PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Erkekler Konuşma Özürlüdür?

Minerva
29.07.09, 14:37
http://img269.imageshack.us/img269/7396/azzu.jpg

Bir erkekle konuşmaya başladığınızda dikkat edin... Sizin 2 cümlede anlatacağınız bir şeyi size 20 cümlede anlatıyor ve hâlâ tam olarak ne dediğini kavrayamıyorsunuz değil mi?

Yüzyıllardır erkeklerin çok iyi konuşmacılar olmadığı bilinir, özellikle de kadınlarla kıyaslanınca. Kız çocukları sadece erkek çocuklarından önce konuşmaya başlamakla kalmaz, aynı zamanda erkeklere göre çok daha geniş bir kelime dağarcığına sahiptirler.

Üç yaşındaki bir kız çocuğu aynı yaştaki bir erkek çocuğa göre iki, üç kat daha fazla kelime bilir. Konuşma patolojistleri sürekli olarak konuşma bozukluğu nedeniyle erkek çocuklarını getiren ailelerle uğraşırlar. Şikâyet aynıdır, "Oğlumuz hâlâ düzgün konuşamıyor." Altı yaşındaki bir erkek çocuğuna "Nasılsın?" diye sorulduğunda, çocukcağız artık cevap veremediğinden mi yoksa annenin tez canlılığından mıdır bilinmez, araya hemen annesi girerek, "Çok iyi, sağ olun" diye çocuğun yerine cevap verir.

Doğuştan eksik!

Erkekler için, konuşma ve dil becerileri en önemli beyin faaliyetleri arasında yer almaz. Erkekler beyinlerinin genellikle sol tarafını kullanır ve dil ve konuşma becerileri beynin sol tarafında çok çeşitli noktalarda, dağınık olarak bulunur. Beyinlerinin sol tarafı hasar görmüş kişilerle yapılan araştırmalar, erkeklerde hasar sol/arka tarafta ise ve kadınlarda hasar sol/ön tarafta ise konuşma bozukluklarının görüldüğünü ortaya koymuştur. Çekilen MR'lara göre bir erkek konuştuğunda beyninin tüm sol yarısının çalışmaya başladığı ve konuşma için tek bir alan olmadığı görülmüştür. Konuşma için belirli bir nokta bulunamamaktadır.

İşte bu yüzden; yani doğuştan beyinleri böyle yapılanmış olduğu için erkekler konuşma konusunda çok iddialı değildir!
Erkeklerin beynindeki konuşma alanlarının dağınık olması sonucunda erkekler kelimeleri ağızlarında gevelerler. "Yani", "hmm" gibi kelimeler erkeklerin ağzından daha sık duyulur. Ayrıca kelimeleri yuvarlamaya da daha yatkındırlar.

Konuşmaya pek de hevesli değiller!

Erkeklerin konuşmaya kadınlardan daha az yatkın ve istekli oldukları hayatımızda karşılaştığımız pek çok durumda da görülebilir, hem de çok yakından! Örneğin, erkekler bir araya gelip bir futbol maçı izlediğinde orada tek yaptıkları şey futbol maçı izlemektir. Aralarında geçecek tek muhabbet "Bana şu birayı uzatır mısın?" olabilir. Ama kadınlar bir program izlemek için bir araya geldiklerinde esas amaç sohbet etmektir.

Farklı cinsiyetlerin kendilerini ifade biçimleri arasındaki fark en iyi sporda görülür. Televizyondaki bir spor programını izleyin ve kadın sporcuların maçı ne kadar iyi ve detaylı olarak tarif ettiklerine dikkat edin. Kendi duygularını, olaylarını, neden kazanan taraf olduklarını ya da olmadıklarını doğru ve düzgün bir biçimde anlatacaklardır. Oysa erkek oyuncular maçı sadece "İyi oynadık" ya da "Şansız bir maçtı, iyi oynamamıza rağmen kazanamadık" diye tarif ederler.

Erkek çocuklar okulda da ilk başlarda kızlara göre daha kötü, daha başarısız bir durumdadır. Bunun esas nedeni de yine, erkeklerin sözel yeteneklerinin aynı yaştaki kızlara göre daha az olmasıdır. Ancak kız çocukları da ileri ki senelerde fizik ve matematik gibi uzamsal beceriler gerektiren konularda erkeklere göre daha başarısız olurlar.

Ayrıca erkekler sorunlarını kadınlar gibi konuşarak ve anlatarak çözemezler. Bir kadın konuştukça, sorunu çözemese bile, en azından kafasından atmayı başarır. Erkekler ise bu başarıya ancak yalnız kalarak ve susarak erişebilir. İki kadın arasındaki sessizlik ölümcül olabilecekken, iki erkek arasındaki sessizlik sadece iki tarafında bir şeyler düşünmeye ihtiyaçları olduğunu gösterir

Banemin
29.07.09, 14:47
Firsat vermiyorsunuz ki!

Firsat esitligi istiyoruz. Araya girmek icin bekledigimiz süre öyle uzun oluyor ki...

Yaza girerken "sicaklar" diyoruz, ikinci cümleyi kisin basinda ancak "bitti" diye söylemek zorunda kaliyoruz.

Bir kadın konuştukça, sorunu çözemese bile, en azından kafasından atmayı başarır.

Zaten isin sirrida bu cümlede. Onlarin kafasindan attiklariyla, bizim kafa öyle bir siserki...

2 cümlede anlatmak istedigimiz, bu yogunluk nedeniyle 20 cümle olarak agzimizdan dökülür.:)

Minerva
29.07.09, 14:52
Erkekler konuşma özürlü ama bunda kadınların suçu yok

erkekler eeee ıııı hımmmmm larla dolu bir başlangıçla konuşmaya hazırlanırken kadın bir solukta tek bir anlatım bozukluğu olmadan tüm hayatını özet geçebilir.

Bu tamamen bir kabiliyet hani şu erkeklerde olmayan cinsinden )))

smyrna
29.07.09, 14:55
İletişim eksiklikleri olduğu için kelime dağarcıkları da gelişmemiştir. O nedenle anlatamıyorlar.

Ama genelleme yapılamaz tabi...

Bazı kadınlara 10 basacak çeneye sahip erkekler de gördüm ben...

Allah düşmanıma vermesin )))

ReaL
29.07.09, 14:59
Feminizm kokan bir yazı...

İnsanları niye cinsiyetlerine görer ayırırsınız ki..

Her türlü erkeğin olduğu gibi kadın da var...

Daha dün başıma geldi... Özürlü olmadığımı, karşımdaki muhatabım olan bayanın bir konuşma özürlü olduğunu telefonda da olsa iyice anlattım...

Sonuç: Mor bir bayan.. :zzpleas: (Tabi birazcık duyarlı ve hassas ise)

Minerva
29.07.09, 15:04
Feminizm kokan bir yazı değil bu Realitem

Feministlik eşitliği savunur bu yazı erkeklerden konuşma ve ifade konusunda üstünlüğümüzden bahsediyor :kiki:

hayatta en son savunacağım şey feminizm
eşitliği savunmanın anlamı yok her konuda çok daha üstünüz çünkü )))

LaLe
29.07.09, 15:04
Ben söyliyeyim neden konuşma özürlü olduklarını:

Kız çocuğuna taaa ufaklıktan neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğretirler. Yapılan herhangi bir hatada telkinler ve nasihat vermeler çok olur.

Eeee haliyle kız çocuğu bunların hepsini beynine yerleştirir.

Erkek çocuğuna gelince. Onların talihsizliğide ufak yaşta başlar. Onlara neyin doğru, neyin yanlış olduğu söyleneceğine, ya da nasihatlar verileceğine ; ''hadi oğlum göster pipini'', ya da ''et bir küfür duysun amcan''.. denir.

Haliyle onlarda büyüdüğünde, beyinlerine tek yerleşmiş şey olarak, akılları sadece bir uzuvlarına işler ve her fırsatta onunla ilgili konuşulur.. Örnek küfürlerde olduğu gibi:dsnm:

ReaL
29.07.09, 15:08
Şunu anladım ki...

Hakikatten bayanlarla uğraşılmaz.. :kiki:

Allah sizi niye yarattı bilmem ki... :honks:

LaLe
29.07.09, 15:10
Şunu anladım ki...

Hakikatten bayanlarla uğraşılmaz.. :kiki:

Allah sizi niye yarattı bilmem ki... :honks:

Allah bizi yarattıki, size dünyanın kaç bucak olduğunu öğretmemiz için. Yoksa nasıl öğrenirdiniz, o konuda da eksik kalırdınız:honks:

smyrna
29.07.09, 15:10
Dünyayı yaratmasının bi anlamı olsun diye...

Sizin gibi amaçsızlara mı bırakacaktı dünyayı...

Minerva
29.07.09, 15:12
Bizi neden yarattığına dair milyonlarca sebep var

Henüz sizin ne işe yaradığınızı bilim bile çözmüş değil )))

ReaL
29.07.09, 15:13
Haklısınız...

Ben en iyisi erkeklerin bol olduğu yere kaçim... :bsk:

Siyahın beyaz olduğunu bile ikna edersiniz siz... :himm:

Banemin
29.07.09, 15:17
Sondan baslayayim.:)

Böylesine bir genelleme yapmak ne kadar dogru bilemiyorum Lale. Küfürü cok matah birseymis gibi ulu orta kullananlardan bende nefret ederim. Ama bazen öyle bir yer gelirki, tadindan yenmez.:) Dene bak göreceksin. O zaman hak verirsin.:)

Minerva feministligi savunmadigini ve gerekcesini öylesine köseli cümlelerle anlatmissin ki sana yazacak birseyim yok bu konuda.:)

Önünde saygiyla egilir ve en büyük sensin derim sadece.

Ama hemen hakli oldugunu düsünme. Fikrini sert kelimelerle ortaya koymussun. Hicbir törpü onlara sekil veremez diye algiladim. Bu nedenle törpümü kullanmayacagim :)

Smyrna...
Ayni noktada bulustuk bak. Bende iletisimsizlikten bahsetmistim. Gerekcede ilk iletimde vardi zaten :)

LaLe
29.07.09, 15:19
Sondan baslayayim.:)

Böylesine bir genelleme yapmak ne kadar dogru bilemiyorum Lale. Küfürü cok matah birseymis gibi ulu orta kullananlardan bende nefret ederim. Ama bazen öyle bir yer gelirki, tadindan yenmez.:) Dene bak göreceksin. O zaman hak verirsin.:)

Minerva feministligi savunmadigini ve gerekcesini öylesine köseli cümlelerle anlatmissin ki sana yazacak birseyim yok bu konuda.:)

Önünde saygiyla egilir ve en büyük sensin derim sadece.

Ama hemen hakli oldugunu düsünme. Fikrini sert kelimelerle ortaya koymussun. Hicbir törpü onlara sekil veremez diye algiladim. Bu nedenle törpümü kullanmayacagim :)

Smyrna...
Ayni noktada bulustuk bak. Bende iletisimsizlikten bahsetmistim. Gerekcede ilk iletimde vardi zaten :)

Bende sana derim ki Banemin, sen en iyisi ReaL'in arkasına takıl kaç buralardan.

Ben motorunu getirdim:bsk:

ReaL
29.07.09, 15:20
Kaç banemin kaççç, yakında etek de giydirir bunlar... Kaç adamım.. :clap:

Banemin
29.07.09, 15:25
Ben buradayim. Kacacagima giyer o etegi gezerim buralarda.

Yeterki o etegi giydirebilecek büyük insani bulayim :)

süperman
29.07.09, 15:30
Bir erkekle konuşmaya başladığınızda dikkat edin... Sizin 2 cümlede anlatacağınız bir şeyi size 20 cümlede anlatıyor ve hâlâ tam olarak ne dediğini kavrayamıyorsunuz değil mi?

Bence burda şuna bakmak lazım, erkekler 2 cümlede anlıyor, bayanlar ise 20 cümlede :kiki:

Minerva
29.07.09, 15:31
Banemin kurduğum cümlelerin törpülü olmasını isteseydim bunu kendim yapabilirdim . Cümle kuramadıklarını iddia ettiğim erkeklerin cümlelerimi törpülemelerine ihtiyacım yok )))

Fikrimi ve düşüncelerimi sert bir dille ifade etmedim ama bu şekilde algıladıysan düşünceni değiştirmek gibi bir çabaya giremeyeceğim

ayrıcaaaa en büyük olduğumu zaten biliyorum önümde eğilmene hiç gerek yok
gerçekten :minerva:

ReaL
29.07.09, 15:32
))) ))) )))

Oyyyy, oyyyyy....

Bela bu ya.... :kiki:

Banemin
29.07.09, 15:37
Büyüklükle dikkafalilik karimis mi ne?

Türpö mevzusu sadece karsilikli konusmayi ifade ediyordu. Sen ise sadece dikte ettiriyorsun gibi geldi. Sertli vurgumda bunaydi zaten :)

Ayrica tavrin hosuma gitmiyor diye birseyde söylemedim. :)

Birde "Marur olma padisahim" diye bir söz var ya!

Konumuzla ilgili gibi geldi :)

Minerva
29.07.09, 15:42
Kendini beğendirmece oynamıyoruz ki Burada Banemin

Üzülme tavrımı beğenmiyorsun diye zorunda değilsin zaten
Hem ben yeterince beğeniyorum fazlasına gerek yok :kiki:

Dik kafalılık yada büyüklük önemlimi hangisi olduğu

Psikoanalistmisin sen yoksa )))

Törpü kavramını gayet net anladım ben

Bence bu erkekler sadece konuşma değil ayrıca anlama özürlü )))

buradan sinirleniyormuşsun gibi geldi bana Banemin

Sakin ol

Hem benide fazla güldürme burnumdaki dikişler açılıyor
kanıyor bende sana güzel sözler ediyorum )))

ReaL
29.07.09, 15:54
Kendini beğendirmece oynamıyoruz ki Burada Banemin

Üzülme tavrımı beğenmiyorsun diye zorunda değilsin zaten
Hem ben yeterince beğeniyorum fazlasına gerek yok :kiki:

Dik kafalılık yada büyüklük önemlimi hangisi olduğu

Psikoanalistmisin sen yoksa )))

Törpü kavramını gayet net anladım ben

Bence bu erkekler sadece konuşma değil ayrıca anlama özürlü )))

buradan sinirleniyormuşsun gibi geldi bana Banemin

Sakin ol

Hem benide fazla güldürme burnumdaki dikişler açılıyor
kanıyor bende sana güzel sözler ediyorum )))

Ciddiye alınacak olur ise, bu cümlelere istinaden erkeklerin hışmına uğranılmaması mümkün değil..

Şakada olsa bir hakaretimsi anlatım var...

* * *

Bir kişiye şu veya bu nedenlerle kızgın olabiliriz, türlü nankörlükler, yalanlar bir sürü kötü hal ve davranışlara muhatap kalabiliriz...

Ama bu, tüm bayanların veya erkeklerin kötü olabileceği anlamına gelmez...

Her türlü erkek olduğu kadar, bayan da vardır...

Cinsiyet ayrımı yapılmaması daha iyi olur kanaatindeyim...

ReaL
29.07.09, 15:55
İlave edeyim, bence diye başlamışsın..

Evet sadece sence Minerva... :zgd:

Minerva
29.07.09, 15:58
Aman Reall sen olaya bilimsellik katıp açıklama yapmasan biz hepimiz moronuz ya anlamıcaz. Bu açıklaman ortada hakikaten bir hakaret varmış izlenimi yaratıyor.Bazen ortalığı toparlamak adına garipleşiyorsun.

Burada herkes neyin şaka neyin ciddi olduğunu anlayabilecek kapasitede.

Artık şahsi yorum yapmıyorum ben konu açarım siz aranızda tartışırsınız

Banemin
29.07.09, 15:59
Önce yerde kalkmani tavsiye ederim ama sen tutmazsin nasil olsa :)

O bahsettigini ben oyun olarak algilamiyorum. Bazen elinde olmadan (Ne kadar ters gelsede ) begenirsin. Ama bu senin icin gecerli degil zaten. Illa ekmege mayonez sürmek gerekir..

Fark aslinda burada. Ben aynadaki benle arkadas olmak istemem. Oradakini begenmem yeterlidir. Karsimda olanin benden farkli renkleri olmasi gerekiyorki, ortaya gökkusaginin güzelligi yansisin.

Törpü kavramini anladigini düsünüyorsun ama burada öyle göremedim ben.

Benim kalibim, metrem, terazim yoktur. Kimseyi sekillendirme gibi hadsizligim zaten olamaz. Anlatmak istedigim karsilikli konusabilmekti sadece.

Anlatamamisim, benim eksikligim :)

Sinirlenmeye gelince.

Iletini okuyunca gülümsüyorum ve hosuma gidiyor. Cünkü ugrasmayi ve renkleri seviyorum...

Birdahaki cevabim gec gelebilir. Etegi hemen giydirmeye kalkma sakin :)

LaLe
29.07.09, 16:04
Aman Reall sen olaya bilimsellik katıp açıklama yapmasan biz hepimiz moronuz ya anlamıcaz. Bu açıklaman ortada hakikaten bir hakaret varmış izlenimi yaratıyor.Bazen ortalığı toparlamak adına garipleşiyorsun.

Bunu böyle yazmakla alınganlık yaptığını gösteriyorsun. Demek karşı tarafında alınganlık göstermesi çok doğal Minerva.

Tartışmadan kaçmana ne gerek var ki?

smyrna
29.07.09, 16:05
Bana göre de,Real bi bakıma haklı...

Burda eğlenme amaçlı birbirimize takılıyoruz ama bazı şeylerin karşı tarafı rencide etmemesi için dozu kaçırmamak gerektiği kanaatindeyim... :zzpleas:

Valla bi erkek bayanlar için birşey yazsa hepimiz bir olup çullanıyoruz üzerine onlar yine iyi bile dayanıyorlar... :kiki:

ReaL
29.07.09, 16:06

:kiki:

Bu sitede bayanların olduğu kadar erkeklerin de olduğunu unutmamak lazım...

Herkes ve her cinsiyet kendini birşey sanır...

Bazıları da benim gibi yani kendini iki şey de sanabilir...

Kimseyi savunmam, herkes kendinden sorumludur...

Kendimin; ne konuşma, ne de anlama özürlü olduğunu sanmıyorum..

(Ben kendimi ikişey sanıyorum dediydim...)

O halde genelleme yapılmadan, bazı erkek veya bayanlar denilebilinir...

Kadınlar çok dedikoducu veya kadınlar alışveris hastasıdır diyebilirmiyiz?

smyrna
29.07.09, 16:08
Bak alışveriş hastası lafını bana diyebilirsin... valla alınmam ))) Kendimi biliyorum nede olsa :kiki:

LaLe
29.07.09, 16:08
:kiki:

(Ben kendimi ikişey sanıyorum dediydim...)

Ben o iki şeyi merak ettim, neki?:zno:

ReaL
29.07.09, 16:12
Bir şey: Orta...

İki şey: İyi...

Üç şey olduğunu sanan varsa belirtsin... :kiki: (Muhtemelen mükemmel olur)

smyrna
29.07.09, 16:13
Daha doğmadı canım, doğunca heber verecekler... :kiki:

LaLe
29.07.09, 16:19
Bir şey: Orta...

İki şey: İyi...

Üç şey olduğunu sanan varsa belirtsin... :kiki: (Muhtemelen mükemmel olur)

Mülayim..:dsnm:

Banemin
29.07.09, 16:21
Geciktim pardon.

Minervanin yazdiklarini ben sahsim adina zevkle takip ediyorum. :)

Her ne kadar sinirlar zorlanmis gibi dursada, ben hakaret algilamadim yazilanlarda.

Fikirleri degisik olabilir ama, ayni zamanda da cok ilginc. Ve ugrastirmayida seviyor :)

Minerva ben hayatimdan memnunum :)

Minerva
29.07.09, 16:25
Geciktim pardon.

Her ne kadar sinirlar zorlanmis gibi dursada, ben hakaret algilamadim yazilanlarda.

Fikirleri degisik olabilir ama, ayni zamanda da cok ilginc. Ve ugrastirmayida seviyor :)

teşekkür ederim :minerva:

Umarım net anlaşılmıştır Real

savunma ihtiyacı duyan bunu kendisi yapabilir

Ama ben yinede şahsi yorum yapmamakta kararlıyım

ReaL
29.07.09, 16:31
Kimseyi savunmam, herkes kendinden sorumludur...

Kendimin; ne konuşma, ne de anlama özürlü olduğunu sanmıyorum..

Birkaç mesaj öncesinde bu cümleleri yazdıydım...

Gözden kaçtı sanırım...

Minerva
29.07.09, 16:37
Birkaç mesaj öncesinde bu cümleleri yazdıydım...

Gözden kaçtı sanırım...

:aykis::clap:

SanaL
29.07.09, 16:37
Tüm konuyu okuyamadım , baya hararetli bir tartışma oluyor sanırım, hemen erkeklerin safında yerimi alıyorum :sm_smile:

Bayanlar konuşmaya ne zaman başlar görelim buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=ui4yqsJJMoE

ReaL
29.07.09, 16:39
Bu sevimli yaratığın cinsiyeti muhtemelen kız ve annesine benzemiş olmalı... )))

LaLe
29.07.09, 16:42
Geciktim pardon.

Bende ortalığı biraz kızıştırayım:smiley:

Dilin böyle söylerken, sıkmış olduğun dişlerin sanki daha başka şeyler söylüyor gibi geliyor bana Banemin, tüm yazdıklarını okuduğum zaman:dsnm:

smyrna
29.07.09, 16:44
Her erkek kızı doğmadan önce "Ayy inşallah kız olur da sana benzer hayatım" demiştir :kiki:

Banemin
29.07.09, 16:48
Lale sen yapma bari :)

Dislerimi sIkamadigimi biliyorsun:)

Sakin suya koydugumu bildigin icin yazdigimi düsünme bunu.

Daha önce baska bir konuda bunun örnegini vermistim sanirim. Dogru bildigimi söylerim. Öyle icimden gecirmem yani :)

Bu iyi bir denemeydi ama :)

denise
07.09.09, 00:46
Cok zaman konusma ozurlu erkek yoktur, anlamayan veya anlamak istemeyen kadin vardir. Ayni sey tam tersi icin de gecerli..

ReaL
07.09.09, 00:53
Helal be denise... :aykis:

Budur işte... :sm_smile:

the mathematician
07.09.09, 01:04
Ancak kız çocukları da ileri ki senelerde fizik ve matematik gibi uzamsal beceriler gerektiren konularda erkeklere göre daha başarısız olurlar.

yazıda katılmadığım en önemli noktalardan biri. ne demek matematikte başarısız olurlar. üniversitelerin matematik bölümlerine bakıldığında kızların sayısının en az erkekler kadar( hatta bazen onlardan çok) olduğu apaçık bir şekilde görülebilir :)

konuya dönecek olursam :honks: oturup saatlerce anlattıklarını dinleyebileceğim erkekler de tanıdım, saatlerce hep aynı şeyleri anlatıp boş konuşanını da. o yüzden öncelikle önemli olan erkeğin kendisini ne kadar geliştirmiş olduğudur diye düşünüyorum ben :D

SanaL
07.09.09, 09:19
ne güzel açıklık getirmiş denise ve the mathematicianteşekkürler ikinizede :sm_smile: