Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.12.2013, 17:42   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Neden Bal Yemeliyiz




Bal bakteri barındırmaz. Bütün Canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır. Bakteriler balla temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve yok olurlar ayrıca balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur.

İnsan vücudunu etkileyen birçok mikroorganizma balda yok olur. Bal içinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı zamanda bir bakteri yok edici olarak kullanılır. Örneğin Antibiotiklere karşı dirençli olduğu bilinen MRSA ( Metisiline Reziztans Staf Aureus) bakterisinin bala karşı koyamadığı tespit edilmiştir.



Dr. W.Sackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 Saat içinde yok etmiştir. Dizanteri mikropları 10 saat içinde ölmüştür. (Murray Hayt ,The World of Bees ,Coward Mcnann Inc ,N.Y. s.185 )

Vücutta kemik ve dişlerin teşekkülünde önemli rol oynayan minerallerin balda bulunuşu kansız kalmış şahıslar, büyüme ve gelişme çağındaki gençler ve her yaşta insanların beslenmelerinde önemli rol oynamaktadır.

Balda şimdiye kadar oniki değişik Enzim olduğu saptanmıştır. Enzimsiz yaşam mümkün olmazdı Enzimler bütün biyokimyasal süreci organize eder, yönetir, düzene koyar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir. Balın içerdiği Magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler, ayrıca stresin olumsuz etkilerinden korur. Potasyum bağırsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir. Ayrıca sindirim için polenlerde önemlidir. Araştırmalarda alınan sonuca göre çiçek polenleri ince barsak mukozasında dolaşımı hareketlendirir. Dahası Balı yedikten 20 dk. Sonra bağırsak cidarının bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı Maddelerin etkisinden koruyan maddeler barsakta serbest bırakılmasında etkili olur . Balda ayrıca vücudun ancak az miktarda üretebildiği Chocin maddesi vardır. Bu nedenle bu madde vücuda Günde iki,üç gram verilmelidir. Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler.




Amerikan Dental Araştırmalar Birliğinin İllinois Chicago da düzenlenen ‘Oral Sağlık İçin Yararlı Yiyecekler’ konulu sempozyumda, balın diş çürüğünü önlediği ortaya konmuştur.Yeni Zelenda Waikata Üniversitesi Biyokimya uzmanı Bal Araştırma Ünitesi Başkanı Doç. Dr.Peter Molan diş çürüğünden sorumlu bakterilerden Streptococcus mitis, Streptococcus Sabrinus ve Lactobacillus casii'nin ürettikleri Asit miktarını balın önemli ölçüde azalttığını belirtmiştir. Bu durumun balın dental plaktaki dextran üretimini engellediğinden kaynaklandığı ve baldaki bir enzimin hidrojen peroksit ürettiği görülmüş bunun balın antibakteriyel etkisini artıracağını böylece dişetinin enflamatuar enfeksiyonlarının tedavisinde balın bu etkisinden faydalanılabileceği bildirilmiştir. Anti enflamatuar kompenentleri sayesinde şişliği ve ağrıyı azaltan özelliği ile balın yaraları iyileştirme konusunda mükemmel +bir sonuç verdiği saptanmıştır.



Rota Virüs, E.Coli, Salmenalla gibi mikroorganizmaların sebep olduğu, ani ishal ve kusmalarla başlayan AKUT GASTROENTERİT’in yılda 0-5 yaş arası 500 milyon çocuğu ölümle tehdit ettiği belirtilmektedir. Son elli yıldır ishalli hastalara serum takılıyor, hasta damar yoluyla tedavi ediliyordu. Bunun pıhtı oluşması ve herhangi bir damarı tıkaması gibi sakıncalarının olduğu belirtilmektedir. Son zamanlarda Oral Rehidratasyon mayil denen şekerli, Tuzlu solüsyonlar ile çok iyi netice elde ettiler. İshalli bir çocuğun aç bırakılması çocuğun ölmesine sebep olabilir.Oral tedavi Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından bütün dünyaya asrın buluşu olarak tavsiye edilmiş olup Brıtish Medical Journal adlı dergide yayınlanan bir makalede de Şeker yerine bal kullanmayı tavsiye etmiştir.
(Mustafa ÖZER, Alternatif tıp İSTANBUL)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.2013, 17:45   #2
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz





Yukarıda birkaç örneği verilen pekçok bilimsel araştırmalar sonucunda bal, gerek içinde barındırdığı vitaminler ve minerallerle gerekse yapısal özellikleri sebebiyle insanlar için tam bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık balın 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir. İşte balın faydalarından birkaçı:

İyi bir koruyucudur: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.
Mideye kuvvet verir: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.
Kansızlığı giderir: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
Damarları açar: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalarına faydalıdır.
Romatizma: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.

Alerji: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.
Ağrı dindirici: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç Dakika içinde dindirmeye başlar.
İştah açıcı: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve Mineraller insana zindelik verir.
Doğal diş macunu: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.
Kabızlık: Bilhassa Sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.
Şişmanlık: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
Yara iltihap giderir: Bugün modern tıpta Ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.
Balgam Söktürür: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
Göze Faydalıdır: Gözün görme gücünü arttırır. Nar Suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
Karın Ağrısı: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
İdrar: Söktürür. Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.
Köpek ısırmalarına karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. Ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.
Cildi Güzeleştirir: Vücud bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.
Saçları besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.
NEZLE’yi geçirir. Bal Limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.
Verem: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.
Yanıklar: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.
Varise faydalıdır. Bal vücudda olan olan Varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

Karaciğer: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.
Sarılık: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
Terlemeyi giderir. Bal mumu ile birlikte birkaç Gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
İshali durdurur. Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur.
Alaca: Alaca hastası olanlar en az iki-üç Ay sabah aç karnına bir Su bardağı bal şerbeti içerse şifa görür.
Kolestrolü düşürür. Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır.
İlaçların Yan tesirleri önler. Zararlarını nötüre eder. AKNE için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt Limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi faydalıdır.
Büyüme çağındaki çocukların zeka gelişimine azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır.
Ayrıca önemli ölçüde cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.2013, 18:48   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Neden yememiz gerektiğini Canan güzelce araştırıp bizlere sunmuş.

Gerçi bir çok özelliği herkes tarafında bilinmektedir. "İshali" durdurma özelliğini şaşırarak şimdi öğrendiğimi de itiraf etmeliyim.


Kahvaltıda kızarmış sıcak ekmek ve bal-kaymak ikilisi.... offf offfff.....

Doysan bile daha da yeme isteğini tetikliyor bu ikili.

Sonrasında ise fazlaca şişen bir mide derin derin offff... offff..... çektiriyor.

Bu da ayrı bir konu diyeceğim ama tamamiyle pis boğazlık yüzünden olduğu için demiyorum.


Ayyy... canım ballı kaymaklı kızarmış ekmek istedi.

Gurkkk.....


Gideyim bir revani yapayım bari.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.2013, 18:51   #4
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Resimdeki petek balı görünce benimde canım istedi evde vardı diye hatırlıyorum bir bakayım dolaba. Bilgiler için Teşekkürler Canan konuyuda daha tam okumadım gerçi, şu balı götüreyim geliyorum inşallah..
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.2013, 19:07   #5
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Babamın arkadaşı bir bal getirirdi ki nasıl güzel bir şeydir o

Şimdilerde hafta içi kahvaltı yapmıyorum, evde de bal yok ama Olduğu zaman kaçırmıyorum.

Teşekkürler Canan
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.2013, 19:31   #6
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Konuya bakarken bile canım çekti. Atıştırıp geleyim.

Bilgilendirme için teşekkürler Canan.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.2013, 19:32   #7
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Balın bu kadar faydası varken, neden 0-12 aylık bebeklere verilmiyor? Anlayamıyorum.

Paylaşım için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.2013, 10:40   #8
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Bin derde deva olduğu için sevmeseniz bile günde 1 tatlı kaşığı bile yeterli..

Birde bana enerji verdiği için

Ben petekli balı çok seviyorum onu sakız gibi çiğnemeyi sonra posasını atıyorum

Teşekkürler @Canan
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2013, 11:29   #9
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Nedensiz yediklerimden, benim için zevktir.

Bazı faydalarını yeni öğrendim,teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2013, 11:49   #10
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Neden Bal Yemeliyiz

Babacığım şeker hastası olmasına rağmen baldan vazgeçmez

Tatlıyı sevmeyen bir insan olarak, bal benim içinde vazgeçilmez bir besindir..
Başakçanın dediği gibi, bal kaymak karışımı muhteşem bir lezzet, yada tereyağı ve bal, tadına doyulmaz ikililer

Faydalarını okuduktan sonra bir kata daha sevdim..
Teşekkürler Canancım
  Alıntı ile Cevapla
Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ayrıca, balda, balın, neden, yemeliyiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.