Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Saðlýðýmýz ve Hastalýklar > Alternatif Týp

Alternatif Týp Þifalý Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.12.2016, 18:11   #1
Çevrimdýþý
Redwine
"Her Þey Güzel Oldu"

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Kýþ Þifasý: Aðrýlarý Dindirirken Yað Yakýmýnýzýda Hýzlandýrýn

Kýþ Þifasý
Aðrýlarý Dindirirken Yað Yakýmýnýzýda Hýzlandýrýn

Eðer siz de kimyasallarla dolu ilaçlarý kullanmaktansa doðanýn bize sunduklarýný deðerlendirmeyi sevenlerdenseniz yaklaþýn bu tarafa, anlatacaklarýmýz var.

Bu kez, iddia sahibi olan Meksikalý bir doktor. Kendisi tam da þu sýralar kolayca bulunabilen malzemelerle vücudumuza birçok açýdan fayda saðlayabileceðimizi söylüyor, üstüne hazýrladýðý bu karýþýmýn tarifini de vermeyi ihmal etmiyor.

Þu sýralar havalarýn da etkisiye kendini halsiz, yorgun ve daha bir aðrýlar içinde hissedenlere, kýþ geldi diye yeme düzenini deðiþtirip hýzla kilo almaya baþlayanlara, hatýrlamakla ilgili sýkýntýlar çekip hafýzasýný güçlendirmeye ihtiyaç duyanlara iyi geldiði iddia edilen karýþým neymiþ, buyurun birlikte inceleyelim.



Kýþýn evden eksik etmediklerimiz bir arada
Turp, zencefil, limon, tarçýn ve bal



Karýþýmýn doðal malzemelerden oluþtuðunu zaten en baþýnda söyledik. Bir de bu malzemelerin çoðu hali hazýrda kýþý daha rahat geçirmemizi saðlayan þifalý bitkiler olunca, deðmeyin keyfimize.

Þimdi size uzun uzun zencefil, limon, tarçýn ya da balýn faydalarýndan söz etmeyeceðiz elbette. Bunlarý zaten çok önce anlatmýþ, onlardan çok daha fazla faydalanmamýz gerektiðini söylemiþtik.

Asýl önemli olan, bu karýþýmýn içinde yer alan turp. Çünkü bildiðimiz turplardan farklý bir turp söz konusu bu tarifte: Yaban turpu. Bu yüzden istedik ki karýþýmýn tarifine geçmeden önce yaban turpundan da bahsedelim size. Ana vataný Amerika olsa da ülkemizde de yetiþen bir bitki kendisi. Tam da turp çeþitlerinin tezgahlarý doldurmaya baþladýðý bugünlerde semt pazarlarýnda karþýlaþabilirsiniz onunla.

Þekli uzunca ve taze zencefili andýran ama onun kadar girinti-çýkýntýlarý olmayan bir bitki. Ýçinde bolca C vitamini, magnezyum ve kalsiyum gibi bizim için faydalý vitamin ve mineraller bulunuyor. Öksürükten tutun da sýrt aðrýlarýna kadar birçok sorunda doðal çözüm yöntemlerinden biri olarak görülüyor.

Eðer tazesini bulmakta güçlük çekerseniz aktarlardan toz halinde satýlanlarý almayý da deneyebilirsiniz. Yalnýz hemen uyaralým, saðlýðýnýza olumsuz bir etkide bulunmamasý adýna, aktarýnýzýn güvenilir olduðundan emin olun. Bu, sadece yaban turpu tozu için deðil, alacaðýnýz her türlü baharat için geçerli elbette.




Yað yakýmýný hýzlandýran, hafýzayý güçlendiren, aðrýlarý yok eden
5
Malzemeli Karýþýmýn Tarifi



Malzemeler:
  • 125 gram yaban turpu
  • 2 cm boyunda bir parça taze zencefil
  • 4 limon
  • 3 yemek kaþýðý bal
  • 2 yemek kaþýðý toz tarçýn

Yapýlýþý:
  • Yaban turpunu üzerindeki kabuðu incecik bir þekilde aldýktan sonra küçük parçalar halinde blendera koyun.
  • Üzerine taze zencefil parçasýný da ekleyin ve 1 dakikayý geçmeyecek kadar kýsa bir süre blenderdan geçirin.
  • Ardýndan limonlarýn suyunu sýkýn ve blenderdaki turp-zencefil karýþýmýnýn üzerine ekleyin, blenderý 2-3 dakika çalýþtýrýn.
  • Blenderdaki karýþýmý bir kavanoza alýn ve son olarak içine bal ve toz tarçýný ekleyin.
  • Bir kaþýk yardýmýyla iyice karýþtýrdýktan sonra karýþýmýnýz hazýr.


Nasýl kullanýlýr:Kavanozdaki karýþýmý bitene kadar günde iki kez bir yemek kaþýðý kadar kullanýn. Yemeklerden önce ya da spor yapýyorsanýz spordan sonra kullanmanýz etkisini daha hýzlý görmenizi saðlayacaktýr. Karýþýmý 3 hafta boyunca düzenli olarak kullandýktan sonra 1 hafta kadar ara verin. Ardýndan ihtiyaç duyarsanýz yeniden baþlayabilirsiniz.

Siz yaparsýnýz ama biz de söylemeden edemeyiz notu:
Böyle karýþýmlar her ne kadar doðal malzemelerle hazýrlanýyor olursa olsun, herkesin bünyesinde ayný etkileri yaratmayacaðýndan, özellikle ciddi herhangi bir rahatsýzlýðýnýz varsa mutlaka doktora danýþtýktan sonra kullanmalýsýnýz. Doktorunuzun sizin için uygun bulmadýðý hiçbir karýþýmý ya da yiyeceðiyse asla tüketmemelisiniz.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 13.12.2016, 19:56   #2
Çevrimdýþý
Gülümsün
Yönetici

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: Kýþ Þifasý: Aðrýlarý Dindirirken Yað Yakýmýnýzýda Hýzlandýrýn

Turp, zencefil, limon, tarçýn ve bal en sevdiklerim. Bolca da tüketiyorum. Zencefili ve tarçýný özellikle tavsiye ederim. Gerçekten de vüducumuzdaki yaðlarý yakmamýza yardýmcý oluyor tavsiye ederim.
Paylaþým için teþekkürler, ellerine saðlýk Redwineciðim.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
aäŸrä±larä±, aðrýlarý, åžifasä±, dindirirken, hä±zlandä±rä±n, hýzlandýrýn, kä±åŸ, yaäŸ, yakä±mä±nä±zda, yakýmýnýzda, Þifasý


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 05:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.