Tekil Mesaj gösterimi
Eski 05.09.16, 14:27   #1
Gülümsün
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1815
Mesajlar: 9,954
Ettiği Teşekkür: 51322
Aldığı Teşekkür: 37244
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Papatya Poğaça Tarifi

Papatya Poğaça Tarifi




Papatya Poğaça Tarifi Malzemeler:

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

İç malzemesi için
  • Bir parça böreklik beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz

Ortası için
  • 1 parça böreklik beyaz peynir
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu



Papatya Poğaça Tarifi Hazırlanışı:


1-Yoğurma kabına ılık su ve ılık sütü alıp yaş mayayı ekleyin.

2-Maya eriyinceye kadar karıştırın.

3-Sıvı yağı ekleyip karıştırın.

4-Azar azar unu ilave edin.

5-Unun üzerine şeker ve tuzu serpip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

6-Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda hamur 2 katına erişinceye kadar mayalandırın.

7-Mayalanan hamurdan poğaçanın tabanını oluşturacak yuvarlak parça için ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.

8-Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın.

9-Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

10-Üzeri için erik büyüklüğünde toplar yapın.

11-Bu topların içine peynir ve ince kıyılmış maydanozu yeteri kadar koyup yuvarlayın.

12-Topları yuvarlağın kenarlarına biraz içeriye doğru koyun.

13-Biberleri ince ince, maydanozu ince kıyım doğrayın ve peynir ile karıştırın. Bu harcı ortadaki boşluklara doldurun.

14-Topların ve alttaki yuvarlığın kenarlarına yumurta sarısı sürün.

15-Topların üzerine çörek otu serpin.

16-175 derecelik soğuk veya çok ılık fırına verin.

17-Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti