Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.04.2016, 21:01   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocukların Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Öneriler

Çocukların Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Öneriler


Çocuklarınızın sağlını korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu uzman tavsiyelerine kulak verin.

Hastalıklara karşı vücudu koruyan bağışıklık sisteminin sağlam olmaması, özellikle çocuklarda sık tekrarlayan enfeksiyonlara neden olabiliyor. Normal doğum, anne sütüyle beslenme, ek besinlere zamanında başlanması, aşıların doğru yapılması ve çocuğun aşırı korumacı bir yaklaşımdan uzak büyütülmesiyle sağlam bir bağışıklığın temelleri atılmış oluyor. Memorial Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Memnune Aladağ, çocukların bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek için anne babalara önemli önerilerde bulundu.
  • Çocuğun ilk koruma kalkanı anne sütü
Doğum öncesinde anne karnındaki bebeğe hastalıklardan koruyucu antikorlar geçmektedir. Anne sütü, antikorlar ve bağışıklık destekleyici maddeler açısından oldukça zengindir. Özellikle "kolostrum” adı verilen ilk süt, bol miktarda bağışıklığı destekleyici madde içerir. Bebeğe doğar doğmaz verildiğinde ve anne sütünün devamı sağlandığında sağlam bir bağışıklık sisteminin temelleri atılmış olur. Bebeğin doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirilmesi, ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, ek besinlere geçişin zamanında yapılması, dengeli beslenilmesi, anne sütü ile beslemeye 2 yaşına kadar devam edilmesi güçlü bir bağışıklık sisteminin oluşması açısından önemlidir. Bunun yanı sıra aşıların zamanında ve tam olarak uygulanması bağışıklık sistemini daha güçlü kılar.
  • Bu önlemlerle çocuklarınızı hastalıktan koruyun
- Çocuklar için yaşlarına uygun kaloriyi sağlayan ve 5-6 öğünden oluşan dengeli beslenme programı uygulanması bağışıklık sistemini olumlu yönde etkiler. Çocuğun beslenmesinde karbonhidrat, protein, yağlar, vitamin, mineral ve eser elementlerin hepsi dengeli bir şekilde yer almalıdır.

- Sebze ve meyveler, içerdikleri vitaminler yolu ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunların mevsiminde ve çoğunlukla çiğ olarak tüketilmesi gereklidir. Soğan ve sarımsağın bağışıklığı güçlendirici ve antimikrobiyal etkilerinin olduğu bilinmektedir. Sarı ve koyu yeşil yapraklı sebze ve meyveler A vitamini açısından, turunçgillerse C vitamini yönünden zengindir. Özellikle soğuk havalarda günde 2 mandalina veya bir portakalla günlük C vitamini ihtiyacı karşılanır. E vitamini kuru yemiş, zeytin, zeytinyağı ve bazı yeşil sebzelerde bulunur. D vitamini de savunma için gereklidir, güneş yüzünü gösterdiğinde çocukların güneşte oynamaları sağlanmalıdır.

- Selenyum önemli bir antioksidan ve eser elementtir ve düzenli alımına özen gösterilmelidir. Karides, mantar, dana ve kuzu ciğeri, somon ve ton balığında bulunur.

- Demir eksikliği, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen bir problemdir. Demir; kırmızı et, yumurta, pekmez, kuru üzüm, bakliyat ve bazı yeşil sebzelerde bulunur. Hayvansal gıdalardan demir emilimi daha fazla olduğundan kırmızı et haftada en az bir kez tüketilmelidir.

- Yoğurt, ayran, kefir gibi mayalı ürünler içerdikleri probiyotikler ile çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu ürünler çocukların günlük beslenme programlarında mutlaka yer almalıdır.

- Çocukların dengeli ve yeterli beslenmesi, bağışıklık sistemini destekleyici olarak üretilen ilaçlardan çok daha önemlidir. Bu ilaçların yan etkileri, etkin miktarları henüz tam olarak bilinmemektedir.



Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bağışıklık, Çocukların, güçlendiren, öneriler, sistemini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.