Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.02.2016, 23:59   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 50 Yaş Üstü İçin Beslenme Kuralları

50 Yaş Üstü İçin Beslenme Kuralları






Sağlıklı yaş almak için sağlıklı beslenme oldukça önemli. İşte 50 yaş üstü kadın ve erkekler için beslenme önerileri.

Sağlıklı beslenme presnsipleri her ne kadar herkes için ortak gözükse de aslında yaşa bağlı değişen kriterlere sahip. Yaş ilerledikçe vücudun değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak beslenmek sağlıklı bir yaşam için şart. Bu besinler cinsiyete göre de farklılık gösterir. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber 50 yaş üstü kadın ve erkeklerin mutlaka tüketmesi gereken besinlerle ilgili önemli bilgiler verdi.
Kadınların diyet listesine mutlaka eklemesi gereken 5 besin

  • Yabanmersini gibi küçük kırmızı meyveler





Taze veya kuru küçük taneli meyveler antioksidan açısından oldukça zengin. Bilimsel çalışmalara göre bu meyveleri düzenli tüketen kadınlarda hafıza fonksiyonları, tüketmeyenlere göre 2.5 yıl daha iyi durumda kalıyor.




  • Koyu yeşil yapraklı sebzeler


Bilimsel çalışmalar gösterdi ki, kadınların düzenli K vitamini alması gelecekte kalça kırığı yaşama ihtimallerini azaltıyor. K vitaminin en zengin kaynaklarından olan koyu yeşil yapraklı sebzelere sofralarınızda mutlaka yer açın.





  • Yeşil çay

75000 kadın üzerinde sürdürülmüş bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre günde 2-3 kupa yeşil çay içen kadınların tüketmeyenlere göre yaşlılık döneminde mide ve yemek borusu kanserine yakalanma riskleri daha düşük.




  • Ceviz

İçerdiği E vitamini, omega-3 yağ asitleri ve fito birleşenler sebebi ile günde 2 avuç ceviz tüketmenin elli yaş sonrası kadınlarda meme kanserine yakalanma ihtimalini azaltabileceği düşünülüyor.



  • Süt ürünleri



Kemik sağlığının korunması için düzenli tüketilmesi gereken besinlerin başında elbette ki süt ve süt ürünleri geliyor. Günde 2 bardak kadar süt ve süt ürünleri tüketilmesi şart. Fakat menopoz döneminden sonra yarım yağlı veya light tüketilmesi kalp sağlığı açısından daha olumlu.
Erkeklerin diyet listesine eklemesi gereken 5 besin




  • Domates



Prostat büyümesi ve prostat kanserine karşı koruma sağladığı bilinen likopenin en zengin kaynağı domates. Kış aylarında domates tüketmek istemeyen erkekler; kuru domates veya domates salçası tercih edebilir.






  • Keten tohumu




Kadınlara göre kalp hastalıklarına yakalanma yönünden daha şanssız olan erkeklerin düzenli omega-3 alması önemli. En kaliteli kaynağı balık olsa da keten tohumu da bitkisel omega-3 kaynaklarından biri. 2008 yılında yapılan bir bilimsel çalışmada keten tohumunun prostat kanserine karşı koruma sağladığı ve günde 3 silme tatlı kaşığı keten tohumu tüketen erkeklerde prostat kanserinin ilerlemesinin yavaşladığı görüldü.


  • Çikolata


37 bin İsveçli erkek üzerinde 10 sene sürdürülen bir araştırmada, günde ortalama 40-60 gram arası çikolata tüketen erkeklerin tüketmeyenlere göre kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğu belirlendi. Ayrıca kakao flavanollerinin hafıza fonksiyonları açısından önemi olduğu düşünülüyor.



  • Muz



Potasyum mineralinin en zengin kaynaklarından biri olan muzun kan basıncını düşürme konusunda etkili olabileceği düşünülüyor. Düzenli muz tüketen erkeklerde hem sistolik hem de diastolik kan basıncının daha düşük olduğu gözlemlenmiştir.








  • Tam tahıllar

Tam tahıl ürünlerinin içerdikleri sağlıklı lifler ile kalp sağlığını korumada önemli yerleri vardır. Yapılan çalışmalara göre düzenli tüketilen tam tahıl ürünleri kan kolesterolünün azalmasına yardımcı oluyor. Sağlıklı yaşama katkıda bulunuyor.










__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beslenme, için, kuralları, üstü, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.