Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.05.2009, 00:07   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tarçının Faydaları




Tanımı:


Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla tarçın elde edilir.Güney Asya,Orta Amerika,Brezilya’da yetişir.Çubuk veya toz halinde kullanılır.




Kullanıldığı Yerler:

Tarçın yurdumuzda genellikle sütlü veya hamur tatlılarında,şekerlemelerde,pasta ve bisküvilerde,pudinglerde,bozo ve salep,şeytan kahvesi gibi içeceklerde,tatlı ekmeklerde kullanılmakla birlikte kaynatılarak çay olarakta içilmektedir.


Kullanım Amacı:

Tat,koku vermek ve çeşniyi artırmak amacıyla yiyecek ve içeceklere ilave edildiği gibi,kaynatılarak çay olarak halk arasında kimi rahatsızlıklar için kullanılmaktadır.

Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmak ve cam kavanozlarda saklanmalıdır. Kabuk ve toz halde kullanılır.Kullanılacağı zaman öğütülmesi kokusunun daha keskin olmasını sağlar.. Genellikle yiyeceklerin hazırlanmasında ve servsilerinde toz halde kullanılmakla birlikte içeceklerin hazırlanmasında kabuk tarçından yararlanılır.



Faydaları:
  • Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
  • El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler.
  • Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
  • Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
  • Cinsel isteği arttırır.
  • Gaz söktürücüdür.
  • Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
  • Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
  • Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
  • Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

Kullanışı
:


Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.

Bilgi:


Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar. Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.






Lütfen Dikkat:
Biz Forum Gerçek olarak sadece sağlık hakkında daha geniş ve doğru bilgilenmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Eğer ki Alternatif Tıp'tan faydalanmak gibi bir durumunuz söz konusu olursa, sağlık problemlerinizde kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmadan önce, lütfen gecikmeden doktorunuza başvurunuz!
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.05.2009, 00:17   #2
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Ahh be Lalem bide zencefili yazsan ya.

Zayıflatıyomuş mübarek...

şeeyyy bizim bi arkadaşa lazımda onun için yanii
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.05.2009, 00:40   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi **EMEL** Mesajı göster
Ahh be Lalem bide zencefili yazsan ya.

Zayıflatıyomuş mübarek...

şeeyyy bizim bi arkadaşa lazımda onun için yanii
Eminmisin Emel, iştah açıyor gibi

Ters etki yapıp sonra beni kovalama.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.08.2009, 22:59   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Bir çok da faydası varmış..

Tadını da çok severim.. Hele sütlaç veya aşurede..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.08.2009, 23:24   #5
Çevrimdışı
Abartmatozu
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

tarçın denince aklıma boza geliyor
aşmı eriyorum ne
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.2009, 00:04   #6
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Bu havada, as falan erme.

Boza, kisin söyle lapa lapa kar yagarken güzel olur. Hele birde Vefa bozacisindansa.........

Bendemi as ermeye basladim ne?
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.08.2009, 01:54   #7
Çevrimdışı
banazlı
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi @b@®™@tozu Mesajı göster
tarçın denince aklıma boza geliyor
aşmı eriyorum ne
Sıcacık sahlep in üstünde şahane oluyor kış akşamları.
__________________
yine görüşürüz dostlarım benim,yine görüşürüz,beraber güneşe güler,beraber dövüşürüz..
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz banazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2011, 16:30   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Tarçın Ağacı



♣ ♣ ♣



♣ ♣ ♣



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2011, 22:42   #9
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Tarçına çok düşkünüm ben. Hemen hemen bütün tatlılarımda kullanırım. Bazen süte de karıştırırım oohh mis gibi kokulu kokulu.

Bir kere de iştah açmayan bir şeyi sevsem şaşarım.

Teşekkürler Laleciğim.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2011, 22:47   #10
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarçının Faydaları

Çubuk tarçın kaynadıktan sonra çöpe atılmaz bizde, bir tabak içinde mutfakta bir gün bekler. Mis gibi bir koku yayar.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faydaları, tarçının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.