Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.09.2015, 22:17   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aromaterapinin Vazgeçilmez Çiçeği | Ylang ylang

Ylang Ylang (Cananga Odorata)






Ylang Ylang (Cananga odorata) Endonezya, Malezya, Madagaskar ve Filipinlerde bulunan Cananga Odorata adlı ağaçtan elde edilmektedir. Boyları yaklaşık 60 metreyi bulan bu ağaç türü, her sezon yeşil yapraklıdır. Ylang Ylang yağı Cananga Odorata’ın çiçeklerinden elde edilmektedir. Gün içinde çiçekler yağlarını ağaç gövdesine tekrar gönderdiğinden, çiçeklerin yağı kaybetmemesi için akşam vakti toplanır.



Ylang Ylang yağı su ya da buhar damıtımı ile elde edilir. Ylang Ylang'ın egzotik, çiçeksi ve tatlı bir aroması vardır. Rahatlatıcı ve dolaşım düzenleyici etkisi olduğu bilinir.

Ylang Ylang parfüm üretiminde yaygın olarak tercih edilir, limon, yasemin, bergamot, mimoza, gül gibi bir çok koku ile karıştırılmaya uyumludur.



Çiçeklerin çiçeği diye tabir edilen ylang ylang'ın çiçekleri sarı, pembe ve leylak rengindedir. Sarı çiçeklerden elde edilen ylang ylang yağı en kaliteli, narin, çiçeksi özelliklere sahip damıtılmış yağdır. Ylang ylang yağınının karakteristik notaları yoğun tatlılık, yumuşaklıkken alt notasıda baharatımsıdır.



  • Ylang Ylang Yağının Faydaları Nelerdir?
* Anti-depresan, afrodizyak, enfeksiyon önleyici, antiseptik, hipotansif, düzenleyici, sinirleri yatıştırıcı ve dolaşım sistemini uyarıcı etkileri bulunur.
* Ylang Ylang yağının, sinir sistemine dayalı stres, öfke, endişe, tansiyon, korku, şok ve panik duygularını yatıştırıcı, uykusuzluk giderici, tansiyonu dengeleyici, depresyonun yarattığı etkileri hafifletici ve afrodizyak özelliği bulunmaktadır.

* Bayanların regl döneminde yaşadıkları stresi ve ruhsal değişimlerin verdiği sıkıntıyı ylang ylang yağı hafifletir.

* Yüzümüzde, cildimizin ürettiği sebum adlı yağın salgılanmasını kontrol eder. Dolayısıyle akneli ve akneye eğilimli ciltlerde yağ kontrolü sağlar.

* Cildi yumuşatır ve nemlendirir.
* Dış koşullardan yada hatalı uygulamalardan kaynaklanan kırık saç uçlarının bakımını sağlar. Saçlarınızın ucuna uygulayacağınız 1-2 damla ylang ylang yağıyla, kırık saç uçlarındaki farkı hissedeceksiniz.






* Saçın sağlıklı uzamasına yardımcıdır.

* Güçlü bir afrodizyaktır. Kadın ve erkeklerin enerjilerini dengeleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle Endonezyada yeni evli çiftlerin yataklarını ylang ylang çiçekleriyle kaplamak gelenektendir.

* Hormonları düzenleyici ve salgılamayı kontrol edici özelliklerinden dolayı hormonel dengeyi sağlar. Düzenli kullanıldığında, üreme sistemiyle alakalı problemlerin, iktidarsızlık gibi, giderildiğine inanılır.

* İngilteredeki Birmingham Üniversitesi Nöropsikiyatri Kliniği Doktoru Tim Betts’ in çalışmalarına göre, özellikle kriz öncesi koklatılan ylang ylang yağı, epilepsinin kontrolünü sağlamaktadır.







*
Banyo suyuna 5-6 damla eklenerek kullanıldğı gibi, masaj yağına(250 ml) 10-15 damla ekleyerekde kullabilirsiniz.


* Nemlendirici olarak kullandığınız susam yağı, kayısı yağı yada hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlarınızın içine 1-2 damla ekleyerek cildinizin nemlenmesini, yumuşamasını ve parlaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz.



* Kaynamış suya 2-3 damla ylang ylang yağı ekleyip, başınızı havluyla kapatacak şekilde kokuyu içinize çekerek uygulayabilirsiniz. Bu şekilde uygulandığında yukarıda bahsettiğimiz sinir sistemine dayalı stres, öfke, endişe, tansiyon, korku, şok ve panik duygularını yatıştırıcı, uykusuzluk giderici, tansiyonu dengeleyici, depresyonun yarattığı etkileri hafiflettiğini fark edeceksiniz.

* Çok az sayıda kişide görülsede, hassas ciltlerde irritasyon yaratabilir. Bu yüzden kullanmadan önce muhakkak cildinizde küçük bir miktar kullanarak test etmenizi tavsiye ederiz.



* Ylang Ylang Yağı alırken dikkat etmeniz gereken birinci unsur yağın yapısıdır. Kıvam olarak yoğundur ve kokusunun tüm karakteristik özelliklerine sahiptir. Sarımsı, ambere kaçan renktedir.
  • Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır
1- Ylang ylang yağı cilt için Kullanımı Yüzünüze kullandığınız nemlendirici yağlarınızın içine 1 – 2 damla ylang ylang yağı eklediğinizde cildiniz daha parlak ve daha kadifemsi hale gelir.

Diğer yandan cildinize buhar banyosu hazırlarken 2 – 3 damla suyun içerisine ylang ylang yağı damlattığınızda yine cildinizde harika bir temizlik sağlar.



2- Ylang ylang yağı masaj için Kullanımı Her zaman uyguladığınız masaj yağlarının içerisine ölçüsünü bilerek yani her 10 ml’me 5 damla uygulayarak kullanabilirsiniz.

3- Ylang ylang yağu banyo için Kullanımı Banyo suyunuza 10 damla ylang ylang yağı ekleyerek suyunuzla karıştırın. Suyun içinde 15 dakika kalmanız ylang ylang yağının etki etmesi için yeterlidir.
Not: Ylang ylang yağu çok az kişide görülse de tahrişe neden olabilir. Kullanmadan önce küçük görünmeyen bir bölgenizde denemeniz gerekir.






__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.09.2015, 22:24   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Aromaterapinin Vazgeçilmez Çiçeği | Ylang ylang

Ne kadar çok faydası varmış.

Tuttum ben bu Ylang ylang yağını.

Almasına alalım da nasıl bileceğiz gerçek olduğunu sorun orada.

Teşekkürler,ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aromaterapinin, çiçeği, vazgeçilmez, ylang


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.