Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Asya


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.05.2012, 18:17   #1
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Çin’de Bir Liman Kenti – Şanghay (Shanghai)




Şanghay (Çince: 上海; pinyin), Çin'in en büyük kentidir. Eyalet düzeyi şehir yapısına sahip şehir Çin'in doğu sahilinde Yangtze Nehri deltasında kurulmuştur. Oldukça kalabalık olan bu kent, ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti'nin en önemli liman kentidir.



Çin Halk Cumhuriyeti’nin batı bölümünde bulunan Şangay, Yangtze Nehri Delta’sında, batısından Batı Çin Denizi, güneyinden Hangzhou Koyu ile çevrilidir. Son 15 yılda yaşanan ekonomik başarıların doğurduğu bir nüfus patlaması, Şangay’ı Çin Halk Cumhuriyeti’nin en kalabalık şehri yapmıştır.

Şanghay'in Çin'deki Yeri




Şangay'ın İdari Bölümleri


Şangay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük, dünyanın da sekizinci büyük şehridir. Yaygın olarak Çin’in modern ekonomisinin kalesi olarak görülen şehir, bu yönüyle ulusun en önemli kültürel, ticari, endüstriyel ve iletişim merkezlerinden biri olarak kabul edilir.



Şanghay, ülkenin önemli ticaret, kültür, ulaşım, finans ve sanayi merkezlerindendir. Kentte 200’ün üzerinde uluslararası şirket faaliyet göstermektedir. Şanghay, dünyanın en yoğun limanlarından biridir ve 2005’te dünyadaki en büyük kargo limanı olmuştur.



1980 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin kapılarını dünyaya açmasıyla birlikte Şangay’ın yaşadığı ekonomik dönüşümler, 1990’larda kentte yükselen gökdelenlerle birlikte tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. Kent, New York’tan fazla gökdelene ev sahipliği yapar. Şangay, modern Çin’in temsilcisidir.

Oriental Riverside Hotel (Pudong)



Eskiden küçük bir balıkçı kasabası olan Şanghay, 2000'li yılların başında biten bin gökdelen ve yapım aşamasındaki 3.000 gökdelenle büyük bir metropole dönüştü . Çin’in yirminci yüzyılla birlikte en önemli şehri olan kent, cumhuriyet döneminde popüler kültürün, entellektüel tartışmaların ve politik olayların merkeziydi.

Oriental Riverside Hotel (Pudong)






Oriental Pearl Tower - Televizyon Kulesi
(468 metre yüksekliği ile Asya'nın 3 .cü yüksek kulesi)



Şanghay, 1949’daki komünist devrimden sonra, merkezî hükümetin ağır vergilendirmesi, yabancı yatırımın sona ermesi ve kentli unsurların tasfiyesi yüzünden canlılığını kaybetti. 1990'da Şanghay Borsası'nın kurulması ve ardından 1992’de merkezi hükümetin Şanghay'da pazar ekonomisinin yeniden geliştirilmesi yetkisi vermesiyle beraber hareket kazanan kent, Çin’in ekonomik büyümesinin öncüsü olmuştur.

Televizyon Kulesi (Oriental Pearl Tower)



21. yüzyılda Şanghay, artan işçi göçü, büyük gelir uçurumu ve çevresel sorunlar gibi kentsel sorunlarla mücadele etmektedir. Gökdelenler ve modern yaşam tarzı, sıklıkla Çin’in ekonomik kalkınmasına referans olarak gösterilse de, kent sorunları henüz çözüme kavuşturulmuş değildir.



Şanghay, Mayıs-Ekim 2010'da Expo 2010 Dünya Fuarı'na ev sahipliği yapmıştır. Son dönemde kentin ev sahipliği yaptığı küresel etkinlikler arasında Formula 1 Çin Büyük Yarışı, erkekler tenisinde yılın en iyi 8 isminin katıldığı Ustalar Kupası ve 7 Temmuz 2007’de küresel ısınmaya karşı yedi kıtada gerçekleştirilen Live Earth (Yaşayan Dünya) konserlerinin Asya ayağı gibi ses getiren organizasyonlar bulunmaktadır.




  • Şanghay'da İklim
Nemli suptropikal iklim. Yazlar çok sıcak, nemli ve yağışlıdır. Kışlar nispeten kuru ve serindir. Seyrek olmakla beraber bazı kışlar kar görülür. Yazın hava aşırı sıcak ve nemli olduğu için turistler için önerilmez.

  • Şanghay Ekonomisi
İmalat sanayi, fuarcılık, teknoloji, bankacılık, bilgisayar ve bilişim, tekstil çalışmaları görülmektedir.

Shangri-La Hotel






Jin Mae Kulesi






Jin Mae Kulesi





Şanghay Dünya Finans Merkezi


  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2012, 18:18   #2
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Şanghay'ın Gezilecek Yerleri
Şanghay, tarihi eserlerin varlığı açısından Pekin kadar zengin olmasa da, 1990’lardan sonra inşa edilen gökdelenlerle muhteşem bir atmosfere kavuşmuştur. Bu yönüyle New York’u geride bırakan bir kenttir. Tapınaklar, bahçeler ve Şanghay’ın yeni yüzünü temsil eden yüksek binalar sürükleyici ve büyüleyici bir manzara ortaya koyar.



New Bund, kenti iki parçaya bölen Huangpu Nehri boyunca, kilometrelerce uzanan bir caddedir. Modern Şanghay’ın en iyi yansımalarından olan benzersiz Çin ve Batı mimari tarzı yapılar, bu ana cadde üzerinde sıralanmaktadır.



120.000 değerli parçanın sergilendiği Şanghay müzesi, ülkenin tarihini yansıtan zengin bir koleksiyona sahiptir. Şanghay Sanat Müzesi, modern çalışmalar, geleneksel Çin sanatı ve popüler sanattan örneklerin yer aldığı bir koleksiyona ev sahipliği yapar.
Jin Mao Kulesi, Orient Pearl Yayım ve TV Kulesi, kentin en iyi gökdelenlerindendir.

Jin Mao Kulesi üçü yer altında olmak üzere toplam 91 katlı bir binadır. Oriental Pearl Kulesi, Asya’daki en yüksek Tv kulesidir.

1882 yılında Jingan’da kurulan Jade Buddua Tapınağı bugün de kullanılmaktadır. Tapınağın içerisinde Budizm’in kurucusu Sakyamuni’nin bulunduğu 1.9 m yüksekliğinde 3.4 m genişliğinde bir taş heykel yer almaktadır.

Pudong



Fuxing Parkı, Yuyuan Bahçesi ve Halk Parkı, kentin başlıca açık alanlarındandır. Yangtze Nehri’nin güneyinde bulunan Zhujiajiao Eski Su kenti, küçük ve sessiz bir yerleşim yeridir. Bu eski alan, huzur ve eğlence arayanlar için ideal bir yerdir.



Şanghay, Çin kültür ve sanat merkezidir. Çin sinema ve tiyatrosu, köklerini Şanghay’dan alır. Şanghay kültürü, Batı ile Asya’nın oluşturduğu bir kompozisyondur.

Şanghay Belediyesi Performans Topluluğu, Şanghay Senfoni Orkestrası, Şanghay Bale Topluluğu, Şanghay Radyosu Senfoni Orkestrası, Şanghay Konser Salonu ve Filarmonik Orkestrası kentin en önemli müzikal varlıklarıdır.

F1 (Formula-1) Çin Grand Prix (Shanghai)



Şanghay, Çin tiyatrosunun doğduğu kenttir. Çin Edebiyatı doğuşunu Şanghay’da yaşamıştır. Lu Xun ( 1881-1936 ), modern Çin edebiyatının kurucusudur. Shangying Lu’da bulunan müze, yazarın onuruna açılmıştır. Honkou Parkı, Lu Xun’un kabrine ev sahipliği yapar.

Dünyanın En İşlek Olduğu Konteyner Limanı Olan Şanghay Limanı



Bahar Festivali ( Çin yeni yılı ), Lantern Festivali, Shanghai Çay Kültürü Festivali, Dragon Bot Festivali, Şanghay Bira Festivali, Şanghay Turizm Festivali, Yıllık Uluslararası Sanatlar Festivali, kentte düzenlenen kültürel organizasyonlardan sadece birkaçıdır.

Songjiang Üniversitesi



Badminton, bisiklet, tenis, yüzme, golf, olta balıkçılığı, avlanma, kapalı yüzme havuzu … kentin sunmuş olduğu sportif faaliyetlerdir. Özellikle, Huangpu Nehri’nde mükemmel manzaralar eşliğinde yapacağınız gezintiler, sizlere unutamayacağınız anlar yaşatacaktır.

Gündemi yakalayan sinema ve muhteşem tiyatronun yanı sıra, kentte çok sayıda dans salonu, gece kulübü, bar ve disko bulunur. Kentin gökyüzünü aydınlatan neon ve lazer ışıklar, gece hayatına apayrı bir renk katar.

Lujiazui



Şanghay kent manzarasının yanında binlerce turisti kendine çeken bir alışveriş dünyasıdır. Kent, alışveriş severler için cennetten bir köşedir. Mağazalar, özel dükkânlar, alışveriş caddeleri, kitapçıları sayısız alışveriş alternatifi sunmaktadır.

Nanjing Yolu, Huaihai Yolu, Sichuan Yolu, Zhangyang Lu ve Fuzhou Yolu, kentin başlıca alışveriş caddelerindendir.
  • Müzeleri
Sanghay Müzesi, Sanat Müzesi, Grand Theatre Gallery, Doğal Tarih Müzesi, Bilim ve Teknoloji Müzesi, El Sanatları Müzesi.

Halk Meydanı'ndaki Şanghay Müzesi



  • Görmeden Dönme
Huangpu Nehri, Bund, Jian Mao Kulesi, Oriental Pearl Tv Kulesi, Nanjing Caddesi, Qibao Mahallesi, Pudong, Yuyuan Bahçeleri, Yeşim Buddha Tapınağı (Jade Buddha Temple), Xintiandi, Tree on the Bund, Longhua Gu Si (Pagoda), Rennin Guang Meydanı, Shanghai Grand Theater, Urban Olanning Exhibition Hall, Bingjang Da Dao
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2012, 18:19   #3
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Zhujiajiao - Antik Şehir




Zhu jiajiao Şanghay eteklerindeki yaklaşık 1.700 yıl önce kurulmuş bir su şehridir. Burada 5000 yıl öncesine ait arkeolojik kalıntılar bulunmuştur. 36 taş köprü, sayısız nehir geçiti ve birçok antik yapı nehirle bütün olmaya devam etmektedir. Zhu Jiajio çevresinde Fangshenp Köprüsü, Kezhi Bahçe ve Yuanjin Budist Tapınağı gibi birçok tarihsel yapıyı barındırır. Ulaşım ise küçük su tekneleri ile yapılmaktadır.



Günümüzde bu tarihi binalar; pirinç dükkânları, bankalar, baharat mağazaları ve Quing Hanedanlığı postanesi olarak kullanılır. Ancak günümüzde su şehri büyük tehlike altındadır. Bu tehlikenin nedeni kent çevresinde inşa edilen büyük alışveriş merkezleri ve eğlence yerleridir.



Mistik, geçmişte yaşayan Çin denince aklınıza gelen geleneksel hayatı görmek istiyorsanız Zhu Jiajiao tam size göre. Nehir ve kolları üzerinde kurulmuş olan kentte Çin mimari tarzının en eski şekillerini taşıyan evler nehir boyunca sıralanıyor.



Tapınaklar ve köprüler ise bambaşka bir mistik hava katıyor. Buraya Shanghai’dan ulaşmanın birkaç yolu var. Bunlardan birisi “ Shanghai Sightseeing Bus centre” dan kalkan otobüsler. Bu otobüsler kişi başı 80 Yuan’a gidiyorlar.


Şehre giriş ücretsiz ancak şehir içindeki tapınakları ve önemli yerleri görmek ve kısa bir tekne turu yapmak için şehre girişte satılan 80 Yuanlık giriş biletini almanızda fayda var. Bu bilet sizin şehirde her yere girmenizi sağlar.



Girişte biletle birlikte size bir de harita veriliyor. Bu bilet olmadan da girebiliriniz ama tek tek alınacak biletler daha pahalıya geliyor. Bilet satılan yere yakın “tuk tuk’çular ” yanınıza geliyor ve bizimle gezerseniz giriş bileti almanıza gerek yok diyorlar. Bu doğru değil çünkü giriş zaten ücretsiz. O Onlarla gezerseniz sadece fotoğraf çeker ama tapınaklara giremezsiniz.



Her yeri görmek için 3 saatinizi ayırmanız yeterli. Bu 3 saatlik tur içerisinde birbirine çok yakın lokalizasyonlarda bulunan “Kezhi Garden”, “ Quanhua Gallery”, “Yuan Jin Buddhist Temple”, “Citty God Temple”, “Great Quing Post Office”, “Y-Art Gallery” görülen yerler.

  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.2012, 13:01   #4
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

City God Temple (Chenghuang Miao)




City God Temple (Chenghuang Miao) Çin’in bir su şehri olan Şanghay’dadır. City God Temple sadece büyük bir tapınaktan oluşmasına rağmen, şehirdeki geleneksel ticaretin merkezi olmuştur. Bu alanda neredeyse bir asırlık binalara açılmış, yüzden fazla mağaza ve dükkânlar vardır. Tapınaktaki Yuyuan Bahçesi bu su şehrinin başka bir güzelliğidir.



Eski Çin'de şehrin ruhunun koruyucu olarak, bir veya daha fazla ölümsüz tanrıya adanmış bir tapınak bulunuyordu. Bu tapınak Şanghay’ın kıyısında bulunan Jinshan’ın ruhuna adanmıştı. Tapınak Ming hanedanının döneminde, 1403 yılında City God Temple’a dönüştürülmüştür.



Qing Hanedanı döneminde, tapınak büyümüştür. Eski şehrin yanı sıra yakındaki alanlarda yaşayanların da iyi şans ve barış için dua ettiği bir tapınak haline gelmiştir. Tapınağın önem kazanması çevresinde bir çok işletmenin açılmasına neden olarak ekonomiyi de güçlendirmiştir.



1951 yılında ise tapınak Şanghay Taocu Derneği tarafından benimsenmiş ve Taou merkezi haline gelmiştir. Kültür Devrimi sırasında, tapınak kapatılmış ve diğer amaçlar için kullanılmıştır. Uzun yıllar boyunca, ana salonu bir mücevher mağazası olarak kullanılmıştır. 1994 yılında, tapınak Taocu rahiplerin uğraşıları sonucu bir tapınak olarak eski kullanımına sunulmuştur. Tapınak 2005 ve 2006 yıllarında olmak üzere iki kez daha restore edilmiştir.






Tapınak Üç Şehir Tanrısına Adanmıştır.

Bunlar;
Huo Guang (? - 68 BC) : Ünlü bir Han Hükümdarıdır. Genç yaşta imparatorluktan indirilmiş ve yerine başkası geçmiştir. Huo Guang, Yuan Hanedanları arasında Şanghay şehrinin asıl tanrısıydı.

Qin Yubo (1295–1373): Şanghay’da yaşamış ve Yuan Hanedanlığı kamu hizmetinde görev almıştır. Hongwu İmparatoru Ming Hanedanlığını kurduğunda, hanedanlığa karşı direndi. Sonunda direnmekten vazgeçti ve çeşitli roller üstlendi. Ölümünden sonra, Hongwu İmparatoru tarafından Şehir Tanrısı ilan edildi.

Chen Huacheng (1776–1842): Afyon Savaşı sırasında Qing Hanedanlığı generali olarak görev aldı. Ölümüne savaşmak için söz vermişti ve İngilizlerle savaşırken öldü.

  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.2012, 13:46   #5
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Yu Garden (Yu Bahçesi) Yuyuan Bahçesi




Yu Garden (Yuyuan Bahçesi), Çin'deki bahçe tasarımının en güzel örneklerinden biridir. 1559 yılında Pan Yunduan adında üst düzey bir yetkili tarafından yaptırılmıştır. Taiping Ayaklanmasi, Afyon Savaşı ve Çin-Japon Savaşı sırasında park çok hasar görmüş. Park yenilenerek 1961 yılında da tekrar halka acık bir kamu alanı olmuş. Bahçe, 1982 yılından beri Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Varlıkları listesinde bulunmaktadır..














Şanghay Mutfağı
Kent Mutfağını oluşturan ulusal ve uluslararası tatlar, her tercihe uygun lezzetler sunar. Şeker, yağ, soya sosu ve deniz ürünleri kent kültürünün başlıca unsurlarıdır. Şanghay’da çok sayıda uluslararası restoran ve kahve evi bulunur. Japon restoranlar, suşi barları, İtalyan pizza mekânları, Kore, Fransa, Rusya ve Almanya mutfakları, kent mutfağının dünyaya bakan yönünü yansıtır. Yunnan ve Zhapu Gourmet caddeleri, Eski Kent Pazarı yerel lezzet ve mezeleri bulabileceğiniz popüler yerlerdir.




Şanghay Mutfağından Bazı Lezzetler:

Xunyu ( likorinoz), Kaofu ( kavrulmuş glüten), Xiaolong bao (buharda pişirilmiş domuz etli börek ), Jiucai hezi ( pırasalı turta ), Cahao nian gao ( kızartılmış pirinç kekleri ), Shanghai cu chaomian (Şanghay’ın kızartılmış eriştesi ), Meicai kourou ( taze sebzeli kavrulmuş domuz eti), Shuijing xiaen ( parlak karidesler ), dousha suing (yapraksı pasta içerisinde kırmızı fasülye ezmesi )

Kaofu (Kavrulmuş Glüten)






Xiaolong Bao




  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2012, 18:52   #6
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Modern binalar ve tarih ne kadar da güzel ic ice olmus.

Zhujiajiao - Antik Şehir sanki ufak bir Venedik sehri .

Gökdelenlerin cok yüksek olmasi, güzel yerlestirilmis olmasindan cirkin bir görüntü vermemis sehre.


Rukiacigim ellerine saglik, tesekkürler paylasim icin
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2012, 19:27   #7
Çevrimdışı
Umit
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Televizyon Kulesi olan fotoğrafdaki manzara muhteşem sunumun çok hoş olmuş Rukıa emeğine sağlık..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Umit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2012, 19:46   #8
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Antik şehrin sıcaklığıyla gökdelenlerin soğukluğu güzel harmanlanmış.

Ayrıca hemen hemen her gökdelen mimari olarak bir estetiğe sahip ve çirkin durmuyor.


Teşekkürler Rukia...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.06.2012, 15:33   #9
Çevrimdışı
Ayzıt
¤ Sevginin Aşk'ı ¤

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Sunuma bayıldım, Çin hakkında biraz daha bilgi edindim
Teşekkürler
__________________
Sevgili...
Bu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni.
Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak.

Madem aşk cemresidir gönlün,
Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak...
Kahraman Tazeoğlu
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ayzıt'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.06.2012, 16:28   #10
Çevrimdışı
Yorgun Yürek
İlk "O" Kuldan Terk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çin'de Bir Liman Kenti | Şanghay

Ellerinize emeğinize sağlık tadından okunmayan bir konu daha bir tabakta pilav olaydı iyiydi ...
__________________
Tavsiyemdir ; Herkesin damarına bas ama benimkinden zıplayarak geç ...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Yorgun Yürek'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
batı çin denizi, çin halk cumhuriyeti, çin yemekleri, fuxing parkı, oriantal pearl tower, su kenti, tapınaklar, televizyon kulesi, yahgtze nehri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.