Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.05.11, 13:37   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6993
Mesajlar: 27,379
Ettiği Teşekkür: 104307
Aldığı Teşekkür: 149463
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Vitamini Bol, Kalorisi Az Harika Bir Sebze
Alabaş




Alabaş ya da Yer Lahanası. İngilizcesi Kohlrabi

Vitamin ve minerali bol, kalorisi ise az olduğu için dengeli beslenmede ideal bir gıda olarak kabul edilen alabaş, içerdiği vitamin ve minerallerle astım, kanser, katarakt, yüksek tansiyon, böbrek taşı, gözde leke, sinir sistemi hastalıkları ve felce iyi gelmektedir.

Bol lifli bir yapıya sahip olan alabaş; A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içermektedir.


  • Yer Lahanasının Faydaları
İnsan sağlığı açısından çok önemli etkilere sahip olan alabaşın faydalarını sayacak olursak özetle şunları söyleyebiliriz:

* Aynı familyadaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirir: Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.

* İçeriğindeki antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma risklerini de önemli ölçülerde azaltir.
* İçerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca hamile kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.

* Bol miktarda potasyum ihtiva ettiği için, yüksek tansiyonu düşürür.

* Ayrıca, böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma rahatsızlıklarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada yararlıdır. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş alabaş suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir.



  • Yer Lahanası Avrupa’da Çok Tüketiliyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Baklaya, Orta ve Kuzey Avrupa ile Amerika’da yaygın olarak yetiştirilen alabaşın, Türkiye’de, özellikle Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de başarı ile üretildiğini belirtiyor.
Dengeli beslenme için ideal olması sebebiyle İngiltere, Almanya, Belçika ve Hollanda’da bolca tüketilen alabaşın yaprakları salata şeklinde, yumrusu ise çiğ veya pişirilerek, ya da konservesi yapılarak yeniyor.

Şekli ve tadı biraz şalgama, biraz da turba benzeyen alabaşın yumruları genellikle açık yeşil ve eflatun renginde oluyor. Yumruların büyüklüğü ise 300 gram ile 1 kg arasında değişiyor. Ekildikten sonra, ortalama 45 ile 65 gün arasında hasat edilecek büyüklüğe ulaşan alabaştan, dekar başına 4-8 ton verim alınabiliyor.



Dikkat: Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, alabaş da bedenin iyot emilimini azaltabiliyor. Haftada 3-4 kezden daha sık yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alinmalidir.

Lütfen Dikkat:
Biz Forum Gerçek olarak sadece sağlık hakkında daha geniş ve doğru bilgilenmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Eğer ki Alternatif Tıp'tan faydalanmak gibi bir durumunuz söz konusu olursa, sağlık problemlerinizde kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmadan önce, lütfen gecikmeden doktorunuza başvurunuz!
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 15:23   #2
Gerçek Üye

Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2010
Konular: 149
Mesajlar: 855
Ettiği Teşekkür: 9159
Aldığı Teşekkür: 4785
Rep Derecesi : Derin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

İlginç!İlk defa gördüm.Bizim pazarlara gelmemiş anlaşılan

Teşekkürler bilgilendirme için Canan..
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
Derin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 19:16   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87771
Aldığı Teşekkür: 126142
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Çoğunlukla Avrupa ülkelerinde tüketiliyor Derin. Hem çiğ olarak, hem de yemeği yapılıyor.

Tadı aynen şöyle: Beyaz lahananın yapraklarını kullandıktan sonra kökü kalır ya, ben onu yemesini çok severim. Alabaşın tadı da o kökün tadının aynısı
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 20:45   #4
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,391
Ettiği Teşekkür: 84027
Aldığı Teşekkür: 79473
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Yaprakları bildiğimiz lahana yaprağı sadece kök kısmı yumru...Bunun tohumunu bulup saksı imalatı yapmak gerekir denemek babında... Sonra da oturacan saksının karşısına hatır hutur o kökü yiyeceksin.

Avakado, ananas babanas ithalatçı kabzımallar bu lahanayı daha keşfetmemişler galiba...
Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 21:02   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87771
Aldığı Teşekkür: 126142
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Yapraklarından yapılan dolma da çok güzel oluyor Başakca.

Yalnız fazla hatır hutur yeme, malum gaz yapmak gibi bir durum söz konusu
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 21:49   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6993
Mesajlar: 27,379
Ettiği Teşekkür: 104307
Aldığı Teşekkür: 149463
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Burada, kis yaz hic eksik olmaz alabas (kohlrabi). Bir kac yildir, sabah kahvaltilarinda olmazsa olmazim oldu
Arkadaslar, nette ne kadar yapraklari da yenir diye yaziyorsa da , cok sert ve buruk bir tadi vardir. Ancak, ortasindaki minik yapraklari salataya katki yapilabilir. Marketlerde alabas satilan yerde bir de cöp kovasi bulunur. Herkes daha oradayken koparip atarlar. Ha, bazi tavsan besleyenler, cöpten alip götürürler evlerine o da ayri .
__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 22:20   #7
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,149
Ettiği Teşekkür: 52855
Aldığı Teşekkür: 25565
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan42 Mesajı göster
Burada, kis yaz hic eksik olmaz alabas (kohlrabi). Bir kac yildir, sabah kahvaltilarinda olmazsa olmazim oldu
Arkadaslar, nette ne kadar yapraklari da yenir diye yaziyorsa da , cok sert ve buruk bir tadi vardir. Ancak, ortasindaki minik yapraklari salataya katki yapilabilir. Marketlerde alabas satilan yerde bir de cöp kovasi bulunur. Herkes daha oradayken koparip atarlar. Ha, bazi tavsan besleyenler, cöpten alip götürürler evlerine o da ayri .


Hep merak ederdim tadı nasıl bişi diye, bu konuyu okumam iyi oldu..
Meğer ne kadar faydalıymış, bir an önce denemek istiyorum..
Madem bu kadar sık tüketiyorsun , bir ikide tarif versen keşke bize, sevgili Canan..
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 22:32   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87771
Aldığı Teşekkür: 126142
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Canan, sen beni dinle ve o yaprakları al haşla ve kıymalı dolma yap. Harika oluyor.

Almanya'da staj yaptığım hastanede bir Türk hemşire beni evine davet etmişti ilk onda yedim ve çok hoşuma gitti. Bizim pazı dolmasını andırıyor tadı. Hoşuma gittiği için bir kere daha yapmış, hastaneye getirmişti sağolsun


Kökü yeniyorsa, yaprakları da yenir. Tıpkı asma yaprakları gibi
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 22:34   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6993
Mesajlar: 27,379
Ettiği Teşekkür: 104307
Aldığı Teşekkür: 149463
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi duayen Mesajı göster
Hep merak ederdim tadı nasıl bişi diye, bu konuyu okumam iyi oldu..
Meğer ne kadar faydalıymış, bir an önce denemek istiyorum..
Madem bu kadar sık tüketiyorsun , bir ikide tarif versen keşke bize, sevgili Canan..
Kahvaltinin yaninda domates, salatalik vb. bir de ciy olarak kohlrabi yiyorum.
Turp gibi falan degil. Yer elmasi tadinda hos lezzetlidir de ayrica. Yemeginin özel bir lezzeti yok, ancak baharat ve tadlandiricilarla lezzet katman lazim. En iyisi cig tüketmek hemen denemelisin duayen
__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.11, 22:39   #10
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,149
Ettiği Teşekkür: 52855
Aldığı Teşekkür: 25565
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yer Lahanası - Alabaş (Kohlrabi-Colina)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan42 Mesajı göster
Kahvaltinin yaninda domates, salatalik vb. bir de ciy olarak kohlrabi yiyorum.
Turp gibi falan degil. Yer elmasi tadinda hos lezzetlidir de ayrica. Yemeginin özel bir lezzeti yok, ancak baharat ve tadlandiricilarla lezzet katman lazim. En iyisi cig tüketmek hemen denemelisin duayen
Kesinlikle deneyeceğim, yer elmasınıda çok severim onun tadı gibiyse eminim çok severim..herşeyden önce faydalı olması çok daha önemli tabii..
Tekrar çok teşekkürler Canan
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alabaş, kohlrabicolina, lahanası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.