Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Buram Buram Türkiye'm > Akdeniz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.12.2015, 03:21   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Antalya Tatilimden Görüntüler




Antalya Gezim

Bu defa tatilimi geçirmek için, Antalya'nın tarihi kenti (eski şehri) olan Kaleiçi'nde bir butik otelde konakladım. Daha önce Antalya'ya günü birliğine bir kaç kez gidip, çevresinde bulunan antik kentlerinden, şehir merkezi ve Karaoğlan parkından başka bir yerini görmemiştim. Ama bu kez, Antalya kazan, ben kepçe fellik fellik dolaştım arkadaşlar .

Tabi yine adetim üzre, elim boş gelmedim.
Ve... Gezip gördüğüm yerleri sizlerle elimden geldiğince paylaşmayı planladım. Bana ilginç geldiği için, önce otelden bir kaç fotograf sunacağım sizlere.



Alp Paşa Hotel.


Antalya'nın antik şehri olan Kaleiçi'nin bütün tarihi ve mistik özellikleri ile restore edilmiş 300 yıllık 4 konağın dekore edilmesiyle oluşmuş. Bu konaklar, 18. Yüzyılın sonları ile, 19.Yüzyılın ortalarında, zengin tüccarlar tarafından misafirler için yaptırılan evlerdir. Bahçesinde ve yer yer içerisinde, otel restorasyonu esnasında bulunmuş az sayıda tarihi eserler bulunmaktadır.



Alp Paşa Hotel'de bulunan bütün odalar Osmanlı padişah, sultan ve vezirlerinin isimleri ile farklı özellikler göz önünde bulundurularak adlandırılmıştır. Örneğin, bizim odamızın adı, Gözde Sultan idi Binanın, iki yanlarından, üst katına çıkan ahşap merdivenlerin birine Haremlik, diğerine Selamlık adı dikkati çekmektedir.















  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2015, 03:49   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler


Şimdi de, Kaleiçi Sokaklarını Gezelim



Kaleiçi'nin sokakları dardır. Çoğunlukla limandan yukarılara doğru, dış surlar yönünde uzanırlar. Evler sahiplerinin ekonomik güçleri ve kullanılış amaçlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Fakat ortak özellikleri çoktur. Genellikle yığma taştan ve ağaç bağlantılı olarak yapılmışlardır. Hepsinin bir sokak cephesi ve bir de sokak görmeyen bahçesi bulunur. Sokağa bakan yüzde, ilk katta çok az pencere vardır.




Üst katta ise "Cumba" denilen ve hem ev, hem de sokak mimarisine uygun olarak yapılmış çıkmalar vardır. Bu çıkmalar ağaç süslemelerle bezenmiştir. Evlerin merkezini, zemin katta, bahçeye açılan ve taş zeminli "Taşlık"lar oluşturur. Bu taşlıklarda ağaçtan dinlenme kanepeleri vardır. Buralardan zemin kattaki odalara geçilebildiği gibi, üst kata da bir merdivenle ulaşılır. Zemin kat evin daha çok hizmet bölümüdür. Depo, mutfak gibi görevi olan odalar buradadır. Üst kat ise yaşam içindir.


Üst katın odalarının pencereleri daha büyük olduğundan dolayı daha aydınlıktır. Çoğunlukla bu odalarda üst üste iki sıra pencere vardır. Üst pencereler camsız olup ağaç kafeslerden oluşmakta, alt pencereler açılıp kapanabilir türdendir. Cumbaların üst pencerelerinde küçük boyutta ve genellikle renkli camlar bulunur.


Kaleiçi'nde birçok ev aslına uygun restore edilmiştir. Kaleiçi günümüzde, eğlence yerlerinin, pansiyonların, restoranların, hediyelik eşya satan dükkânların ve antika halı satan mağazaların bulunduğu bir turizm merkezi olmuştur. Ayrıca Kaleiçi'nde bulunan tarihi camiler arasından en ünlüsü, Antalya'nın da simgesi olarak görülen Yivli Minare Camii'dir.







  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2016, 17:10   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler



Kaleiçi'ndeki Tarihi Yapı ve Kalıntılar



Hadrianus Kapısı (Üç Kapılar)



Hadrianus (Üç Kapılar), surlar içindeki eski Antalya kentinin kapılarından biridir. Bir anlamda Antalya'daki tarihi yapılardan en iyi korunan denilebilinir. Bir Roma eseri olan bu yapı, M.S.130 yılında Roma İmparatoru Hadrian adına yapılmıştır. Üç gözlü olan kapının Latince bir kitabesi vardır. Korint üslubunda süslü mermer sütunlardan, kapının üzerinde yer alan, imparator ve ailesinin heykellerinden günümüze sadece kitabe kalabilmiştir. Zamanla şehir surları, kapının dış kısmını kapatmış ve kapı uzun yıllar kullanılmamıştır.




İki tarafında, kapı ile aynı zamanda yapılmadığı bilinen iki kule vardır. Bunlardan Güneydeki Julia Sancta kulesi olarak bilinir ve bir Hadrian devri eseridir. Süslemesiz blok taşlardan yapılmıştır. Kuzeydekinin ise, alt kısımları antik çağa ait olup üst kısmı Selçuklu`lar zamanından kalmadır.









Hıdırlık Kulesi



Hıdırlık Kulesi, Antalya surlar üzerinde 2. yüzyılda yapılan silindir biçiminde bir kuledir. II. yüzyılda yapılan kule, surların güneybatı köşesinde, 14 m yüksekliğinde, alt kısmı kare ve üstü silindir biçimindedir.

Alt katta küçük bir oda bulunmakta, üst katta ise oldukça kalın bir duvar kitlesinin çevresinde bir gezi alanı yer almaktadır. Buradan bir merdivenle, bir dehliz içinden üst kata çıkılmaktadır. Kule bir deniz feneri ve körfeze gelen gemileri gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Alt kattaki oda duvarlarında yüzyıllarca su sızmalarından dolayı kaybolmaya yüz tutmuş fresk kalıntıları nedeniyle, bazı kaynaklarca bir kahraman mezarı olarak gösterilmektedir.








Yivli Minare


Yivli Minare, Antalya’daki ilk İslam yapılarındandır. 13. yüzyıla ait bir Selçuklu eseridir. Kaidesi kesme taştandır. Gövde kısmı tuğla ve firuze renkli çinilerden yapılmıştır. 8 Yivlidir. Minare günümüzde Antalya kentinin sembolü durumuna gelmiştir. Yüksekliği 38 m olup 90 basamaklı merdiven ile çıkılmaktadır. Yivli minarenin bir kısmı tuğla ve firuze renkli çinilerden oluşmuştur. Yivlilerinden dolayı Yivli Minare adı verilmiştir.





Kesik Minareli Cami




Kesik Minareli Camii, Köklü bir geçmişe sahip olan, günümüzde ibadete açık olmayan, fakat Antalya’nın simgeleri arasında gösterilen bir camidir.


İlk dönemlerinde kilise olarak inşa edilmiş olsa da II. Beyazıt’ın oğlu Sultan Korkut tarafından camiye çevrilmiştir. XIX. yüzyılda geçirdiği yangın sonrası minaresinin ağaç kısmı yanınca Kesik Minareli Camii olarak anılmaya başlanmıştır. Eşine az rastlanır bir dini yapı olan Kesik Minareli Camii en son 1974 yılında restore edilmiştir.






Ulusal Yükseliş Anıtı




Bu günkü Cumhuriyet Meydanı'ndaki “Ulusal Yükseliş Anıtı” 1964 yılında açılmıştır. Heykeltıraş Prof. Dr. Hüseyin Gezer tarafından yapılan ve bedeli Antalya halkından toplanan bağışlarla karşılanan bu heykel, anıt heykelciliğine, kaide ile figürler arasında bir bütünlük kurması, kaidenin de anıtın anlatımına katılması yönünden bir yenilik getirmiştir. Altı metre yüksekliğindeki heyekele, 12 ton bronz malzeme kullanılmıştır.









Antalya Şehir Surları











Saat Kulesi




Antalya'nın şehir merkezinde bulunan tarihi saat kulesi Kale Kapısı mevkiindedir. Saat kulesi 1901 senesinde Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından II. Abdülhamit için inşa edilmiştir. Bazı kaynaklar ise saat kulesinin kim tarafından ve ne zaman yapıldığının kesinlik kazanmadığını belirtmektedir. Antalya Tarihi Saat Kulesi, kare gövdelidir ve gövdenin altında bir, üzerinde üç sıra silme vardır.




Hamam





Şimdilerde, hamam olarak değil, giyim satışı yapılan bir yer olarak kullanılmaktadır.






Kırk Merdivenler



Kırk Merdiven olarak adlandırılması 1671-72 yıllarında kenti ziyaret eden ünlü gezgin Evliya Çelebi’ye kadar uzanmaktadır. Limanın önemi sayesinde Mısır ile dönemin Antalyası arasındaki yoğun ticaret nedeniyle 15. yüzyılda kenti işgal ve tahrip eden Venedikliler tarafından yapıldığı düşünülen 44 taş basamak günümüzde de Yat Limanı ile Kaleiçi arasında iletişimi sağlayan önemli güzergahlardan birisidir. Yat limanının yaklaşık orta noktasında bulunan basamaklar, yerleşimin akropolü niteliğindeki kuzey bölümünün liman tarafındaki sur duvarları boyunca uzanmaktadır.




  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2016, 17:11   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler


Yat Limanı


Bir zamanlar Türkiye'nin güney kıyısında Mersin'den sonra, gemilerin yanaşabileceği ikinci liman olan Antalya Yat Limanı, bugünlerde sadece yatların ve bazı balıkçı teknelerinin yararlandığı bir liman haline gelmiştir.
Kaleiçi'yle bütünleşen bir liman olması nedeniyle yeşilin ve mavinin bütün tonlarının hakim olduğu Yat Limanı, barındırdığı doğal güzelliklerini cömertçe sergilemeye devam ediyor. Tarihinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapan limanda, bugünlerde yerli ve yabancı turistler yatlarla Akdeniz kıyılarını günübirlik geziyorlar.



Limana iniş için 40 merdivenleri kullanıyorsunuz da, çıkış için, biraz zor. Bu asansör, o sıcakta sıra baklesen de, iyi geliyor insana














Turumuz, işte bu tekne ile başlıyor.Tur esnasında, Fethiye ve Marmaris'deki gibi görülecek, küçük bir şelalenin dışında, ilginç yerler yok; görünen sadece, Antalya kıyıları.















  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2016, 17:11   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler

Karaalioğlu Parkı




Antalya'nın en eski parkı olan Karaalioğlu, yaklaşık 7000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olup, üç yönden girişi bulunmaktadır. 1940'lı yıllarda düzenlenen parkta, 120 çeşite yakın bitki türü vardır.



Karaalioğlu Parkı, sıcak iklime has nadide çiçek ve ağaçları, beton yol ve miradorları, gazinoları ile Antalya'nın en şirin yeridir. Parktan seyredilen Antalya körfezi ve karşıki sarp, karlı Beydağları günün her saatinde başka başka renk alan bir tablo gibidir. Parkta ayrıca wc, çocuk bahçesi, çocuklar için eğitim alanı, çay bahçeleri vardır.






Kuzgun Acar'ın “El” heykeli, Vali Haşim İşcan'ın anısına yapılmıştır.





Kuzgun Acar'ın “El” heykeli, Vali Haşim İşcan'ın anısına yapılmıştır.













Kuğulu Park ve Göletler




Bu park, biraz ihmal edilmiş gibi geldi bana. İçerisinde, 5-6 tane ördekten başka kuğu falan yoktu. Sordum, ''Kuğularımız daha gelmedi dediler

















  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2016, 17:12   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler

Atatürk Caddesi














Belediye Başkanlığı Binası





Haşim İşcan (1898-1967)
(1940- 45) Antalya valisi olarak görev yapmış








Bülent Ecevit Kültür Merkezi










  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2016, 17:12   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler

Müzeler


Antalya Müzesi




Arkadaşlar, bazı müzelerin, sitemizde detaylı konuları olduğu için, ben sadece bir kaç resim ekledim. Devamlarını, peyderpey, asıl konularına ekleyeceğim. Artık ara ara, orada buluşuruz

Müzede Anadolu'nun en eski yerleşmesi olan Alt Paleolitik Çağ'dan Roma Devri'ne kadar olan dönemi kapsayan bir koleksiyon ve Anadolu'da Osmanlı kültürünü yansıtan bir etnografya koleksiyonu sergileniyor.



Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda, Antalya'nın İtalyan işgali altında bulunduğu sıralarda bazı İtalyan arkeologları, medeniyet adına olduğunu ileri sürerek, merkez ve yakın çevredeki ören yerlerinde ele geçirdikleri çeşitli arkeolojik değerleri İtalyan Konsolosluğu'na taşıma girişimlerinde bulunmuşlar. Bu girişimleri durdurmak amacıyla, Sultani öğretmeni olan Süleyman Fikri Bey 1919'da Antalya mutasarrıflığına başvurarak, kendisini fahri Âsâr-ı Âtika memuru tayin ettirmiş ve öncelikle merkezdeki eski eserleri toplayarak Antalya Müzesi'ni kurma yoluna gitmiş.

İmparator Hadriyan



Afrodit




Dansöz Heykeli




Bir Lahit




Tüp Mezar








Etnografya Bölümü




















  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.2016, 22:23   #8
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler


Oyuncak Müzesi



Müzede daha çok Almanya ve ABD den oyuncak var



Araştırmacı, şair, yazar ve Türkiye’nin ilk oyuncak Müzesi olan İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın danışmanlığında açılan müze, çocuklar kadar yetişkinleri de ilgilendiriyor.



1860’lı yıllardan 1980’li yıllara kadar antika değerinde yaklaşık 3 bin oyuncağı içinde bulunduran müzede yerli ve yabancı üretim oyuncaklar sergileniyor. Sanayi devrimi sonrasında ortaya çıkan ilk fabrikaların ürettiği oyuncak örneklerinin yanı sıra, oyuncak tarihinin en seçkin örneklerinin yer aldığı müzede bebek evlerinin de ender bulunan örnekleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


Sunay Akın’ın oyuncaklarla ilgili serüveni, tutkusu yıllar önce gittiği Almanya’nın Nürnberg kentinde gezdiği Oyuncak Müzesi ile başlamış. Bu müzeden o kadar çok etkilenmiş ki, Berlin’deki bir antikacıdan aldığı tekerlikli at onun müzesinin ilk oyuncağı olmuş. Sonrasında gezdiği ülkelerdeki açık arttırmalardan, antikacılardan satın aldığı oyuncaklarla müzesini kurmuş. Antalya Oyuncak Müzesi’nde yer alan oyuncaklar da, Sunay Akın’ın Antalya müzesi için topladığı bu oyuncak örneklerinden oluşuyor.
















Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND)





Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (SANDLAND) devasa boyutlarda yüze yakın kum heykelin sergilendiği, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer almaktadır.



Dünyada bu tür bir etkinlikte ilk kez kullanılan led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan devasa boyuttaki heykeller ve tema çerçevesinde yayınlanan müzik yayınıyla adeta masalsı bir havaya bürünüyor. Her gece merak edenler için heykellerin yapım aşamalarının gösterildiği sinevizyon gösterimi yapılmaktadır.

Odin

100'den fazla heykelin sergilendiği kum heykel sergi alanı yaklaşık olarak 7000 metrekare alana sahiptir. Bu alan içerisinde birbirinden görkemli kum heykellerin yanısıra Kafeterya, Resmi Festival Hediyelik Eşya Standı ve Otantik Hediyelik Eşya Standı bulunur. Kum Heykellerin sergilendiği alanının hemen giriş bölümünde yer alan etkinlik alanı 15.000 metrekare alana sahiptir. Etkinlik alanı olarak adlandırılan bu alan, Global Design Art Works' un düzenleyeceği etkinliklerin yanısıra gündüz veya gece her türlü açıkhava etkinliği için kullanıma hazırdır.

Pegasus



Truva Atı




Kleopatra

Video çekmek, heykellerin bulunduğu alanı gezip bitirdikten sonra aklıma geldi. Plansız bir başlangıç oldu. Elimde fotoğraf makinası ile kumda yürümek zor olduğundan sarsıntılı bir çekim oldu. Umarım izlerken başınız dönmez
www.youtube.com/watch?v=4m9bBhOem3k&feature=youtu.be



  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.2016, 22:29   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler


Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi





Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli iki binada yer almaktadır. Suna ve İnan Kıraç tarafından satın alınan bu iki bina 1993-1995 yıllarında onarılarak müzeye dönüştürülmüştür. Bu yapılardan biri geç döneme ait geleneksel dış sofalı, iki katlı Türk evinin tipik bir örneğidir. Antalya kaleiçi sivil mimarlık örneklerinden Tekelioğlu Konağı'ndan esinlenerek onarılan ve ahşap çıtalı tavanlar ve kalemişi bezemelerle süslenerek 19. yüzyılın ikinci yarısına özgü Kaleiçi yaşamdan kesitlerin özel efektlerle birlikte sunulduğu bir etnografya müzesi olarak düzenlenen binada kahve ikramı, damat tıraşı ve kına gecesi gibi Anadolu halk kültürüne has öğeler konu alınmıştır.



Müze bahçesinde yer alan ikinci bina ise, Aya Yorgi (Agios Georgios) adına inşa edildiği bilinen 1863 yılında onarım görmüş bir Ortodoks Kilisesidir. Dikdörtgen plânlı, tek hacimli ve üzeri tonoz örtülü yapının iç duvarları ile tavanı kalemişi bezemelerle süslüdür. Onarım sonrası bir sergi mekânı olarak düzenlenen kilisede Suna-İnan Kıraç koleksiyonuna ait kültür ve sanat eserleri sergilenmekte ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.













Not: Arkadaşlar, müzenin konusu henüz hazırlanmadı. Bilginize.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2016, 01:41   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antalya Tatilimden Görüntüler

Bugün çok yoruldum. Bayağı bir yazı okudum, hayatım kaydı.

Konu gözümün önünde dursun, yarın güzelce bir inceleyeyim.

Ellerine sağlık, teşekkürler Canan
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antalya, görüntüler, tatilimden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.