Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.12.2015, 06:06   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler






Zaman zaman stres, üzüntü, yorgunluk nedeniyle herkesin tansiyonu yükselebilir, bu geçici tansiyon yüksekliğidir ve hipertansiyon hastalığıyla karıştırılmamalıdır.

Yükselen tansiyon
dinlenme, soğuk duş veya geçici bir ilaç tedavisiyle tamamen düzelir ve sürekli ilaç kullanmaya gerek yoktur. Ancak devamında kontrol ettirmek bu yükselmenin geçici tansiyon yüksekliğine mi hipertansiyon hastalığına mı bağlı olduğunu takip etmek gereklidir.

Hipertansiyon sürekli olarak kan basıncının yüksek gittiği bir durumdur ve 50 yaşın üstünde görülme sıklığı %20’dir. Tedavi edilmediğinde ölümcül olabilecek kalp krizi, felç, beyin kanaması, böbrek yetersizliği, aort damarı yırtılmalarına neden olabilir.

Kan dolaşımının sağlanması için bir basınç gereklidir. Bu basıncın normalden fazla olmasına hipertansiyon veya yüksek tansiyon denir. Kan basıncı ölçülürken 2 kan basıncı değerine bakılır.

Büyük Tansiyon
Küçük Tansiyon
Kalbin kasılması sırasında ölçülen kan basıncı, büyük tansiyon, kalbin gevşemesi esnasında ölçülen kan basıncı ise, küçük tansiyondur. Hem büyük tansiyon hem de küçük tansiyonun normalden fazla olması Hipertansiyon’dur. Hipertansiyon tanısı için büyük ve küçük tansiyondan birisinin normalden yüksek olması yeterlidir.

Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) Belirtileri:
Bazı hastalarda bu belirtiler başka hastalıkların habercisi de olabilir. Genel olarak hastalarda bu şikayetler görülür. Bazı hastalarda hipertansiyon tanısı sadece kan basıncının ölçümü ile mümkündür.

Çarpıntı
Baş ağrısı
Yorgunluk
Nefes darlığı
Baş dönmesi
Kulak çınlaması
Burun kanaması
Bacaklarda şişlik
Çok sık idrara çıkma
Merdiven çıkmada zorluk
Yol yürümede zorluk çekme


Kan Basıncının Çok Yüksek Olmasının Belirtileri:
Çift görme
Dilde peltekleşme
Yüzde veya vücudun herhangi bir yerinde karıncalanma



Yüksek Tansiyonu Düşüren, Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler


Limon


Limonlu su halk arasında tansiyon düşürmek için kullanılan en bilindik yöntemdir. Limon suyunun tansiyon düşürmedeki etkisi tıbbi araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Limon yüksek tansiyon için etkilidir. Tansiyon yükseldiğinde hızlıca bir limon sıkılıp, suyunu biraz sulandırarak yavaşça içiniz.




Çilek


Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler.




Muz


John Hopkins Üniversitesi ve Manipal- Hindistan’daki bilim insanları muz yemenin tansiyonu %10 oranında düşürdüğünü belirtmektedirler. Sabahları kahvaltınıza bir muzu da eklemeniz 422 mg potasyum ve günlük C vitamini ihtiyacınızın da %17’sini karşılar.





Nar


Nar suyu da tansiyonun düşmesini ve normal değerlere ulaşmasını sağlar. Yüksek tansiyon sorunu olan 62 ila 77 yaşlarındaki hastalara 15 gün boyunca günde bir çay bardağı nar suyu verilmiş ve süre sonunda serum ACE değerlerinde %36, yüksek tansiyon üzerinde ise % 5 azalma olduğu tespit edilmiştir.




Havuç


Sekiz farklı tansiyon düşürücü bileşik içerir. Yapılan hayvan deneylerinde havuç yağının kısa süre için arteriyel kan basıncını (tansiyonu) düşürdüğü gözlenmiştir. Bunun yanı sıra havucun içeriğindeki pektinler, kabızlığa sebep olabilmektedir.





Greyfurt



Greyfurt da tansiyonun düşürülmesine yardımcı meyvelerden birisidir. Greyfurt bol miktarda C vitamini içermektedir. Bir greyfurtta ortalama 80 mg C vitamini bulunmaktadır. Bilinen en önemli yararı enfeksiyonlara karşı vücudu koruması ve zinde tutmasıdır. Greyfurt, yüksek kolesterolün dengelenmesi ve düşürülmesinde önemli bir etkiye sahiptir.




Sarımsak


Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor. Sarımsak tansiyonu düşürmekle kalmaz aynı zamanda kolesterolü de düşürür. Haftada yaklaşık 30 gram sarımsak tüketmek tansiyonunuzu düzenleyecek ve kolesterolünüzü düşürecektir. Günde 1 diş sarımsak yemek yaklaşık olarak haftada 30 grama tekabül eder. Sarımsağın kanı sulandırıcı etkisi vardır.





Soğan


Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor. Newcastle'da yapılan araştırmalar, düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Soğanın da sarımsak gibi damarlarda kanın akıcılığını artırdığı araştırmalarla belirlenmiştir.




Domates


Domates tansiyon düşürücü etkisi olan gamma amino bu tirik asit-GABA bakımından son derece zengin bir besindir. 2006 yılında Amerikan Kalp Dergisi’nde yayımlanan araştırmada, domates ve domates ürünlerinin hipertansiyon tedavisine yardımcı olabileceğini onaylamıştır. Araştırmaya katılan ve herhangi bir ilaç kullanmayan yüksek tansiyon hastası 31 katılımcıya sadece domates özü verilmiş ve tansiyon değerlerinde düşüş saptanmış.





Patates


Kızartma, cips veya kremalı soslarla tüketilmedikçe çok sağlıklı bir yiyecektir. İyi bir C vitamini ve potasyum deposudur. Özellikle kabuklu tüketiminin tansiyonu düşürdüğü belirtilmektedir. Potasyum, yüksek tansiyon hastalarının mutlaka bedenlerine bolca alması gereken bir maddedir. Çünkü sodyumla yer değiştirerek vücutta fazla tuzun yaptığı tansiyon yükseltici etkiyi büyük ölçüde dengeler.




Brokoli


Birçok durumda tansiyonun yükselmesinin sebebi yeterli miktarda potasyum alınamamasına bağlı olarak damar duvarlarının zayıflaması ve dolayısıyla tansiyonun yükselmesi şeklindedir. Brokoli yaklaşık 2000 kalorilik bir diyette alınması gereken günlük potasyum ihtiyacının %15 kadarını karşılamaktadır. Bu nedenle brokolinin öğünlere eklenmesiyle damar duvarlarının güçlenmesi ve potasyum eksikliğine bağlı yüksek tansiyon oluşumunun engellenmesinde faydalı olmaktadır.




Kereviz


Bu sebze Çin’de asırlardır tansiyon düşürücü ilaç olarak kullanılmaktadır. Laboratuar hayvanları üzerinde yapılan araştırmalar kereviz özütünün hayvanların tansiyonunu önemli ölçüde düşürdüğünü göstermiştir. Kerevizde B vitamini, demir ve kireç vardır. Kereviz unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir, idrar söker, böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardım eder, kan ve süt yapar, karaciğeri temizler. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalıdır.




Ispanak



Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze. Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkilidir. Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili. Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor. Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili. Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor.




Semizotu


Magnezyum eksikliği yüksek tansiyona neden olur. Semizotu magnezyum açısından son derece zengin bir bitkidir. Kan basıncını düşürücü etkisi çalışmalarca kanıtlanmıştır.




Pancar


Yapılan araştırmada bir bardak kırmızı pancar suyunu içen gönüllülerin yüksek olan tansiyonunun bir saat sonra düştüğü tespit edilmiştir. Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkisinin 3-4 saat içinde zirveye çıktığı ve 24 saat boyunca devam ettiği gözlenmiştir.





Alıç


Saygın bir dergide yer alan bir makaleye göre alıç özütü damarları, özellikle de koroner atardamarları genişletmektedir. Bu bitki yüzyıllardır kalp ilacı olarak kullanılmaktadır. 250 ml. kaynar suya bir çay kaşığı kuru alıç ile güzel ve sağlıklı çay yapabilirsiniz. Asabi çarpıntıları giderir. Sinir bozukluğunu geçirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Aritmide kullanılır. Uykusuzluğu giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır.





Kakao


Kilolu insanlarda bitter çikolata yemek veya sıcak çikolata içmek tansiyonu düşürebilir. Örneğin; 2 bardak kakao, damarları genişletir ve tansiyonu düşürür. Ancak şekersiz olması gerekmektedir.





Çörekotu


Tansiyonu düşürüp damar sertleşmesi ve kalp enfarktüsü riskini azaltır. Çörekotu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir. Tansiyonu dengeleyen çörek otunu yetişkinler günlük yarım tatlı kaşığı alabilir. Kazablanka (Fas) Therapi Dergisinin 2000 sayısında yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar günlük olarak 0.6 mg. alınacak çörekotu özünün idrar söktürdüğünü ve tansiyonu düşürdüğünü tespit etmişlerdir.





Yoğurt


Yoğurt ve tuzsuz ayranda yüksek tansiyon için kullanılabilir. Yoğurdun ezilmiş sarımsak ile birlikte tüketilmesi tansiyonun dengelenmesinde önemli rol oynar.




Derisi Alınmış Tavuk


Derisi alınmış tavuk yemek veya çorbasını içmek tansiyonunuzun düşmesine yardım eder. Tavuktaki protein midenizde peptitlere dönüşür. Bu da tansiyonunuzun düşmesini sağlar. Tavuk göğüs eti yedikten sonraki 4 saat, but yedikten sonraki 24 saat tansiyon düşürücü etki devam eder.

Not: Hiçbir besin maddesi ilaç değildir. Yüksek tansiyon belirtilerinin hissedilmesi halinde acilen doktorunuza danışınız.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2015, 08:52   #2
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Teşekkürler ReaL.

Tavuğun derisini alınca geriye ne yiyeceğim ki
Mobil Sürüm ile Gönderildi
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2015, 14:37   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Teşekkürler ReaL.

Tavuğun derisini alınca geriye ne yiyeceğim ki
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Valla doğru dersin, tavuğun en güzel yeri, gerçi çoğu insan sevmez, yerken ayırır, balığın derisini ayırdığı gibi

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2015, 14:42   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Bilmediklerimi de öğrendim. Olur ya lazım olur.

Teşekkürler ReaL.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2015, 14:45   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Bilmediklerimi de öğrendim. Olur ya lazım olur.

Teşekkürler ReaL.
Artık bana lazım oluyor.

Limon hep aklımdaydı.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2015, 14:59   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Artık bana lazım oluyor.

Limon hep aklımdaydı.
Aslında, öngörülen meyve ve sebzeler, hep tüketiğimiz şeyler. (alıç hariç)

Lakin, tansiyon yüksekliği problemi varlığında, ağırlık verilmesi gerektiği ortaya çıkıyor bu bilgilerde.


Dikkat et
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2015, 23:07   #7
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Bilgiler için teşekkürler. Real ellerine sağlık.

Ben de tavuğun derisini sevmem.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.12.2015, 01:43   #8
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Nerdeyse hepsini yiyorum , o yüzden yüksek değil tansiyonum .
Güzel ve faydalı bilgiler için teşekkürler ReaL

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2017, 13:37   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler

Önemli bir konu. Güncellemekte yarar var.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2017, 13:47   #10
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüksek Tansiyonu Düşüren | Tansiyonu Dengeleyen Yiyecekler



Tansiyon hastası olmayan kaldı mı ki memlekette?

Yüksek tansiyonla yaşadığını bilmeyen pek çok insan var artık.


Çok sinirlendiğim zaman, özellikle iş üzerinde çalışırken, deli oldum mu zonk zonk atardı kafam, müthiş başım ağırırdı..

Ahanda yine yükseldi benimki, anlar yarım limonu az sulandırıp çakardım..

Limonun üzerine tansiyon düşüren yiyecek tanımam..


Şükür yeni ve güzel bir işim var da, geride kaldı netameli günler..

Teşekkürler ReaL..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aradaki, belirtileri, besinler, bitkiler, dengeleyen, düşüren, fark, farkı, gerekenler, hipertansiyon, tansiyon, tansiyonu, tansiyonun, yapılması, yiyecekler, yüksek, şifalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.