Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Motorlu Araçlar Dünyası > Multimedya Merkezi > Araç Tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.03.2009, 04:45   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mercedes-Benz GLK



Mercedes-Benz, yeni Mercedes-Benz GLK modeliyle kompakt SUV segmentine giriyor. İlk kez Nisan 2008 de Auto China Fuarı nda sergilenen GLK, gerek işlevsel ve cazip tasarımı, gerekse teknik özellikleriyle bu segmente yeni bir boyut katıyor.

Kaslı ve sert çizgileriyle klasik G-Serisini çağrıştıran, ancak modern Mercedes-Benz binek otomobillerinin hatlarını taşıyan yeni Mercedes-Benz GLK, gerçek bir arazi aracının özelliklerini taşıyor. Tasarımı ve ölçüleri arazide yüksek hareket kabiliyeti sağlıyor.

Agility Control özelliği sayesinde bugüne kadar birarada düşünülemeyen özellikleri biraraya getiren GLK, kullanıcısına sürüş dinamizmini, sürüş güvenliğini ve sürüş konforunu uyum içinde sunuyor. Tüm tekerleklerden çekiş sağlayan 4MATIC sistemi araca asfaltta ve arazide beklenen performansı sağlıyor. Böylece GLK, adındaki G nin de hakkını veriyor ve G, ML ve GL serilerinin yanı sıra Mercedes-Benz 4x4 ailesinin gerçek bir ferdi olduğunu kanıtlıyor.

Güçlü ve ekonomik 4 ve 6 silindirli motorlarla donatılan Mercedes-Benz GLK, kendi kategorisinde örnek teşkil edecek tüketim ve emisyon değerlerine sahip.


Yeni 4 silindirli dizel motorlu GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY, bu özellikleri kanıtlayan bir araç. 100 km de sadece 6,9l yakıt tüketen bu araç henüz yürürlüğe girmemiş olan EU 5 çevre normlarına da uygun. 125 kW/170 PS gücündeki motor, GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY nin 8,8 saniyede 0 dan 100 km/saat hıza ulaşmasını sağlıyor.

GLK 320 CDI modelinde kullanılan V6 dizel motor ise 165 kW/224 PS güç ve 540 Nm tork sunuyor. 100 km de 7,9l dizel yakıt tüketen bu araç 0 dan 100km/saat hıza 7,5 saniyede erişiyor.

V6-benzin motorlu modellerde ise GLK 280, 170 kW/231 PS, GLK 350 ise 200 KW/272 PS güç sunuyor. Yüksek bir perfomansa sahip olan GLK 350, 7,1 saniyede 0 dan 100km/saat e hızlanıyor, yakıt tüketimi ise 100km de 10,6l.
GLK nın tüm modelleri standart olarak konforlu bir sürüş sağlayan 7 ileri vitesli otomatik şanzıman 7G-TRONIC ile donatılıyor.

Ana şanzımana entegre ön aks diferansiyeli, çift lamelli kavramaya sahip 50 Nm kilitleme torku uygulayabilen merkezi diferansiyel arazi koşullarında ilerlemeyi kolaylaştırıyor.

Offroad paketi ile donatılan GLK modellerinde, ön panelde yer alan bir düğme 7G-TRONIC şanzımanı arazi konumuna geçiriyor, araziye özel ABS ve 4ETS sistemlerini kapsayan ESP sistemini devreye sokuyor. İlk kez M-Serisinde kullanılan araziye özel ABS sistemi aracın üzerinde hareket ettiği zeminin türünü (kaya, kum , çakıl, çamur vs.) belirliyor ve fren anında zemin türüne göre reaksiyon gösteriyor.

Yine offroad paketi kapsamında olan DSR sistemi, yokuş aşağı inişlerde aracın hızını 4-18km/saat arasında sabitleyebiliyor. Ancak sürücünün iniş sırasında tempomat koluyla bu hızı değiştirebilme özelliği sadece Mercedes-Benz de bulunuyor.

GLK, kompakt SUV segmentinde PRE-SAFE yolcu koruma sistemi ile donatılan ilk araç. 2002 yılındaki ilk kullanımından bu yana daha da geliştirilen bu sistem, aktif ve pasif güvenlik donanımını daha etkin bir şekilde kombine ederek kullanıyor ve kaza öncesinde araç içindeki yolcuları en iyi şekilde korumaya hazırlanıyor.

Resimleri daha detaylı görmek için üzerlerine tıklayınız.













































__________________
  Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 06.03.2009, 05:12   #2
Çevrimdışı
Starlight
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mercedes-Benz GLK

Bu modelini hic sevmiyorum ben. Gerci cok üst düzey bir jip ama ben begenmedim. Kütük gibi Dizayni basarili yapamamislar..
  Alıntı ile Cevapla
Eski 06.03.2009, 05:19   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mercedes-Benz GLK

Dizayn her ne kadar küt olsada.Konfor , kalite ve emniyet bir numara..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
glk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.