Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Maksat Muhabbet Olsun > Astroloji | Mitoloji

Astroloji | Mitoloji Burçlar, fallar ve rüya tabirleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.10.2018, 14:05   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Atatürk’ün Doğum Haritası


Atatürk’ün Doğum Haritası

Gökyüzü Sözcü’sü Dinçer Güner, hep bir muamma olan ve her astroloğun kendisine göre rektifiye ettiği bir tarih ve çalışma üzerinden ilerlenen Atatürk’ün doğum tarihi ve bununla ilgili doğum günü haritalarına bir netlik kazandırdı.



Tabii Atatürk’ün doğum tarihi konusu hep bir muallakta kaldığı içinde sembolik olarak 19 Mayıs 1881 olarak kutlanmış. Amma velakin Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr Ali Güler Anıtkabir Kom. Dayanarak 4 Ocak olduğunu ifade etmektedir. Osmanlıca yazılmış olan bir doğum kayıt belgesi ile beraber.

Ben doğum belgesi kaydına twitter üzerinden Murad Çobanoğlu’nun yayınlaması ile ulaştım. Resmi belgede yazan kayda göre Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihi 04.01.1881 Selanik olarak gözükmekte. Bu yeni bilgi ışığında bende yeni bir rektifikasyon (doğum saati) çalışması yapmaya başladım. Rektifikasyon, doğum saati bilinmeyen bir kişinin hayatında tarihi belli önemli olaylar ışığında doğum saatini belirleme çalışmasıdır. Söz konusu Atatürk olunca, hayatındaki önemli olayları ve tarihleri adım soyadım gibi bildiğimden dolayı bu çalışmayı yapmak pekte zor olmadı benim için. Orduya yazıldığı gün, Samsun’a ayak basışı, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu derken doğum saatinin 11:57 olarak karşımıza çıkmakta.



ATATÜRK’ÜN BURCU OĞLAK YÜKSELENİ KOÇ


Atatürk’ün doğum haritasına göre burcu 14 derece Oğlak yükselen burcu ise Koç. Oğlak burcu astrolojide “Komutan” yöneten, idare eden, sorumluluk sahibi, yapılandıran, kuran, inşaa eden, saygınlık, prestij, strateji gibi anlamları vardır. Yükselen Koç ise; savaşçı, öncü, lider, başlangıçlar yapan, hızlı harekete geçen, keskin zekalı, dikkat çekici, buyurgan, otorite ile sembolize edilir. Yükselenin tam üzerinde yer alan “Satürn” ise ona verilen “Baş Komutan” ve “Baş Öğretmen” lakabını da çok iyi sembolize etmektedir. Zira Satürn karmanın lordu olduğu kadar kural koyucu, disipline edici, düzen getirici, direnç kazandırıcı, otorite olmak, saygınlık kazanmak ve astrolojide baş öğretmenle ilişkilidir.

GÜNEŞ’İNİN YANINDAKİ İKİ YILDIZ ONA KARİZMA KATMIŞ

Güneş’i 14 Derece Oğlak’ta, bu derecede Vega ve Rukbat isimli iki tane yıldız bulunmaktadır. Ve Güneş doğum haritasının tepe noktası dediğimiz yerde yer almaktadır. Güneş astrolojide; kimlik, ego, yaşamdaki amaçlarımız, hedeflerimiz, kariyerimiz, kendimizi ortaya koyma şeklimiz demektir. Vega yıldızı anlam olarak, karizmatik ve büyülü demektir. Kişiye büyülü bir karizma vermesinin yanı sıra muhteşem bir hitabet yeteneği verir. Rukbat ise istikrar ve tutarlılığın yanı sıra uzun dönemli, uzun vadeli amaçlar belirleyip bu amaçlara ulaşma anlamına gelmektedir. Geleceği görme ve gelecekle ilgili öngörülerde bulunmak demektir. Atatürk’ün Güneş’inin yanında bulunan bu iki yıldız ona büyük bir karizma, dillere destan olan mavi gözler, harika bir hitabet yeteneği ve uzun dönemli amaçlar ve bu amaçları gerçekleştirmesine yardım edecek yetenekleri vermiştir kendisine.



Güneş’i, Uranüs ve Plüton ile bağlantı kurarak “Büyük Toprak Üçgeni” açı kalıbını oluşturmaktadır. Büyük toprak üçgenleri, ayakların yere çok sağlam basması, fantazilerden uzak çok net ve gerçekçi olmak, üretken, yapılandıran bir yapı verir. Büyük toprak üçgenleri dünyevi dünyada büyük başarının da işareti sayılır. Özellikle bu büyük toprak üçgeni haritada Uranüs (6. Ev, ordu) ve Plüton (2. Ev, kazanç), Güneş (10. Ev, yaşamdaki hedefler) arasında yer almaktadır. Katıldığı Trablusgarp, Balkan, Çanakkale, Kurtuluş, Baş Komutanlık meydan savaşlarındaki ayakları yere sağlam basan planları, oluşturduğu başarılı stratejiler büyük ve en önemlisi bir Cumhuriyet kurması, haritasındaki büyük toprak üçgeninin verdiği avantajlar sayesinde olmuştur.

Yine haritasındaki büyük toprak üçgeni etkisi ile doğaya, yeşile, ağaca da ne kadar önem verdiğini biliriz. Atatürk Orman çiftliği, Yalova Termal’deki ağaçlar. Hatta ağaçlar kesilmesin diye köşkün yerini de değiştirildiğini de bilirsiniz Yalova’da. İstanbul’daki köprü altındaki tramvay raylarını Yalova’ya taşıtır. Köşkü hiç yıkmadan olduğu gibi tutarak kendisi de kazma kürek temelini kazar ve köşkün altına tramvay raylarını döşeyerek köşkü ağaçtan 4 metre 80 santim kenara çekerek hala Cumhuriyetimiz gibi ayakta durmakta olan çınar ağacının kurtuluşunu temin eder. Atatürk’ün ilk Cumhurbaşkanlığı köşkü için Çankaya’yı seçmesinin nedeni de karakavak ve söğüt ağaçlarının olması idi. Atatürk’ün muhteşem bir doğa ve ağaç sevgisi vardı. Şimdilerde ise ağaca karşı olan bu denli düşmanlığın nedenini ise çok daha iyi anlayabiliyor insan.

SUYU VE DENİZİ ÇOK SEVERDİ


Yine doğum haritasında Ay burcu Balık ve 12. Evde yer almakta. Ay doğum haritasında, duygu dünyası, anne olan ilişkiler, sağlık, ruhsal yapı, duygusal bağ kurma şekli, kadınlarla olan ilişkiler demektir. Ay burcu Balık olduğundan, annesine olan hassasiyeti ve 12. Eve düşmesinden dolayı (bloke olma, ayrı düşme, engellenme) annesinden ayrılması, annesinin kurban rolüne bürünmesi, hayatında kadın figürlerle olan sorunlar, duygularını istediği şekilde ifade edememe, bağımlılıklar yaratması gibi etkilerde söz konusudur. Ay ile Admetos yan yana haritasında. Admetos hangi gezegenle yan yana gelirse derinlik kavramı katar. Aslında duygular konusunda çok ama çok derin olan Atatürk, konu bunları dışa vurmak, ifade etmeye gelince kendisini çok rahat hissedememesine neden olmuş olabilir. Yine Ay’ın Balık burcundaki hali, su ve denizi çok sevmesine, su ve denize yakın yerlerde kendisini ruhsal olarak huzur içinde hissetmesine neden olur.



Atatürk'ün Florya sahilinde yüzmesi ve kürek çekmesi

Atatürk’ün sık sık Florya sahilinde yüzmesi, kürek çekmesi, İsmet İnönü’nün Atatürk’ün direktifi ile yüzme öğrenmesi, savaş meydanlarında top ateşleri altında bile her gün banyo yapmak istemesi, hatta bir mühendisin fikri alınarak ona özel geçici banyo çizimleri yapılması, bazen günde 2-3 defa yıkanması, suyun bitme ihtimaline karşın bile içme suyunu yüzünü yıkamak için kullanması, 17. Florya Plajı'nda denizde mayo ile çekilmiş fotoğraflarını gazetelerde yayınlatarak halkımızı denizden yararlanmaya çağıran ilk insan da toplumumuzda yine Atatürk olmuştur. Yine hayatının son zamanlarını Savarona’da deniz üstünde geçirmek istemesi Ay burcunun Balık olmasından ileri gelir. Elbette Ay’ın Balık burcunda oluşu, Atatürk’ün alkole olan hassasiyeti de bir çok kaynakta yer alan bir bilgidir. Özellikle çay bardağında beyaz leblebi eşliğinde. Ve yine Ay burcunun Balık oluşundan dolayı, güçlü sezgiler, güçlü öngörüler, ruhsal konulara eğilim bu konuların özel ilgi alanında olması da şaşırtıcı değil.

Atatürk’ün ruh noktası ile 28 Derece Kova burcunda yer almakta ve Venüs ile yan yana. Ruh noktası, kişinin bu hayatta ruhuna iyi gelecek olan konuları, ruhun bu hayatta neleri gerçekleştirebileceği, nelerle mutlu olacağını, sosyal farkındalığını gösterir. Ruh noktasının Kova burcunda yer alması, özgürlük, devrim ve bağımsızlık için dünyaya geldiğini, toplumun genelinin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğine işaret etmektedir. “Ya istiklal ya ölüm” diyerek ruh noktasının tam anlamıyla nasıl haritasında çalıştığını göstermektedir bizlere. Yine ruh noktasının güzel sanatları, sevgiyi, yaratıcılığı işaret eden Venüs ile yan yana olması sanatın her türlüsüne olan düşkünlüğünü de göstermektedir bizlere. Atatürk, ulusların gelişmesinde, kaynaşmasında ve yücelmesinde sanatın büyük etkisi olduğu inancındaydı.



Kılık kıyafette ki devrimi, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi, güzel sanatlar akademisinin kurulması işte bunların hepsi haritasındaki ruh noktası ile Venüs'ün birlikte olmasından ötürüdür.

Türk sanatına yön veren Devlet Tiyatroları, Musiki Muallim Mektebi (Gazi Eğitim Enstitüsü, Müzik Bölümü), Güzel Sanatlar Akademisi gibi büyük kuruluşların temelleri de Atatürk döneminde atılmıştır. Yine Atatürk özellikle müzik ve danstan hoşlanmıştır. Zeybek yapmış, vals yapmış, operalar dinlemekten keyif almış, baleleri izlemekten keyif almıştır. Sanatçıları sık sık ağırlamış, onlarla Rumeli Türküleri ve Türk sanat müziği söylemiş, hayatının her adımında sanatın içinde hep yer almış ve örnek olmuştur. “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyerek haritasındaki ruh noktası ile Venüs’ün gücünü nasıl da kullandığını göstermekte bizlere.

Tabii Venüs sadece sanat değil, bizim tarzımızı, nasıl giyindiğimizi, nelerden hoşlandığımıza da işaret etmektedir. Kıyafetlerini her zaman özel olarak tasarlatır, özellikle kokuya çok önem verir ve temiz kokmaya hep özen gösterir. Kılık kıyafette ki devrimi, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi, güzel sanatlar akademisinin kurulması işte bunların hepsi haritasındaki ruh noktası ile Venüs’ün birlikte olmasından ötürüdür.

10 BİN KADAR KİTABI VARDI


Karmik göstergelerini incelediğimde ise; Ay düğümü Mars ile yan yana 9. Evde ve Yay burcunda. Ruh bir kere bu dünyaya sınırları aşmak, genişlemek, ufku genişletmek, bilgi sentezini sağlamak ve en önemlisi işin içinde Mars olduğundan dolayı savaşmak için gelmiş. Fakat bu savaşı karmik göstergelerinden anladığım kadarı ile önce eğitim-bilim, bilgi, din, inançlar, yasa ve kanun için yapmakta. Zira Ay Düğümleri İkizler/Yay aksında yer almaktadır. Bu akslar tamamen bilmek, öğrenmek ve bilgiyi yaymak ile ilişkilidir. Bilindiği üzere okumayı çok seven, 4000’e yakın kitap okuduğu ve ortalama 10.000 kadar da kitaba sahip. Hatta “Çocukluğumda elime geçen 3-5 kuruşu kitaplara vermeseydim bunları yapamazdım” demiştir. Hatta kendi yazdığı geometri kitabı ve de matematiğe kattığı tanımlamalar kullanılmaktadır.




Yine yazdığı mektuplar, bir gazeteye ortak olması hayata geliş amacını zamanla yavaş yavaş gerçekleştirdiğine işaret etmekte. Yine din ve devlet işlerini birbirinden ayırarak Laikliğin anayasaya girmesini sağlamak, millet mekteplerinin açılmak, medreselerin kapatılıp, öğretimin birleştirilmesi, harf devrimi, Türk Dil ve Tarih kurumlarının kurulmasını sağlamak, üniversitede düzenlemelerin yapılması, Yeni Anayasa, Türk Medeni Kanunu, Türk Ceza kanunu hayata geliş amacını gerçekleştirmek adına yapmış olduğu devrimler olduğunu göstermekte.

ÖLÜMÜ YANLIŞ TEDAVİ YA DA TEŞHİSTEN OLABİLİR


Sağlığı ile ilgili konular içinde doğum haritasını incelediğimde, 1. Evinde yer alan Neptün/Şiron ikilisinin yan yana oluşu 12 derece Oğlak’ta yer alan ölüm noktası ile etkileşimi yanlış teşhis, yanlış tedavi, hatalı yapılan bir işlem olabileceğine işaret etmekte. Elbette tıbbi bilgi ve kayıtlara ulaşmak ne yazık ki imkansız. Tıbbi kayıtları sansüre tabii tutulmuş, son dakikasına kadar yanında olan Ord. Prof. Dr. Neş’et Ömer İrdelp’in yurt dışına çıkarken dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü “Hiçbir şekilde hatıratını yazma bu konuyla ilgili “ demiştir. Ama yine de elimizdeki harita üzerinden incelediğimizde tıbbi bir hata, müdahale, yanlışlık olduğunu düşünmek pekte hatalı olmaz.

Asrın Lideri Atatürk’ün haritası hakkında sayfalarca yazı yazılabilir. Fakat burada amacım hem doğum gününe ait olan muallaklığı bu belge belge ile ortadan kaldırmak hem de böylesi özel bir insanın nasıl bir haritaya ve göstergelere sahip olduğunu kendim adına kavrayabilmekti. Elbette Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum haritasını inceleme şansı bulabildiğim içinde fazlası ile mutluyum. Onun harita göstergeleri ile onu anlamaya çalışmak, analiz etmek benim için çok özel bir deneyimdi.

Murad Çobanoğlu

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2019, 01:05   #2
Çevrimdışı
Rapİ
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk’ün Doğum Haritası

Bu minvalde ve emekte ulu önderi saygıyla yadediyorum. Çok teşekkürler güzel konunuz için.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rapİ'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
atatürk’ün, doğum, haritası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.