Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.05.2015, 00:30   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Acı Kavun Faydaları | Kullanımı


Acı Kavun
Kullanımı ve Faydaları




Kabakgiller familyasındandır. Cırtatan kavunu, Eşekhıyarı, Ebu Cehil Karpuzu, Acıdüvelek, Acıdülek, Yaban hıyarı, Çakal kavunu olarak da bilinir.


Sarı çiçekli, tüylü, çok yıllık, otsu bir sürünücü bitkidir. Kökleri 30-40 cm, gövdesi ise 1- 2 m’ye kadar uzanır. Gövde ve dallarının üzeri fırça gibi sert tüylerle kaplıdır. Yaprakları üçgen - kalp seklinde ve kenarları dişlidir. Üstü yumuşak, altı sert tüylerle kaplıdır. Virâneliklerde yetişir. Mavi yeşil yapraklı, sert kaba tüylü, sürüngen otsu bir bitkidir. Akdeniz bölgesinde çok rastlanır. Oval meyvelerinin içindeki sıvıdan sulandırılarak ve köklerinden infüzyon yolu ile faydalanılır. Kökünün hoş olmayan bir kokusu ve acı bir tadı vardır. İçerdiği en önemli madde Elaterin'dir.

Meyvesi4-5 cm boyunda, küçük uzun yumurta biçiminde, yeşil renkli ve üzeri pürtüklüdür. İçinde sümüksü bir sıvı, siyaha çalan koyu kahve renkli tohumları vardır. Meyve olgunlaştıkça içinde büyük bir basınç toplanır ve rengi hafifçe sararır. Sonra patlayarak tohumlarını 4-6 m uzağa fırlatır. Meyveler olgunlaşınca renk sarımsı-yeşil olur ve dalından kolayca kopar. Koparıldığı yerdeki delikten tohumları ve öz suyu kolayca çıkar. Bu su gözler için çok yakıcı ve tehlikelidir.


Acı kavun bitkisi yol kenarlarında, otların bulunduğu yerlerde, dip kısımlarında, çoğunlukla nemli ortamlarda, dere kenarlarında rahatlıkla bulunabilir. Yürürken dikkatli bakıldığında karşınıza çıkar.


Toplarken sapından koparmaya dikkat edilmesi gerekir. Yumuşak bir bitki olduğu için olgunlaştığı zaman, dokunduğunuz gibi patlayabilir, suyunu alma imkanı kalmayabilir.


Kabuk
ve çekirdekleri çok zehirlidir. Asıl kullanılacak kısmı ise suyu ve etli kısmıdır. Olgunlaşmamış, daha yeşil iken toplanırsa zehirli, ishal edici ve kusturucudur.

Kurutulmuş ve öğütülmüş kabuğun bir gramı, tohumunun yarım gramı ya da kökünün iki gramı yutulursa, öldürücü olabilir. Bir dal üzerinde bir tane bulunursa, daha da zehirli olur. Zehirleyici maddesini zayıflatmak için bal veya şekerle karıştırmalıdır. Hem tazesi hem kurusu ilaç olarak kullanılabilir.


Acı kavunun suyu, meyvesi (Çekirdeksiz), yaprakları ve kökü kurutulur ve saklanır. Acı kavunun suyu, yapraklarının suyundan daha kuvvetlidir. Sararmış ve olgunlaşmış acı kavunlar en iyisidir. Acı kavunun suyu mükemmel bir temizleyici ve eritici olup, derin tabakalarda depolanan ve yıllarca saklanan fazlalıkları ve zararlı maddeleri söküp dışarı atar.


Kabuğu giyeceklere serpildiği zaman güveye engel olur. Kokusu havanın bozulmasını engeller. Ağızda tutulduğu zaman ağız kokusunu güzelleştirir. Baharat gibi yemeğe katıldığı zaman sindirimi kolaylaştırır. Etli kısmı midenin ısısını düşürür. Asitli kısmı kabız yapar.




Faydaları

  • Sarılık hastalığında buruna suyu damlatılırsa sarılığı geçirir.- Kan akan yere konulursa kanı keser.
  • Yılan ve akrep sokmalarına karşı panzehirdir. Kökü, yılan ya da akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse faydalı olur. Fakat hamilelerin kullanması önerilmez. Düşüklere sebep olur.
  • Çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay çıkartır.- Yaprağı zeytinyağı ile pişirilip karına sürülürse karın ağrısını geçirir.
  • Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi gelir.
  • Saçkıran hastalığına iyi gelir.- Felce, kaşıntıya, karaciğer hastalıklarına, hatta siroza, böbrek ve mesane hastalıklarına, romatizma, gut ve kadın hastalıklarına iyi gelir.
  • Kan ve safrayı inceltir, baş ağrısı ve migreni geçirir. - Özellikle meyvesi, kökü ve elateryum adıyla tanınan madde ishal yapıcı ve idrar arttırıcı, hem de buruna çekilmek yoluylasinüzite karşı kullanılır.
  • Sinüzitte, meyvesinin sıkılan taze öz suyudan faydalanılır. Tahriş edici bir sıvı olduğundan bu biçimde kullanımında dikkat edilmelidir. Sinüzitte kullanımı, yapılan deneysel çalışmalarda da etkinliği saptanmıştır.
  • Tümörler ve egzama gibi cilt hastalıklarında ve yaralarda, kökünden hazırlanan lapa ve merhemler haricen (sürülerek) kullanılır. Taze kökün iç kısmı bir bıçak ile kazınarak elde edilen usare ağrı kesici ve yara iyi edici olarak cildin üzerine sarılır. Taze yapraklar da aynı amaç için kullanılır.
  • Kronik nefritte, üre yüksekliğinde, şişmanlıkta, sirozda, yüksek tansiyonda, damar sertliğinde faydalıdır.
  • Müshil için, küçük miktarlarda (bir defada 5-6mg.) haplar halinde kullanılır.
  • Bitkinin meyve kısmından elde edilen su, eklemlere sürülebilir. Oldukça eski bir romatizma ilacıdır.
  • Elde edilen su sırt ağrılarında, mafsal ve siyatik ağrılarında sürülür.






Tedavide Kullanımı:
  • 2/3 oranında zeytinyağı, 1/3 oranında acı kavun suyu karıştırılıp kısık ateşte acı kavun suyu buharlaşıncaya kadar kaynatılır. Bu yağdan kulağa 3-5 damla damlatılırsa, kulak ağrısına ve çınlamasına iyi gelir.
  • 50 gr taze acı kavun kökü ince kesilir ve 500 gr su ile kısık ateşte beş dakika kaynatılır. 15 dakika bekletildikten sonra süzülür ve bir çorba kaşığı bal ile karıştırılır. Her gün bu suyun 150 gramı gün boyu yudum yudum içilirse hepatit ve siroz hastalığına, ağrıya-sızıya, kan pıhtılaşmasına, fil hastalığına iyi gelir.
  • Acı kavun ve sirke, yarı yarıya kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrısını azaltır, diş etlerini kuvvetlendirir, diş çekimini kolaylaştırır.
  • 14 gün boyunca her gün 5 tane acı kavun yaprağı bir bardak su ile kısık ateşte 3 dakika kaynatılır. Soğuyunca bal veya şekerle tatlandırılıp yudum yudum içilse veya her gün cilde 6-10 acı kavunun suyu sürülüp ovuşturulursa sinir, eklem, siyatik, gut ve kulunç ağrılarına, böbrek ve idrar yollarına iyi gelir. Fil hastalığı ve cüzzamın ilerlemesini durdurur.
  • Acı kavunun yaprakları dövülür, ateşli şişliklere sarılır ve üzeri yağlı kağıt ile kapatılarak sabitleştirilir ve 5-6 saat bekletilirse şişlikleri olgunlaştırıp çözer. Urlara uygulanırsa urları küçültür. Ciltteki lekeleri giderir, felce ve yüz felcine çok iyi gelir.
  • Avı kavunun 100 gr kuru meyvesi alınır. 500 gr su ile (200 gr su + 300 gr doğal sirke karışımıyla daha da etkili olur) kısık ateşte 15 dakika kaynatılır ve biraz soğutularak süzülür. Daha sonra da bu suyla bir bez ıslatılarak ağrıyan eklemlere sarılır ve 4-5 saat bekletilir.
  • Acı kavun suyunun, su veya sütle yarı yarıya karışımı avuç içine dökülür ve başı öne doğru eğik tutarak genize kadar bir defa çekilir. 3-4 saniye bekledikten sonra bırakılır. Yarım saat ile 4 saat arasında hapşırma ve şiddetli bir şekilde burun akıntısı başlayıp 1-3 gün sürebilir. Kronik olan baş ağrısını, migreni, sinüziti, beyin damarlarındaki tıkanıklığı ve kireçlenmeyi, ciltteki ve gözlerdeki sarılığı giderir.
  • 2 çorba kaşığı ısırgan tohumu + 1 çorba kaşığı hardal tohumu öğütülür. 2 çorba kaşığı yeni sıkılmış acı kavun suyu + 200 gr bal ile iyice karıştırılır. Günde 2-3 defa bir tatlı kaşığı yutulur. Mükemmel bir balgam söktürücüdür ve akciğerleri temizler.
  • 1 litre su + 1 çorba kaşığı bal + 1 çorba kaşığı taze sıkılmış acı kavun suyu (Kan grubu A olanlar 2 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı taze sıkılmış zencefil + 2 çorba kaşığı taze sıkılmış kereviz yapraklarının suyu karıştırılır. Yudum yudum gün boyunca içilir. İdrarı ve adet kanamalarını çoğaltır. Böbrek ve karaciğeri temizler, balgamı söktürür.
  • Acı kavun suyu, ağrıyan eklemlere ve her ağrıyan yere yedirilerek sürülür. Bu şekilde günde 6 adet (Kan grubu A olanlar 10 taneye kadar olabilir) acı kavun suyu kullanılabilir. Ağrı hemen azalır ve yok olur.
  • Bütün omurgayı kaplayacak büyüklükte, uzun pamuklu bir bez acı kavun yağına batırılır, fazlası sıkılarak alınır. Ense kökünden kuyruk sokumuna kadar omurga üzerine yerleştirilir. Üzerine yağlı kağıt kapatılır ve sıkıca bantlanır. Daha sonra havlu konur ve sıkı bir fanila giyilir. Bu işlem akşam yatmadan önce yapılır ve sabaha kadar beklenir. Acı kavun yağı bütün organlara nüfuz eder, derin dokulardan toksinleri çekerek idrar, ishal, ter, burun ve geniz akıntısı ile dışarı atılmasını sağlar. Her türlü hastalıkta, özellikle MS, felç, alzhemier, romatizma, omurga hastalıklarında kullanılır.
  • Sinüzit amaçlı olarak olgunlaşmış meyvesinin 1 tatlı kaşığı meyve suyu bir çay bardağı suyla seyreltilir ve 2-3 damla buruna damlatılır. Sinüzitte: Kullanacak kişi sırtüstü yatırılır. Genellikle yarı yarıya veya daha fazla kaynatılıp soğumuş su ile karıştırıp sulandırılmış Acı Kavun suyundan her burun deliğine en fazla iki damla damlatılarak kullanılır. Hasta derhal yüzükoyun çevrilir. Bu işlemden sonra burundan sarı ve iltihaplı su akar. Fazlası zehirleyici etki gösterebilir. Kaldı ki bu kadarı bile uzun süreli bir sersemlik ve boğaz ağrısına yol açar. Özellikle çocuklarda kullanıldığında tehlikeli sonuçlar verebilir.
  • Yaralara haricen sürmek için kökün iç kısımları bıçakla kazınarak lapa yapılır.
  • Müshil amaçlı ise 15 gr kuru kök 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır ve sıcakken süzülür. Bu süzülen kısım tekrar kaynatılarak yarısı uçurulur. Günde 2-3 bardak içilebilir. Daha fazlasını içmek tehlikelidir. Kanlı ishal ile kendini gösteren zehirlenmeler yapar.






Acı Kavun Yağını Hazırlama: Taze acı kavun meyveleri ortadan kesilerek çekirdekleri çıkarılır. 3 eşit gruba ayrılır. Birinci grup, tencereye sıkı sıkı yerleştirilir ve üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökülür. Buharlaşması bitinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Yağı süzülerek tekrar tencereye konur. İkinci grup acı kavun aynı yağın içinde aynı şekilde kaynatılır. Üçüncü grup için de aynı yağın içinde aynı işlem yapıldıktan sonra yağ süzülerek cam kavanozlara konur, ağzı kapatılarak gerektiğinde kullanılır.

Acı kavun yağı,
acı kavunun lifleri, yaprakları veya kökünden elde edilen karışım sinüzite değil başka konularda faydalıdır. O nedenle onun buruna çekilmesi çok sinüziti akıtmada acı kavun suyu kadar etkili değildir.


Uyarı:
Alerjik bünyeli hassas kişiler, acı kavun suyunu kullanmamalıdırlar. Fazla dozda kullanılması ağız mukozasını şişirir.Özellikle kalp, romatizma gibi ciddi hastalıkları olanlar, mutlaka doktora danışmalı ve ona göre ilaç kullanmalıdırlar.Taze usareler içildiğinde karın ağrısı ve zehirlenme yapar, bu nedenle kullanılmamalıdır. Dahilen (içilerek) yüksek miktarlarda alındığında kalın barsakları tahriş ederek kanlı ishale neden olur. Meyvelerinin usaresi gözlere temas etmemelidir, çok zararlıdır.


Acı kavunun tohumu
çok zehirli olduğu için kullanılmaz. Acı kavun suyu iç organlar için iyice süzülerek kullanılır. Bir seferde 2 gramdan fazla kurutulmuş acı kavun suyu balsız alındığında ölüme sebep olabilir. Kurutularak pestil haline getirilen acı kavun suyu 0,7 gr kadar alınabilir. Başka ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.


Köklerin hazırlanışı:
15 gram kuru kök, 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır, sıcak iken süzülür. Elde edilen sıvı tekrar kaynatılarak sıvının yarı yarıya azalması sağlanır. İshal olmak için bundan günde 2-3 bardak içilir. Daha fazla içilmesi tehlikelidir.


Yan Etkileri:
Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır. Karın ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür. Yine sinüzit için buruna çok az meyve suyu damlatılmalıdır.

Çünkü saatler süren rahatsız edici aşırı akıntılar oluşabilir.

Acı kavunun miktarı kişinin bünyesine göre değişir. Genelde kan grubu 0 ve B olanlar çabuk ve şiddetli tepki verirler. Onlar acı kavunun suyunu su veya sütle yarı yarıya karıştırarak kullanabilirler. Akıntı başlar fakat yeterli gelmezse 2/3 acı kavun suyu + 1/3 su karışımı, bu da yeterli gelmezse 3/2 acı kavun suyu + 1/4 su karışımı deneyebilirler.

Kan grubu A
olanların mizacı acı kavuna çok uygundur.


Kan grubu AB
olanlar ise çok farklı tepki gösterebilirler. Sonuca ulaşmak için en küçük dozdan başlayarak bir-iki gün ara ile etkili dozu bulana kadar denemeye devam edilmelidir. Denemelerin arası mutlaka bir-iki gün olmalıdır.


Kan grubu "0"
olanlar, acı kavun suyu (meyvenin içindeki özü, meyvenin liflerinden çıkan değil, ortasında yer alan su) 2/3 oranında su ile karıştırarak buruna avuç içlerinden çekerek kullanabilirler. Çünkü kan grubu 0 olanlar acı kavun suyunun etkisine nispeten daha dayanıklıdırlar. A, B veya AB olanlar bu dozu 1/3 1/4 olarak kullanmaları ya da daha az miktarda deneyerek ve bünyeyi alıştırarak az miktarda başlayıp acı kavun suyunun miktarını çoğaltarak kullanabilirler.


Kansere karşı acı kavun hamlesi

Acı kavun da denilen bitkinin özütünün meme kanseri hücresinin gelişimini durdurduğu açıklandı.
Diyetlerde sıkça kullanılan “acı kavun” ekstresinin meme kanseri hücrelerinin gelişimini durdurup öldürdüğü ve ileride meme kanserini önleyici bir madde olarak kullanılabileceği belirtildi.

Araştırmayı yöneten Saint Louis Üniversitesi Patoloji Profesörü Ratna B. Ray, söz konusu ekstrenin hücre iletişim kanallarından birçoğunda etken olduğunu kaydederek meme kanserinin önlenmesi içingıdalarda bir katkı maddesi olarak kullanılabileceğini söyledi.


Bilimsel adı Momordica charantia olan ve halk arasında “acı kavun” ya da “acı kabak” olarak bilinen bitki zaten öteden beri Hindistan, Çin ve Güney Amerika’da yaygın olarak diyabet hastalığının tedavisi için kullanılıyor.

Ray ve ekibi, ekstreyi meme kanseri hücreleriyle, meme epitelyel hücrelerinin yerleştirildiği petri çanaklarına eklemişler. Amerika Kanser Araştırmaları Derneği’nin yayın organı Cancer Research dergisinde yayımlanan çalışmada kanser hücrelerinin yayılmasının yani gelişip bölünmesinin önemli ölçüde baskılandığı gözlenmiş.
Colorado Üniversitesi Eczacılık Profesörü Rajesh Agarwal, çalışma sonuçlarının etkileyici netlikte olmasına işaret ediyor, ancak ekstrenin meme kanserine karşı tedavi amacıyla kullanılmasından önce yeni deneylerin hayvan denekler üzerinde gerçekleştirilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

Her acıda şifa vardır.” sözünden hareketle, Rabbimizin bizim için var ettiği hiçbir şey, sebepsiz yere yaratılmamıştır. Bizim bilimde keşfettiğimiz her konu, ilmi ve Rahmetiyle her şeyi kuşatan Yüce Rabbimiz'in sonsuz ilminin sadece bir noktasıdır. Bize düşen, ilimler üzerindeki perdeyi kaldırmaktan ibarettir…

Sıhhatle ve sevgiyle kalın…

Nazan Başoğul,





__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.2015, 23:08   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Faydaları bir yana çok dikkatli kullanmak gerkiyor...

Fazlası öldürücü olabiliyor...

Teşekkürler Suzim...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.2015, 23:12   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Çocukluğumda, üzerine sertçe basar, patlatırdık. Ama adına ne derdik unuttum

Teşekkürler Suzim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.2015, 23:16   #4
Çevrimdışı
Farbak
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Şeytan keleği olarak biliyorum.Riski çok fazla,dikkatli olmakta fayda var.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Farbak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.06.2015, 00:48   #5
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Çocukluğumda, üzerine sertçe basar, patlatırdık. Ama adına ne derdik unuttum

Teşekkürler Suzim.


Trakya, da Yaranda derler her derde deva olduğu için .
Bu arada yaptığın değişiklikler için tekrar teşekkür ederim .
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.06.2015, 00:51   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Bu sefer, o teşekkür Sevgili Redwine'ye Suzim

Tekrar teşekkürler...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.06.2015, 00:57   #7
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Faydaları bir yana çok dikkatli kullanmak gerkiyor...

Fazlası öldürücü olabiliyor...

Teşekkürler Suzim...


Yeğenimin ayağına birket düşmüş anneannesinde iken ve bize söylemediler .
Yeğenimi almaya gittiğimde felaket bir durumdaydı .
Hemen doktora gittik , ağrı kesici yapıp bizi İstanbul Çapa, yönlendirdiler .
Gece annem yeğenimin bacağına acı kavunu sürdü ve bağladı .
Sabah kalktığımızda bacağın ödemi gitmiş ve rengide değişmişti .
Çapa, ya gittiğimizde doktor hayret etti bacağın durumunu görünce .
Neler sürdünüz dedi , olayı anlattık .
İyiki yapmışsınız dedi , yoksa bacak kesilebilirdi .
Anlayacağınız yerinde ve kararında yapılırsa faydası var.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.06.2015, 00:58   #8
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Acı Kavun Faydaları | Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Bu sefer, o teşekkür Sevgili Redwine'ye Suzim

Tekrar teşekkürler...

Allah ikinizdende razı olsun , sağolun .
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
acı kavunun, faydaları, kullanımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.