Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.07.14, 10:56   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107217
Aldığı Teşekkür: 155164
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları







Ülkemizde nisan sonu ile temmuz arasında olgunlaşan kiraz, taze meyve olarak yenilmesinin yanı sıra kurutularak, tatlı yapımında ve içeceklerde kullanım alanı bulur.
Dünyanın çeşitli coğrafyalarında, farklı isimlerle anılan ve kiraz için düzenlenen pek çok festival yapılır. Bu festivallerin bir amacı da artık kirazın yenmeye hazır hale geldiğini duyurmaktır. Doğum, ölümsüzlük ve yenilenme gibi anlamların da yüklendiği meyve, bulunduğu bölgeye ve çeşidine göre nisan sonu ile temmuz başı arasında olgunlaşır.

Çinliler tarafından evcilleştirilen kirazın anavatanının Asya olduğu sanılır. "Mazzard" adıyla da anılan bu meyve, eski Yunan, Mısır ve Roma'da da biliniyordu.




Ülkemizde kirazın çok renkli ve çeşitli türleri bulunuyor. Hatta aynı ağaç üzerinde iki farklı kiraz türüne rastlamak mümkün. Meyvesi iri, rengi kırmızı olan ve uzun süre dayanabilen Napolyon çeşidi en çok tercih edilen kiraz türüdür. Buna karşın 2-4 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Meyvesi oldukça iri olan bordo renkli çeşide "bing", orta irilikte, ince sarı üzerine kırmızı alacalı renktekine "karabodur", eti krem renginde olan çeşide ise "dalbastı" denilir.

Ülkemizde daha çok kuzey bölgelerde, kıyılara yakın kesimlerde ve İç Anadolu bölgesinin vadilerinde yetişir. Bir tür yabani kiraz olan mahlep sadece Türkiye ve Ortadoğu'da, dağlık alanlarda görülür. Meyvesi ekşi olan mahlepin kurutulan çekirdekleri çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra ekmek, kurabiye ve çöreklerde kullanılır. Mahlep şarapları da bu meyveden yapılır.
Mutfakta, özellikte pastacılıkta kullanılan kirazdan komposto, meyve salata, dondurma, tart, sufle, kek, puding, likör ve mayalandırılan kiraz suyuyla kiraz şarabı yapılır. Beyaz ve sarı kirazdan reçel hazırlanır. Kiraz cenneti olarak bilinen Giresun'da ise "Kiraz kavurması", "Kirazlı dible", "Kiraz tuzlusu kavurması", "Kiraz tuzlusu diblesi" gibi tatlı-tuzlu pek çok yemeği yapılır. Mevsimden dolayı kışın bulunamayan kiraz, alternatif olarak aynen vişnede olduğu gibi kurutularak kullanılır. Av etleri yanında çeşni olarak sunulan kiraz, düşük kalori değeriyle aynı zamanda diyet yapanların sofralarından da eksik olmaz. Kirazın meyvesi kadar yaprağı da değerlendirilir ve sarma yapmakta kullanılır.



Diş çürüklerini engelleyen, yapısındaki bol miktardaki fosfordan dolayı sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlayan kiraz, aynı zamanda idrar söktürücü ve böbrek dostudur. Kirazın meyvesi kadar çiçeği, sapı, çekirdeği ve yaprağı da tedavi amaçlı kullanım alanı bulur. Romatizma, gut, eklem kireçlenmesi ve damar sertliği tedavisinde de kullanılan kiraz, vücuttaki fazla suyun atılmasıyla zayıflamada başrol oynar. Özellikle bayat yemeklerin, pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyerek kandan atılması ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmelerde karaciğerin yükünü hafifletmesi de bir diğer özelliğidir. Tüm bu yararlarına karşın yüksek tansiyon sorunu olanlar ile bağırsakları zayıf olanlar kirazı dikkatli tüketmelidir. Yapısında bulunan A vitamini tam bir göz dostudur. Ayrıca kirazda ki "levüloz" adlı şeker kolay sindirilebildiği için, şeker hastaları da rahatlıkla yiyebilir.




100 gram taze kirazda...

Besinler ve Kalori:
Kalori 70, Karbonhidrat 17.5 gram, Protein 1.3 gram.

Mineraller:
Demir 0.4 mgr, Fosfor 19 mg,r Kalsiyum 22 mgr, Potasyum 191 mgr, Sodyum 2 mgr.

Vitaminler:
A vitamini 110, IU B1 vitamini 0.05 mgr, B2 vitamini 0.06 mgr, B3 vitamini 0.4 mgr, B6 vitamini 0.032 mgr, C vitamini 10 mgr.

Dikkat:
* Tatlı kiraz sevenler, koyu renkli olanları tercih etmelidir.
* Sapını çıkarmadığınız kirazları daha uzun süre saklayabilirsiniz.
* Taze kirazı 2-4 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
* Kirazı derin dondurucuda saklamak için çekirdeklerini çıkarmanız gerekir.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.07.14, 11:03   #2
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 6,257
Ettiği Teşekkür: 18577
Aldığı Teşekkür: 30872
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Tam şimdi kiraz zamanı harika gözüküyorlar..

Kesin ama bunların içinde kurt vardır..

Hem meyve yemiş olacağız hemde et ihtiyacını karşılamış olacağız yaşasın
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.07.14, 11:42   #3
Süper Üye

Mislina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2012
Konular: 458
Mesajlar: 2,851
Ettiği Teşekkür: 4005
Aldığı Teşekkür: 9552
Rep Derecesi : Mislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzelMislina gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Cansuyu çok kötüsünHenüz kurtlanmamıştır,"Yağmur yağıp kiraz çatladığı zaman kurtlanır"derlerdi büyükler.

Giresun'da yapılan yemekleri ilk kez duydum,aslında Kirazdan yapılan yemek çeşidi ilk kez duyuyorum.Meyve olarak daha leziz olmalı
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

Mislina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.14, 11:16   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107217
Aldığı Teşekkür: 155164
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları


KİRAZ AĞACININ ÜRETİLMESİ




Kiraz ağacı, tohumlarının (çekirdeklerinin) ekiminden oluşan çöğürleriyle ve bunların aşılanmasıyla çoğaltılır. Ancak bu yöntemle yapılan fidan üretimi uzun sürdüğünden uygulamada yabani kiraz ya da idris (mahlep) ağacının fidanları anaç olarak kullanılmakta ve bunların istenen kiraz çeşitlerine aşılanmasıyla kiraz ağacı elde edilmektedir. Bizim için en doğru yol, profesyonel ve inanılır üreticilerin yetiştirdiği, türü belli, sağlıklı fidanları alıp bahçemize 7-8 m. aralıklarla dikmek olacaktır.

AĞACININ YETİŞTİRİLMESİ


İklim isteği:

Kiraz ağacı, ılıman iklimlerin bitkisidir. Sıcak ve soğuklara karşı vişne ağacından daha çok duyarlıdır. Ülkemizde, genellikle kuzeyde kıyılara yakın bölgelerde ve iç Anadolu'da vadilerde yetiştirilmektedir. Meyvenin olgunlaşması döneminde yaşanan serin havalar ağaçlardan en iyi nitelikli ürün elde edilmesini sağlamaktadır. Kiraz ağaçları, sıcaklığın -20 derecenin altına indiği yörelerde yetiştirilmemelidir. -2 derece ve altında, kiraz çiçekleri donar. Yapraklarını döken kiraz ağaçları dinlenir ve soğuklama gereksinimlerini giderir. Kiraz ağaçlarının 7,2 derecenin altındaki ortalama soğuklama süreleri 1.100-1.300 saattir.

Toprak isteği:
Kiraz ağaçları, vişnenin tersine, toprak bakımından çok seçicidir. Süzek (suyu iyi akıntılı), derin, verimli, havalandırılmaya uygun, organik madde yönünden zengin ve yaz aylarında sulanabilen topraklar, kiraz yetiştiriciliği için uygundur. Süzek olmayan, çok nemli, soğuk ve ağır yapılı toprakları sevmeyen kiraz ağaçları, bu özellikleri taşıyan topraklarda yetiştirilirse kısa sürede ürün verimi düşer, ağaçlar hastalanır ve ölür.

Toprakta taban suyu yüksekse kiraz ağaçlarının kökleri yüzeyde kalır. Böyle ağaçlar, yaz kuraklığına ve kış soğuğuna karşı duyarlı olurlar. Çok kurak, kumlu ve kireçli topraklar da kiraz ağaçlarına uygun değildir. Bu gibi topraklarda ağacın meyveleri küçük olur. Ağır topraklarda iyi gelişemeyen kiraz ağaçlarının meyve niteliği düşer. Meyveler olgunlaşamadan dökülür. Ayrıca ağaçlarda zamklanmalar da görülür.

Sulama:
Yıllık yağışların 600 mm'yi aştığı yerlerde yetişmiş kiraz ağaçlarının sulanmasına gerek yoktur. Yağış oranı bu miktarın altındaysa, kiraz ağaçları yaz mevsiminde 2-3 kez bolca sulanarak gelişmelerine, çiçek tomurcuğu oluşturmalarına ve meyve tutmalarına yardımcı olunur.

Gübreleme:
Kiraz fidanları bahçemize dikilirken iyi yanmış çiftlik gübresi ile fosfat ve gerekiyorsa potaslı gübre verilir. Sonraki 4-5 yılda, kiraz ağaçlarına gübre verilmez. Çünkü, kiraz orman ağacı olup kuvvetle gelişir, yüksek boylu ağaçlar meydana getirir. Bu arada meyve vermeyi geciktirir. İlk yıllarda özellikle kiraz ağacına azotlu gübre verilmesinden kaçınılmalıdır. Sonraki yıllarda yapılacak toprak analizi sonuçlarına göre, iyi yanmış çiftlik gübresi ile azot, fosfat, potas ve ayrıca demir, magnezyum, bor ve çinko içeren kompoze fenni gübreler verilir.

Budama:
Vişne ağaçları gibi kiraz ağaçları da meyve veren bitkiler arasında en az budama isteyen ağaçlardır. Ancak kuruyan, kırılan, birbirini ve ağacın tacını sıkıştıran, çok zayıf ve bir de obur olan dallar kesilip çıkarılmalıdır.

Hasat (Derim):
Kiraz ağacının meyveleri, tam hasat olgunluğuna eriştiğinde toplanarak hasat edilir. Bu dönem, meyvenin normal irilik, renk ile çeşide özgü tat ve aromasına ulaştığı zamandır. Kiraz ağaçları, genellikle bir defada hasat edilir. Hasat işlemi sabah ya da akşam serinliğinde yapılır. Hasat elle, meyvenin sapının, baş ve işaret parmağı arasında tutulup yukarı itilerek daldan ayrılması şeklinde yapılır. Bu arada meyveyi taşıyan dalcığın kırılmamasına ve meyvenin berelenmemesine dikkat edilir.

Hastalık ve zararlılarıyla mücadele:
Kiraz ağaçlarına dadanan zararlı ve hastalıklarla, uzmanlara danışılarak ve uygun tarım koruma ilaçları kullanılarak eksiksiz, zamanında ve aksatılmadan mücadele sürdürülmelidir.
Kaynak
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.14, 16:53   #5
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 808
Mesajlar: 6,577
Ettiği Teşekkür: 29943
Aldığı Teşekkür: 35286
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Bayılırım. Bir kilo kirazı tek başına yiyebilirim.

Çok faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadar detaydan haberim yoktu.

Teşekkürler Canancığım, eline sağlık.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.14, 17:02   #6
Uzman Üye

Tanıdık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 71
Mesajlar: 1,862
Ettiği Teşekkür: 4361
Aldığı Teşekkür: 7338
Rep Derecesi : Tanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyorTanıdık karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

En güzeli Kiraz bahçesine girip dalından yemek.






__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
Tanıdık isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.14, 19:26   #7
KirLiBeYaZkeDi ... =)

Çağla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2014
Konular: 55
Mesajlar: 986
Ettiği Teşekkür: 2908
Aldığı Teşekkür: 4290
Rep Derecesi : Çağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura aboutÇağla has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Emeğine Sağlık Canan ...

Buzdolabında saklamaya vakit olmuyor ki bizde
Daha aldığımız gibi yolda başlıyorum yemeğe.
Eve geldiğim gibi de yıkıyorum, yarım kilo gidiyor
Ayyy oruçlu oruçlu içim gitti sanki
__________________


"İnsanlar arkanızdan
konuşuyorsa


Onlardan öndesiniz
demektir."


Çağla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çağla'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.07.14, 16:53   #8
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,172
Ettiği Teşekkür: 30373
Aldığı Teşekkür: 18728
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Resimleri görünce kiraza karşı sempatim daha da bir arttı, özenle seçilmiş. Faydaları ve tadı için buldukça yemeye devam.

Yaprağından sarma yapıldığını ilk kez duydum,tadını merak ettim.

Teşekkürler Canan.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.14, 12:42   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107217
Aldığı Teşekkür: 155164
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Bahçemizde bir kiraz ağacımız bile yok. Çarşıdakiler çok güzel koca koca, kapkara. Bir tanesinde bile kurt yok, kapa gözünü ye

En ucuz olduğu zaman 5€
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 16.07.14, 12:52   #10
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 6,257
Ettiği Teşekkür: 18577
Aldığı Teşekkür: 30872
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Kiraz | Tanıtımı | Çeşitleri | Faydaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Bahçemizde bir kiraz ağacımız bile yok. Çarşıdakiler çok güzel koca koca, kapkara. Bir tanesinde bile kurt yok, kapa gözünü ye

En ucuz olduğu zaman 5€
Sen neden kiraz pahalı sanıyorsun hem meyve hemde et ihtiyacını karşılıyorsun olsun okadar

Biz o fiyata 3 yada 4 kilo alırız
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çeşitleri, faydaları, kiraz, tanıtımı, vitamini, çeşitleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytin ve Çeşitleri | Zeytinyağı ve Faydaları... **EMEL** Diğer Yemekler 10 23.07.15 15:04
Bitki ve Kuruyemişlerin Faydaları OkyanusunKalbi Alternatif Tıp 14 26.02.15 00:40
Baharatların Faydaları ve Kullanım Alanları Canan Alternatif Tıp 3 06.11.14 02:34
Kuru Kiraz Sapının Faydaları ReaL Alternatif Tıp 27 03.08.14 09:31
Aspirinden Çok Daha Faydalı Meyve | Kiraz | Kirazın Faydaları Süperman Alternatif Tıp 12 20.11.11 22:31


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.