Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Afrika


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.10.2009, 01:41   #1
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Arrow Sierra Leone

Sierra Leone









Sierra Leone'nin Arması





Sierra Leone'nin Dünya Üzerindeki Yeri ve Haritası




Sierra Leone,
ya da resmî adıyla Sierra Leone Cumhuriyeti, Batı Afrika'da bir ülkedir. Kuzeydoğusunda Gine; güneydoğusunda Liberya ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunur.



Sierra Leone 71,740 km²lik bir alanı kaplar ve nüfusu 6,296,803'dür. Tropik İklim'e sahiptir. Komşusu Liberya gibi özgür bırakılmış Afrikalı köleler tarafından kuruldu. (1791'de Freetown'u kurdular). İngiliz himayesinden sonra 1961'de bağımsız hale geldi. Ancak ülke 1990'lardan 2002'ye kadar yıkıcı bir iç savaş yaşamıştır.



Elmas madenleri bakımından oldukça zengindir, buna rağmen batılı sömürgecilerin kışkırttığı ve göz yumduğu iç savaş sonucunda bir hayli fakirleşmiştir.



Ülke madenlerinin işletilmesinde Ingilizlerin hakim oluşu ve öte yandan kaçak satışlar neticesinde, Sierra Leone halkı sahip olduğu elmas yataklarından hakkıyla yararlanamamıştır. Aksine zararı olmuştur. Çünkü ülkede elmas bulununca, tarımla uğraşan yerli halkın çoğunda elmas arama sevdası başlamış ve tarım felce uğramıştır...



İç savaş sırasında çocuklar isyancılar tarafından zorla asker yapılmıştır,asker olmayı kabul etmeyen binlerce çocuk ve gencin elleri, ayakları kesilmiştir. Ülkede binlerce elsiz ve ayaksız sakat insan vardır.


  • Sierra Leone'de Yönetim
27 Nisan 1961'de İngiltere'den ayrılmıştır. Sierra Leone Cumhuriyeti'nin yönetim biçimi, başkanlık tipi cumhuriyettir. Başkenti Freetown'dur. 3 eyalet ve 1 bölgeden oluşan idari yapıya sahiptir.



Resmi dili; İngilizce, Resmi para birimi Leone (Le), Resmi dini; İslâmdır. Ülkenin doğum (%48) ve ölüm oranları (%21), dünya ortalamalarının üstündedir ve yillik doğal nüfus artis hızı % 26’dır. Ortalama ömür çok düsük olup, erkeklerde 42, kadınlarda 45 yaştır.



Kişi başına düşen milli gelir 1990’da 149 dolar iken 1993’de 140 dolar olarak gerçekleşmiştir. Şüphesiz bu değerler göstermektedir ki, Sierra Leone, gelir düzeyi bakımından İslâm Dünyası içinde en düşük olan bir İslâm ülkesidir.

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2015, 00:39   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sierra Leone
























__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
leone, sierra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.