Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler ve Besinler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.09.2011, 08:35   #1
Çevrimdışı
saya35
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Dut'un Faydaları




Her yerde ondan var! Bir yol kenarında bile karşınıza çıkması muhtemel bu enfes meyvenin yararlarını biliyor musunuz?

İster kuru, ister taze olarak tüketebileceğiniz dutun sayısız marifeti var.

Öncelikle bağırsak hareketlerini düzenliyor. Sabah yiyeceğiniz bir avuç dutla beraber bir bardak ılık su içerseniz hem idrar sökme, hem de hazımsızlık sorununuzu çözebilirsiniz. Üstelik karaciğer için de çok yararlı olan bu lezzetli meyve kansızlığa ve iltihaba da birebir!


* Dut, kronik ishali ve bağırsak ülserlerini giderir. Özellikle kuru dutun bu etkisi vardır.

* İdrar söktürür.

* Yaprakları saf suyla kaynatılıp kullanılırsa, saç ve kılları gürleştirir.

* Ağız ve boğaz şişlerini giderir, bebeklerin ağızlarındaki yara ve pamukçuğa iyi gelir.

* Dutun iki cinsi vardır. Bunlardan birisi tatlı ve kırmızıdır. Bu nevi, incir gibi temizleyicidir. Fakat besleyici değeri incirden daha azdır.

* Dut yaprakları, asma ve kar incir yaprakları, saf suyla kaynatılıp kullanılırsa, saç ve kılları gürleştirir.

* Ekşi dut, kötü yaraları kurutmakta yararlıdır; suyu (öz suyu) da aynı etkiyi yapar.

* Ekşi dut kurusu, ağızdaki sulu yaralara faydalıdır ve onun pişmiş kökü, dişleri gevşetir; eğer ekşi dut yapraklarının suyu ile gargara yapılırsa, dil yaralarına iyi gelir.

* Dut öz suyu, çok fazla büzücü etki gösterir. Özellikle bakır kapta kaynatılan öz suyu, maddelerin dokulara nüfuzunu engeller. Ham dutun bu etkisi daha fazladır.

* Ekşi dut, ağız ve boğaz şişlerini giderir ve yaprakları, bademciklere ve yeni doğan çocukların ağızlarındaki yara ve pamukçuğa (asphyxia) iyi gelir.

* Bütün dut çeşitlerinin yemekten önce ve mide salgısının yoğun olmadığı zaman yenmesi uygundur.

* Ekşi dut, tuzlanarak kurutulursa, bağırsaklarda şiddetli kabız etki gösterir ve dizanteriye çok iyi gelir.

* Dutun sızıntı sıvılarında boşaltıcı etki, ağaç kabuklarında ise, hem temizleyici, hem de boşaltıcı etkisi vardır

* Montfort Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışmada dutun kansere karşı da son derece etkili olduğu ortaya çıktı. Yer fıstığında da bulunan 'resveratrol' isimli madde kanserli hücreleri tanıyarak, onlara savaş açıyor.

* Beyaz dut yapraklarının ekstrelerindeki aktif bileşenlerin ise hücre paslanmasını önleyici, antioksidan ve damar sertleşmesini engelleyici ve damarlarda kolesterolden zengin plakların oluşumunu baskılayıcı etkisi de ispatlanmıştır.

* Beyaz dut kurusu ile hazırlayacağınız kürün egzamayı hafifletici özelliği bulunmaktadır.


* * * Üstelik çok lezzetliler! Tek başına tüketmek istemezseniz, dondurmanızı, sütlü tatlılarınızı dutla süsleyin.

__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.09.2011, 10:46   #2
Çevrimdışı
saya35
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları....

Dut pekmezi de oldukça faydalı...

Kansızlık çeken ,Mide hastalıklarına özellikle de ülser şikayeti olan,Astım ve bronşit hastalıkları olanlar için tavsiyemdir...
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.09.2011, 10:56   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları....

Çocukluğumu anımsadım. Bahçemizde üç tana dut ağacı vardı karadut, akdut,bir de ekşi kırmızıdut. Yufka ekmege lor peyniri dürüm yapıp, ağacı sallayarak dibine dökülen dut ile bir güzel karnımızı doyururdıuk
Teşekkürle Saya.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.09.2011, 11:00   #4
Çevrimdışı
saya35
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları....

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan42 Mesajı göster
Çocukluğumu anımsadım. Bahçemizde üç tana dut ağacı vardı karadut, akdut,bir de ekşi kırmızıdut. Yufka ekmege lor peyniri dürüm yapıp, ağacı sallayarak dibine dökülen dut ile bir güzel karnımızı doyururdıuk
Teşekkürle Saya.

OOoh afiyet olsun...bayılırım dutun her çeşidine bizimde cam kenarımızda dut ağacı var beyaz dut bolca yedik bizde bu sene...hemde elimizi camdan uzatıp almanın verdiği keyifle yere düşmeden mideye düşürdük...
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.09.2011, 12:46   #5
Çevrimdışı
YaReN
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Cevap: Dut'un Faydaları....

Hımmmm olsada yesek
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz YaReN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.02.2013, 16:18   #6
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları

Beyaz Dut

Taze beyaz dut ile beyaz dut kurusu arasında kimyasal yapısı bakımından şüphesiz önemli farklılıklar olacaktır. Yukarıda konuya girerken beyaz dutun dalından koparıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmesinin çok daha faydalı olduğunu belirtmiştim. Çünkü beyaz dut toplandıktan birkaç saat sonra içeriğindeki bazı etkin kimyasal maddeler değişime uğruyor ve doğal antibiyotik gücünü önemli ölçüde yitiriyordu. Taze beyaz dut ile kurutulmuş beyaz dut arasında etki bakımından çok önemli farklılıklar vardır. Beyaz dut, kış ayları için yaz mevsiminin güneşi altında kurutulduğu zaman öylesine önemli bir değişikliğe uğruyor ki, egzamaya karşı adeta mucize etki gösteriyor.

Kanda İltihap
Anadolu’da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı Döneminden beri bilinmektedir. Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını aşağıdaki tabloda vermiş bulunuyorum. Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralarına karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.

Tablo: taze dut yaprağında bulunan bazı etkin maddeler:

dihidroksichromon : askorbik asit
albanin : chlorojenik asit
asparajik asit : sitrik asit
olinik asit : guiakol

Eğer, kanda iltihap bulunmuş ise, aşağıda uygulama şeklini önermiş olduğum beyaz dut kurusu kürü, mükemmel bir destekleyicidir. Kanda yüksek olan CRP (chemical reactive protein) değerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.

Egzama yaraları
Ellerinde egzaması olan ve yirmi-yirmibeş yıldır uygulamadığı tedavi kalmamış onlarca insan tanıdım. Bazıları öylesine zor durumdaydı ki, ellerinin sürekli çatladığından, kanadığından ve çektiği acıdan bahsediyordu. Ellerini iş yaparken kullanmak onlar için bir azap haline gelmiş… Özellikle ellerinde egzama yaraları olan bazı ev hanımlarının durumları o kadar kötüydü ki, ellerini suya değdiremez hale gelmişlerdi. Onlara beyaz dut kurusu uygulamasını önerdim. Uygulamaya başladıktan birkaç gün sonra egzama yaralarının kapandığını ve birkaç hafta sonra tamamen yok olduğunu ve ellerinin adeta pamuk olduğundan bahsediyorlardı. Ulusal televizyon kanalarında ilk defa açıkladığımda, programı izleyen onlarca bayandan birkaç hafta sonra telefon, e-mail ve faks aldım. Ve hala daha da almaya devam ediyorum. Birkaç kişi teşekkür etmek için ofisime kadar geldiler. Ellerini gösterdiklerinde, daha önceden egzama yaraları olduğuna inanmak mümkün değildi. Onların sevinci benim mutluluğumdur.

Mikroplar sıcakta en hızlı bir şekilde çoğalırlar. Birkaç saat içerisinde sayılarını birkaç bin misline çıkarabilirler. Bu nedenle besinlerimizi buzdolabında koruma altına alırız. Soğukta mikropların üremesi yavaşlar. Yaz aylarında mikroplar, özellikle bakteriler hızlı bir şekilde sayılarını artırırlar. Yani, hızla çoğalırlar. Tabiatana, yaz mevsiminde her bölgede kendine özgü dengesi içerisinde mikroplara karşı etkili olan yöresel bitkiler ve bu bitkilerin meyvelerini veya da tohumlarını insanın hizmetine sunmaktadır. Bu alem, bitip tükenmez bir araştırma kaynağıdır.

Doğal dut kurusu 1: Egzamaya karşı

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika hafif ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.
Eğer, egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizde ise, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.


Not:İlk on gün tamamlandığında iyileşme gözlenmediği takdirde uygulama sonlandırılır.

Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden dolayı, beyaz dut kurusunu uygulamamaları gerekir.

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.2013, 00:57   #7
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları



Dut Yaprağının Faydaları Nelerdir
Dut yaprağının faydaları arasında, kalp sağlığına olan olumlu etkilerinden de söz edilmektedir. Dut yaprağının faydalarından kalp için yararlanmak isteyenlerin, dut yapraklarını, alıç çiçekleri ile birlikte kaynatarak, elde edilen karışımın suyunu içmeleri gerekmektedir.
Dut yaprağının faydaları arasında boğaz ağrısı; ve bronşit tedavisi de yer almaktadır.

Dut yaprağının faydaları arasında yer alan öksürük giderici etkisinden yararlanmak için, dut yaprağının çayı yapılmalı; ve bu çayın, sabah kahvaltısından; ve akşam yemeğinden önce, aç karna içilmesi önerilmektedir. Dut yaprağının faydaları arasında yer alan karaciğer hastalıklarının giderilmesinde de, dut yaprağı çayının içilmesi gerekmektedir; fakat, günlük üç bardak içilmesi önerilmektedir. Dut yaprağı çayı harici olarak kullanılırsa da egzema tedavisi olanaklı hale gelmektedir.

Dut yaprağı çayı hazırlanarak günde bir ya da iki bardak içilirse, vücut direncinin artmasına katkıda bulunmaktadır. Dutun faydaları arasında yer alan karaciğer hastalıklarının tedavisi için, dut meyvesinden hazırlanan dut pekmezinin de tercih edilebileceği belirtilmektedir. Dut pekmezinin faydaları arasında, karın sancısının giderilmesinden de söz edilebilir. Bir litre suyun içerisine atılan onbeş ya da yirmi gram dut yaprağından çay hazırlanarak, bu çayın gargarası yapılacak olursa, diş ağrısının giderilmesi olanaklı hale gelecektir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.2013, 02:29   #8
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları


DUT YAPRAĞI SARMASI

Malzemelerimiz:
Yarım kilo kadar dut yaprağı
3-4 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kadar kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım limon suyu, tuz
Hazırlanışı:

İlk önce dut yapraklarını kaynamış suda sarılacak yumuşaklık da olana kadar haşlıyoruz. Çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Daha sonra soğuk sudan geçirerek süzüyoruz.
Diğer bir tencerede yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı 1 çay bardağı zeytinyağla kavuruyoruz.
Sonra üzerine fıstığımızı, kuş üzümümüzü, pirinçimizi koyup yine kavuruyoruz. Baharatlarımızı ve bir bardak içinde iyice karıştırdığımız limon suyunu şekeri ve tuzu ilave ediyoruz
Maydanozumuzu da ilave ettikten sonra 1 çay bardağı kaynar suyu dökerek kapağını kapatıp altını kısıp demlenmeye bırakıyoruz.
İçimiz soğuduktan sonra yapraklarımızın içine 1 tatlı kaşığı iç koyarak sarıyoruz.


Pişireceğimiz tencereye sarmaları dizmeden önce tencerenin dibine yapışmaması için 1 sıra yaprak serelim.
Daha sonra sardığımız sarmalarımızı dizelim. Üzerlerine bir sıra daha yaprak serelim.
Daha sonra yarım çay bardağı zeytnyağı üzerinde gezdirerek dökelim.
Yaprakların üzerine bir tabağı ters kapatıyoruz. Sarmaların üstünü hafif geçene kadar su ilave edip ocağın üstüne pişirmeye koyalım.
Suyu kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 30 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
Piştikten sonra soğuk olarak servis tabağımızda limon ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 23:39   #9
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları

Bahçede hafif yeşil rengini almış dutları görünce birden olsun bitireyim diyorum bazen.

Daha tadı acımsı geliyor zaten.

Teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2013, 01:00   #10
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dut'un Faydaları

hadi canım dut yaprağından , sarma da mı oluyormuş,, hemen denemeliyim
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dutun, faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.