmek ve makarna gibi besinlere karşı hassasiyetleri daha yüksek. Araştırma ekibinin başındaki Dr. Redinah Namatovu, bu kişilerin çölyak hastalığına yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu belirtti.




Buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten proteinine olan hassasiyet ile çölyak hastalığı ortaya çıkıyor. Bu hastalık ince bağırsakta hasar oluşturuyor ve emilim sorunu ortaya çıkıyor. Bu kişiler, beslenmedeki glüten besinlerinin kaldırılması ile iyileşiyor.

Kaynak
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.