PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okudum - Tavsiye Ederim...

Karanlığın Beyazı
02.02.09, 16:22
Okudum, okuyorum ve okuyacağım...

Ve okusunlar!

...

Kitapların tadından vazgeçemeyenlerden birisi olarak, kitapların arkasındaki tanıtım yazılarını okumaktansa birebir okumuş birisinin yaptığı yorumların daha faydalı olacağı kanaatinde olduğum için okuduğum kitaplar hakkında şahsi yorumlarımı yazacağım / yazalım.

smyrna
02.02.09, 17:26
bencede iyi fikir okunmuş bir kitabı tanıtmak önermek daha hoş..

diğerlerinin amacı piyasaya yeni çıkan kitaplardan haberdar olmaktır sadece. ;)

Karanlığın Beyazı
02.02.09, 20:15
Konu da değişiklik yapıldığını görünce çok öfkelendim fakat baktım ki "sabitlenmek" maksadıyla yapılmış:sm_smile:

sabitlediğiniz için teşekkür ederim sayın smyrna:zflower:

smyrna
02.02.09, 21:10
rica ederim de keske öfkelenmeseydin hemen :)

amacına daha uygun bir başlık olsun istedim. ;)

Karanlığın Beyazı
02.02.09, 23:57
haberim olmadan değiştirildiği için olsa gerek o bir anlık öfke :dsnm:
...

geçelim kitaplara;

İnci ARAL'ın "Safran Sarı" isimli kitabını yeni bitirdim.

Safran fiyat olarak da renk olarak da altına eşdeğer bir bitkiymiş. Az kırmızı ve çok sarının yoğunlaşarak ortaya çıkardıkları bu mat sarı gibi görünen safran sarısı kitapta kah bir evin odasının rengi, kah bir kaşkolun rengi, kah internette takma isim olarak karşımıza çıkıyor...

Kullanıldığı yemeklere acımsı bir tad veren safran belki de hayatın dönemecinde durup gelecek endişesinin acısında olan bu üç insanın rengi.. Kim mi bu üç insan;

Kitap arka kapağında yazdığı üzere; genç yaşta yükselmiş bir yatırım uzmanı; eski eser kaçakçısı bir kadın; üniversite mezunu bir telekız.

Yatırım uzmanı olan Volkan hayatta konum olarak istediği yerde fakat mutlu değil. Mutlu olmak adına, hayatındaki eksikliği gidermek adına günübirlik ilişkiler içerisinde boğulmuş yalnız bir adam. (çok acıdım Volkan'a)

Gelelim eski eser kaçakçısı kadına yani Melike Eda'ya. Melike Eda dayısına tarihi eser kaçakçılığında ufak yardımlarda bulunan, kendine ait bir takı atölyesi bulunan ve mutluluğu arayan bir kadın.

Mutena ise ailesinden ayrılarak istemediği bir hayatı bitirip kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken, bir yandan da üniversite eğitimini tamamlayıp kendi hayatını kurma çabasında iken iş bulamama, yanlış ilişki gibi nedenlerle telekızlığa yönelen yine geleceği belirsiz bir kadın.

İnci ARAL, “GELECEKSİZLİK” üzerine kurduğu romanında bu üç kişinin kesişen yollarını anlatıyor.., diyor kitap arka kapağında.

Yollar kesişiyor ve su gibi okuyorsunuz kitabı.

Roman da ki gerek karakterler, gerekse karakterlerin yaşadıkları hayatlar, duyguları aslında bizlere hiç de yabancı değil...

"Aaa tıpkı benim gibi düşünüyor" ya da "işte bende hayatta bu yerdeyim / yerdeydim" cümleleri dökülüyor ağzınızdan okurken.

Hani güzel bir hafta sonu kitabı olabilir...

Fakat çok kötü birşey ki; kitabın "sonu yok"

Son sayfayı okumamla beraber "nerede bu kitabın sonu" diye yazarın kulaklarını çınlatıyordum.

"hani gelecek nerede" diyordum.

Volkan sıradan bir hayata devam ederek mutlu olma çabasında...,

Mutena zengin bir adamın sevgilisi olarak belirsiz hayatının belirsizliklerinin içinde boğulmuş vaziyette...,

Melike aşkın içinde...

Hani safran dudak uçuklatan bir fiyatı olan baharatmış ya demek ki gelecek kaygısı da uçukları arttırıyo...

caleydeskop
10.05.09, 22:38
sizin vitrindede rastladığım üzere bende Alper Turhalın Peşmude kitabını tavsiye ederim. Daha dün bitirebildim ama yazarın katıldığı trtdeki radyo programı ve tabiki kızarkadaşımın oku ısrarı kitabı almamda çok etkili oldu.
Geçmişte yaşanılan bir ilişkiden yola çıkarak psikologla peşmude arasında geçen konuşmalar kitaba konu edilmiş. Başlarda karakterleri oturdamadım ama sonrasında sıkıcı aşk romanlarından farklı olduğunu anlıyorsunuz. Balın arıya ihtiyacı varmıdır cümlesini okuyunca daha iyi anladım
kitabın resmi internet sitesindeki okur yorumları herkeste aynı etkiyi bırakmış gösteriyor. Sanırım bende kitabın devamını bekleyenler klubüne katıldım :)

ramses
13.05.09, 02:50
bende size wilbur smith in 11. yazıtını tavsiye ederim.mısır ın firavunlar döneminde geçen olayhlar akıcı ve sürükleyici bir dille anlatılıyor.tabii kitaptaki karakterleri tanımak için yazarın; nehir tanrısı,büyücüler kralı,yedinci papirüs ve sonuncusu 11.yazıt a bağlanan muhteşem bir dörtlü roman. hemen her romanı büyük başarı sağlayan yazarın sade bir dil kullanması kitabı dahada çekici hale getiriyor.

gelelim kitaba kitap,mısır da nil nehrinin gizemli bir şekilde kurumasının sebebini öğrenmek ve çaresi için firavun tarafından gönderilen mısır ın en büyük büyücüsünün başından geçen gizemli olayları anlatan sürükleyici bir roman okumanızı tavsiye ederim.kalın 640 sahifelik bir kitap ama ne zamn bitirdiğinizin farkına varmayacak kadar sürükleyici ve etkili bir kitap

ramses
30.05.09, 01:33
BİR AN GELİR - GÜLRİZ SURURİ

ünlü tiyatrocunun gerek tiyatro, gerekse güncel yaşamdan anılarını anlattığı güzel bir kitap.okuyucuyu sıkmayan bir dil,gereksiz kelime tekrarlarından kaçınılmış,bazen keyifli bazen hüzünlü olaylardan derlenmiş okunmaya değer bir kitap.kitap kapağının arka sayfasında yaşar kemal in düşüncelerine yer verilmiş.eğer ki yaşar kemal bu kitabı beğendiğini söylüyorsa gerçekten okunmaya değer,ben okudum ,sizlerinde bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim. okumanızı

Karanlığın Beyazı
20.08.09, 22:48
Uzun zaman geçmiş buraya yazmalı. Kızdım kendime:crazy: Bu arada tabiiki kitaplar okudum sırayla yazacağım hepsini :oynkiz:

En son bitirdiğim kitaptan başlayalım. (Bitireli sadece iki saat oldu)

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bir kitap günümün her anında yanımda oluyorsa kesinlikle mükemmel bir kitaptır :sm_smile:

Barbara DELİNSKY'nin 'Aşk Dilimin Ucunda' isimli kitabı kesinlikle bu kategoriye giriyor.

Aşk kesinlikle Casey'nin dilinin ucunda...

Psikolog Casey Ellis'in hiç karşılaşmadığı babasının ölümü ile başlıyor ilginç romanımız.

Tanımlamalarda unutulmaz bir kadın romanı olarak geçiyor ve sizler sanıyorsunuzki klasik aşk romanlarının bir benzeri.. Kesinlikle böyle düşünmeyin çünkü kitap sizde merak uyandırarak öyle sürükleyici oluyorki elinizden düşüremiyorsunuz.. Ve tabii ki kimilerine göre hayatımızın baş tacı olan aşkta romandaki yerini almış...

Sürükleyici dedik, aşk dedik.. Ve bunların ötesinde psikolojide var bu güzel romanın sayfalarında...

Alıntı yaptığım bir tanımlamasıyla bu kitap açıklamama son noktayı koyuyorum :smiley:;

Psikolog Casey Ellis, kendisi gibi psikolog olan babasıyla hiç karşılaşmamıştı. Derken bu baba öldü. Ve Casey'i şok etti. Çünkü o, hiç tanımadığı kızına Boston dışındaki müthiş malikânesini bırakmıştı. Evde bir yardımcı ve yakışıklı bahçıvanla birlikte. Casey, evin odalarından birinde elle yazılmış notlar buldu ve okudukça bu hikâyeye kapılmaya başladı. Bu notlar, babası ve yaşamına giren yeni romantik yabancı etrafında toplanan gizemli parçaları bir araya getirdikçe, geçmiş ve şimdi arasındaki çarpıcı ilişkileri, gerçek ve kurmaca arasındaki beklenmedik bağları da keşfetmeye başladı...

http://static.ideefixe.com/images/190/190150_2.jpg

Karanlığın Beyazı
20.08.09, 22:50
Şunlarıda yazmadan edemeyeceğim;

Öyle sardı ki bu kitap beni hergün çantamın içine tıkıştırarak işyerine götürdüm ve gizli gizli okudum :crazy:

Bu gizleme nasıl oldu peki? Kitabı bilgisayarın klavyesinin olduğu yere koyarak ve biri geldiğinde sadece o çekmece kısmını itip gizleyerek :honks:

nur@n
20.08.09, 23:51
Yönetim beğendim..:) Tavsiyene teşekkürler güzel bir kitaba benziyor.

Karanlığın Beyazı
25.08.09, 18:38
http://www.yenisayfa.com/Image/Product/Book/M/5/DF/5DF2BAD0BCB44B28.jpg

'Erkekler 1'e ayrılır - Emily Giffin'

Evet, klavye yanı kitap serilerimin sıradaki kitabı Emily Giffin'in oldukça sürükleyici ve eğlenceli bu kitabı.

İlk bakışta liseli kızlara hitap eden bir kitap olduğunu düşünüp okudukça bu konuda yanıldığımı anladım.

Romanımızın kahramanı Darcy Rhone'ın erkeklerle olan ilişkilerini ve yaşadıklarıyla beraber hayatındaki yanlışları düzeltmesini konu alıyor.

Kitabın arka kapağında da söylenildiği gibi, bir kadının arkadaşlık, aşk ve sonsuza dek mutlu olmanın gerçek anlamıyla ilgili şaşırtıcı keşifleri hakkında güzel bir kitap.

Bu kitapta biraz Türk filmi tadı aldığımı itiraf etmek isterim. Ve gerçekten mutlu bir sonla bitiyor :oynkiz:

Şöyle de tanımlayabiliriz; hani tatil kitabı diye bir kavram vardır, rahat rahat okunacak hafif kitaplar için söylenir. Bu kesinlikle bu kategoriye giriyor...

Tam olarak 382 sayfa ama tabiri caizse su gibi okunuyor.

Kitaptan;

'Aşk ve dostluk. bunlar bizi biz yapan ve değiştirebilecek olan şeyler... Eğer izin verirsek.'

Lilium
19.10.09, 18:31
böyle bir konu var mı bilmiyorum ama en azından sabit olsa en son okuduğumuz kitabı ve kitap hakkında söylemek istediklerimizi paylaşırsak güzel olur diye düşünmekteyim..

mesela ben en son 2 gün önce

Frank McCourt un "Angela'nın Külleri" adlı kitabını bitirdim yazarın kendi hayat hikayesini anlatığı bi kitaptı etkilenmiştim..

Lilium
21.10.09, 23:03
daha bugün açlık oyunları kitabını bitirdim çok güzeldi yaa.. ikinci kitabına başlamak için can atıyorum :)

http://www.kitapokuyoruz.com/YaziResimleri/203.gif

Açlık Oyunları-Suzan Collins

ETKİLEYİCİ BİR FANTASTİK DÜNYA, BİTMEK BİLMEYEN BİR AKSİYON
AÇLIK OYUNLARI’NDA BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇMEK İÇİN SABIRSIZLANACAKSINIZ

ETRAFINIZDAKİ BAŞKA HERKES SABAHI GÖREMEYECEĞİNİZDEN EMİNKEN VAHŞİ BİR ORTAMDA KENDİ BAŞINIZA HAYATTA KALABİLİR MİSİNİZ?

“Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Hikayesi beni birçok gece uykusuz bıraktı çünkü bitirdiğimde bile, yatakta bu kitabı düşünmeye devam ettim. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici.”
—Stephenie Meyer

“Elimden bir türlü bırakamadım… Bağımlısı oldum.”
—Stephen King

KAZANMAK ÜN VE TALİH, KAYBETMEK İSE KESİN ÖLÜM ANLAMINA GELİR.
BU OYUNUN GALİBİNİN KARNI DOYACAK KAYBEDEN İSE ÖLÜMLE TANIŞACAK…
AÇLIK OYUNLARI BAŞLASIN . . .

İddia ediyoruz Açlık Oyunları’nın bağımlısı olacaksınız ve bir sonraki kitabı sabırsızlıkla bekleyeceksiniz…

Lilium
25.10.09, 12:18
http://www.sinetif.com/wp-content/uploads/fd23ece433b668dc24fcd7bb86ef4cb21.jpg

YENİ BİR HAYAT, YENİ BİR AŞK...
TÜM DÜNYADA GENÇLERİN TUTKUNU OLDUĞU YENİ BİR VAMPİR SERİSİ

'Yüzümü ona çevirdiğimden beri bu kitap beni kendine esir etti. Tamamıyla muhteşem. İŞARET, ateşli, karanlık ve eğlenceli.'
—GENA SHOWALTER, Yazar

'İlk paragraftan itibaren bağımlısı oldum. Kitabı bir çırpıda bitirdim.'
—MaryJanice Davidson, New York Times bestseller yazarı

Aşırı derecede bağımlılık yapan bir vampir serisi
--Romantic Times

On altı yaşındaki Zoey, İz Sürücü tarafından İşaretlendiğinde, eski hayatının geride kaldığını anlamıştı. Şimdi artık, arkadaşlarından ve ailesinden ayrılıp çalışması gereken tek dersin Vampir 101 olacağı Gece Evi'ne yerleşmek zorundaydı.

Aşk, İhanet, Gerilim ve Rekabet dolu Gece Evi Serisinin İlk kitabı İŞARET sizi kendisine esir edecek.

dün gece bitirdim güzel bi kitap vampir serisinden :)
bu tarz kitapları sevmezdim ama Alacakaranlık serisinden sonra fikrim değişti :)

Lilium
22.11.09, 00:58
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/c/cb/Nil%27de_%C3%96l%C3%BCm.jpg/225px-Nil%27de_%C3%96l%C3%BCm.jpg

Kitap Adı :NİL'DE ÖLÜM
Orjinal Adı :Death On The Nile
Yazarı :AGATHA CHRISTIE
Türü :KLASİK POLİSİYE ROMANLAR
Çevirmen :Gönül Suveren

Kitap Hakkında Yorumlar

Linnet Doyle genç, güzel ve zengin bir kadındır. Dünyada her şeye sahiptir... Hatta en yakın arkadaşının sevdiği adama bile. Linnet ve yeni kocası Nil Nehri’nde bir tekne gezisinde ünlü dedektif Hercule Poirot ile tanışırlar. Huzur dolu keyifli bir gezi olmasına rağen Poirot’nun isim veremediği, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğuna dair içinde bir sıkıntı vardır.

AYTAÇ
22.11.09, 01:40
yaaaa iyi güzelde ben yeni işten geldim yokki kitabım okıyım hadi olsada çalışmaktan zamanımmı var sanki.siz okuyun bana anlatırsınız bi zahmet

Lilium
22.11.09, 01:47
Oldu anlatırız aytaç bey :)
Kitabın tamamı özü ve posası sen sadece özünü istiyorsun bakıyorum da :)
Ama önemli olan özünü de posasını da almak :)

AYTAÇ
22.11.09, 02:02
param yokkiiiii hor görmeyin garibi yawww

Lilium
22.11.09, 02:05
param yokkiiiii hor görmeyin garibi yawww
İyice bi emrah havası seziyorum sanki :himm:
Kütüphaneye kayıt olursun ozaman çok paran olmasa da olur :zzpleas:

AYTAÇ
22.11.09, 02:13
açlık zor sefalet zor ama anlamaz bu millet işte ödünc veriyim oku diycene bi kapak olursun demediğin kaldı yani ama bu gururum varya neyse boşver ben dilenci değilim simit satar ayakkabı boyar genede kazanırım

|.YaraLı Yüreğim.|
25.11.09, 01:26
HaLit ErtuğruLun Bütün KitapLarını Tavsiye eDiyorum
AyseL,DüzceLi Mehmet,Kendini Arayan Adam,SeLim iLe Hande Vs Bir Çok Eseri Harika..

Seyyah
17.02.10, 20:48
Hadi arkadaşlar.....

En son hangi kitabı okuduğunuzu, düşüncelerinizle birlikte paylaşın bizimle.

Benim gibi kitap okuma alışkanlığını yavaş yavaş yitiren forum üyelerine ilham kaynağı olun :zgd:

Sundae
17.02.10, 20:59
Gerçekten okuma alışkanlığım yoktur.kitapçılardan çıkamazdım.kokularına bayıldım yeni ciltlerin...Fakat en son okuduğum kitap Bu gece Randevum var.bir polisiye yorumuma gelince çok beğendim.kendisini ezen , hor gören insanlara kendini ispatlama çabasında olan birisi. bir çok cinayetlere imza atıyor.ve sonunda yakalanıyor...

Lilium
17.02.10, 21:01
http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=43729&page=3&highlight=okudum+tavsiye+ediyorum

bu konu burada da var...

Bugün Vampir serisinden bir kitap daha okudum :)

İhanet çok güzeldi :)

Pitsy
17.02.10, 21:01
En son yürekler ölür.
canan tan
ama yarıda bıraktım.
Sarmadı zaten fazla sevmiyorum kitap okumayı:zno::help:

Seyyah
17.02.10, 21:03
http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=43729&page=3&highlight=okudum+tavsiye+ediyorum

bu konu burada da var...

Bugün Vampir serisinden bir kitap daha okudum :)

İhanet çok güzeldi :)

Evet bende şimdi farkettim ve konuyu hemen Smy. aktardım.
Gerekeni yapacaktır. :zgd:

duayen
17.02.10, 21:12
En son okuduğum kitap, SIR.. Nermin Bezmenin bir kitabı..

Birinci dünya savaşı öncesi istanbulda başlayan, kitabın kahramanı olan Hüma nın ilginç ve bir o kadar inanılmaz hayat hikayesi..
İnsana, aşkı ve kadınlığını bir kez daha sorgulatan bir kitap..
NERMİN BEZMENİN Anlatımı mükemmel..
Tavsiye ederim:zgd:

phoenix
17.02.10, 21:15
Kod Sıfır
Kürşad Burak Çağıl

Oldukça sürükleyici ve gizemli diyebilirim. Tavsiye ederim.

the mathematician
17.02.10, 22:46
En son yürekler ölür.
canan tan
ama yarıda bıraktım.
Sarmadı zaten fazla sevmiyorum kitap okumayı:zno::help:

Aynı şekilde benim de yarıda kaldı. Beğendiğimi söyleyemem. Okuyan arkadaşlarımsa eh idare eder, dediler.

efulim
19.02.10, 23:50
İhsan Oktay Anar'ın bütün kitaplarını tavsiye ederim okumayanlar varsa. Bende birisi sayesinde tanımıştım :)

OkyanusunKalbi
20.02.10, 05:47
Tanrı Yanılgısı – Richard Dawkins
Bu kitabı yeni aldım...Baya ilginç bir kitap..:)

TÜRKçe
28.03.10, 21:28
"The Secret"

Aslında tavsiye edeceğim kitap bu değil..Aynı bunun düşüncesinde ama Türk birinin yazdığı bir kitabı öneriyorum...

"Muhammed Bozdağ - İstemenin Esrarı"

"Sır" kitabında Eğer bir şeyin olmasını istiyorsanız içinizden veya sesli bir şekilde söylemeniz ve onunla yaşamanız yeter.Çekim yasası sizin için devreye girecektir" diyor..

"İstemenin Esrarı" kitabında ise Allah'tan isteyin diyor..Ben istemenin esrarı kitabını çok beğenmiştim ki ondan sonra Muhammed Bozdağ kitaplarını sırası ile okumuştum..

Ta ki üniversite bitinceye kadar. :kiki:

dR€aM
10.06.10, 23:55
Tolstoy-Anna Karenina

Şiddetle öneririm. Okuduğum en güzel aşk romanı. Tüm karakterler tek tek
ele alınıyor ve kitap tek bir kişinin etrafında dönmediği için daha çekici hale geliyor.
Anna güçlü bir kadın. Aşkı için tüm hayatını riske atabilecek kadar güçlü.
19. yüzyıl Rusya'sı çok güzel anlatılıyor.
Okurken beni çok etkileyen bir bölüm olmuştu, onu da paylaşmak isterim.

...
Oysa Vronski, ne söylemek istediğini anımsamıyordu artık.Son günlerde iyice sıklaşan bu kıskançlık sahneleri onu korkutuyordu.Belli etmemeye çalışmasına ve bundan, Anna'nın kendisine olan aşkının kanıtını görmesine karşın, kendi aşkının soğuduğunu hissediyordu.Mutluluğun yalnızca bu aşkta var olduğunu kendi kendine defalarca söylememiş miydi? Aşkı için her türlü özveride bulunan bu kadın tarafından tutkuyla sevildiğini hissettiği şu anda, mutluluk, genç kadını Moskova'dan izlediği zamankine göre çok daha uzaktaydı.Şu anda geçmişi özlüyordu kimi zaman.Öte yandan Anna'da aynı Anna değildi; huyu çok değişmiş, fiziksel görünüşü de bozulmuştu. Şişmanlamıştı, aktristen söz ederken olduğu gibi yüzünde onu çirkinleştiren acımasız bir anlam belirmişti.Vronski, ona, kopardığı çiçeğe bakan biri gibi baktı. Bu solgun çiçekte, koparıp mahvettiği güzelliği zorla fark edebiliyordu. Ama Anna'ya duyduğu aşkın en güçlü olduğu zamanda onu yüreğinden koparıp atabileceği halde; artık onu sevmediğini sandığı şu sırada, onları bağlayan bağın asla kopmayacağını anlıyordu.
...

onike
10.06.10, 23:59
Size şiddetle tavsiye ediyorum bu kitabı

Sadece Aptallar 8 Saat Uyur - Erdal DEMİRKIRAN

Bu kitabı okuyun eminim bir daha asla 8 saat uyumayacaksınız...

Basakca
11.06.10, 00:14
Size şiddetle tavsiye ediyorum bu kitabı

Sadece Aptallar 8 Saat Uyur - Erdal DEMİRKIRAN

Bu kitabı okuyun eminim bir daha asla 8 saat uyumayacaksınız...

Bu kitabı bende okudum hemde ilk çıktığında.
Gerçi okumadan öncede sekiz saat uyumuyordum şimdi de :kiki:
İlginç kişiliklere yer vermiş Erdal DEMİRKIRAN ve tabi ki kendi düşüncelerinide ballandıra ballandıra anlatmış az ukalaca:crazy:

Fikir sahibi olmak için okunabilir:smiley:

Kum Saati
21.06.10, 20:18
Jean Christophe - Şeytan Yemini :dsnm:

Kesinlikle (:

Sundae
21.06.10, 20:22
Buket Uzuner- Kumral Ada Mavi Tuna.
Tavsiye ederim.İş savaş ile aşk bir arada konu olarak ele alınmış bitirmeye yakınım süperdi :)

Kum Saati
21.06.10, 20:25
Buket Uzuner- Kumral Ada Mavi Tuna.
Tavsiye ederim.İş savaş ile aşk bir arada konu olarak ele alınmış bitirmeye yakınım süperdi :)

Beğenmezsem Bittin :honks:.

Teşekkür Ederim Tavsiye İçin..

Sundae
21.06.10, 20:26
Beğeniceğine eminim.Rica ederim. Ben filmi beğenmiştim bak sende beğen hee :))

BÖCÜ DAYI
21.06.10, 21:33
Esir Şehrin İnsanları... Hür Şehrin İnsanları.. İkiside Kemal Tahir'in..

dR€aM
21.06.10, 22:50

Kesinlikle (:

Bende okumuştum bu kitabı. :help: Çok güzeldir. :lale:

Lilium
21.06.10, 22:53

Kesinlikle (:

Bu adamın bütün kitapları harika..

Kızıl nehirler,
Leyleklerin uçuşu
Koloni
Şimdi de "Ölü Ruhlar" çıktı onu da okumanızı öneririm iyice psikopata bağladım zaten :)

fesleğen
21.06.10, 23:08
The Great Gatsby - Muhteşem Gatsby

F. Scott Fitzgerald

“O ümitledir ki şimdi sefer etmekteyiz, biz o akıntıya karşı giden tekneler, durmadan geriye, geçmişe çarpılıp atılsak da ne gam…”

Yirminci yüzyılın en büyük Amerika (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=amerika&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)n yazarlarından F. Scott Fitzgerald, 1. Dünya Savaş (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=sava%C5%9F&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)ı sonrası Amerika (http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=amerika&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1)’sının, ‘Caz Devri’ olarak adlandırdığı on yıllık şaşaalı dönemini, paranın yegâne değer kabul edildiği bir topluma dair, ustalığına ve orijinalitesine henüz erişilememiş betimlemelerle süslü, kırık bir aşk hikâyesiyle anlatıyor.

"Amerikan Rüyası"nı ve onun anlamsızlığını en iyi anlayabileceğiniz eser...

Kum Saati
22.06.10, 14:01
Bu adamın bütün kitapları harika..

Kızıl nehirler,
Leyleklerin uçuşu
Koloni
Şimdi de "Ölü Ruhlar" çıktı onu da okumanızı öneririm iyice psikopata bağladım zaten :)

:kiki: Seni Takip ediyorum .. Diğerlerinide okuyayım. Tşkler..

Bende okumuştum bu kitabı. :help: Çok güzeldir. :lale:

:honks: Yane Ben Okursam Güzeldir.

Sundae
28.06.10, 13:39
Ölü Ruhlar Ormanını aldım , başlıyoruuummm .

Ze¥Na
30.06.10, 13:41
Ölü Ruhlar Ormanını aldım , başlıyoruuummm .

Ben de başladım geçenlerde güzel gidiyor bakalım olaylar nereye varacak :)

the mathematician
16.07.10, 10:59
Ölüler Kitabı'nı az önce bitirdim. Sonu haricinde çok keyif alarak okumadım. Anlatım biraz yüzeysel ve basit kalmış; ama yine de fena değildi diyebilirim.

smyrna
16.07.10, 11:04
Roman okumayı bıraktım artık. :2erlik:

Şu aralar "Evrenden Torpilim Var / Aykut Oğut" adlı kitabı okuyorum.

Hayata bakışınızı değiştirecek bir kitap. Tavsiye edilir... :zgd:

dR€aM
24.07.10, 18:35
Dakikalar önce bitirdim, etkilenmişliğim tazeyken paylaşmak istedim. :kiki:

Ateşle Oynayan Kız'ı tüm kitap sever forum üyelerine tavsiye ediyorum. :süperman:

Millenium 1 den çok çok daha güzel. Bu kitap Lisbeth'i daha çok ele alıyor, kadın tam bir çılgın. :honks: Ee öyle bir ailem olsa bende çıldırmış olurdum. :honks:

Herneyse sadede geleyim kitap çok güzel, anlatımı da gayet akıcı. :dsnm:

esmeralda
24.07.10, 18:55
Ateşle Oynayan Kız'ı tüm kitap sever forum üyelerine tavsiye ediyorum. :süperman:

Aynen Ölü Ruhlar Ormanı'nı okumaktayım. Bitiminde tavsiyeni, kendime tavsiye edeceğim. Sağol.:smiley:

clause58
24.07.10, 18:57
Tek kitapsa gündüz vassaf ceheneme övgü derim...Birkaç yıl oldu okuyalı ama yinede benim 1 numaram...

dR€aM
24.07.10, 19:11
Aynen Ölü Ruhlar Ormanı'nı okumaktayım. Bitiminde tavsiyeni, kendime tavsiye edeceğim. Sağol.:smiley:

Ondan bir önce Ölü Ruhlar Ormanı'nı okudum. Grange'nin en iyi kitabı diyemem. :honks:

Emin ol Millennium serisi çok daha güzel. :honks: Özellikle Ateşle Oynayan Kız, bence bunun anlatımı daha iyi. :zgd:

Tavsiyemi önemsemene sevindim. :honks:

AFiLi
31.07.10, 11:59
harlan coben'in asla vazgeçme isimli eserini okudum en son ve mükemmeldi bir gencin kaçışını,arkadaşının onun yüzünden ölmesini ve gencin ailesinin çırpınışlarını anlatan çok güzel bir kitaptı...elimden bırakamadım

Katre-i MateM
31.07.10, 12:49
Genellikle Türkçe eserler okumayı seviyorum. En son okuduğum ve tavsiy edeceğim romanlara gelince;

1-Canan Tan'ın iki eserini bitirdim "Piraye" ve "Yüreğim Seni Çok Sevdi". .
http://www.pegem.net/resim/urun/37002200.jpg

Piraye'nin Konusu:özgürlüğüne düşkün,haktan ve eşitlikten yana Piraye'nin Haşim ile evlenip Diyarbakır'a gelin gitmesi,temelini İstanbul'da bırakıp yıllarca uğraşıp yaptığı billur kökünün orada yaşadığı tüm o zorluklara dayanamayıp yıkılması ama yılmadan yaşamaya devam etmesi,billur köşkünün kalıntıları arasından filizlenen sadece kendisi ve kızı için kurmaya çalıştığı küçük kulubesi...Kitap hakkında bilgi ve yorumlar için tıklayınız. (http://www.altinkitaplar.com.tr/kitap.asp?KitapID=704)

http://img2.blogcu.com/images/y/u/r/yuruyenpervane/1235135652yuregimsenicoksevdi.jpg

Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin konusu:Aslı ile Murat’ın İstanbul-Bursa-Amerika üçgeninde yaşadıkları destansı aşkın öyküsüdür. Kitap hakkında bilgi ve yorumlar için tıklayınız. (http://www.altinkitaplar.com.tr/kitap.asp?KitapID=1054)

2-Elif Şafak - "Aşk"
http://2.bp.blogspot.com/_UXkhbzshNo8/SlEAt_WLIKI/AAAAAAAAHAc/1SCWkfbXO1s/s400/elif-safak-ask.jpg
Kitabın konusu:Arka Kapak Yazısını Paylaşıyorum.
Ella Rubinntain Amerikalı bir ev kadınıdır. Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte 'sorunsuz' bir evliliği vardır. Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi A. Z. Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

Ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller…

Aşk… kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası…
Aşk… Elif Şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.

Kitap hakkında yorumlar için tıklayınız. (http://www.kitapturk.com/books/Kitap/47348/Ask.htm)http://adtext.adnet.com.tr/counthighlight.ashx?t=1280568808974&ids=%288866,26698,103112%29,%288866,26582,101217%2 9,%288866,26723,101215%29

3.Adam Fawer - "Olasılıksız"

http://www.enginyaman.com.tr/wp-content/uploads/2009/05/olasiliksiz_adam_fawer.jpg

Arka Kapak Yazısı:Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?

Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman...
Kitap hakkında yorumları görmek istiyorsanız tıklayınız. (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=104539)

Ogün
31.07.10, 13:01
Efendi - Soner Yalçın kesinlikle sıkılmıyacaklara tavsiye ederim. Harika bir kitap :)

pRis
31.07.10, 13:34
Beyaz Diş - Jack Landon ' ı tavsiye ediyorum ...

AFiLi
31.07.10, 13:47
yahu seloo olasılıksızı yazcaktım son anda aklıma geldi sen yazmışsın :))
kesinlikle benim gönlümde kaptanın kitaplarından sonra ki en mükemmel eser